Oι αρχαίοι Αιγύπτιοι ζούσαν με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης;



Μελέτη, που έγινε σε μούμιες, έδειξε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ζούσαν με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Η νέα έρευνα έχει αποκαλύψει τα στοιχεία των σωματιδίων, στον ιστό των πνευμόνων τους, και δείχνει πως οι μούμιες συνδέονταν με σύγχρονες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.



Οι ερευνητές, που ερευνούσαν την υγεία των αρχαίων Αιγυπτίων, βρήκαν ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί σε... υψηλά επίπεδα, από τις εκπομπές ρύπων του αέρα, σαν αυτές που υπάρχουν σήμερα, σύμφωνα με το LiveScience. Αν και η "αρχαία" ατμοσφαιρική ρύπανση δεν προήλθε από τα αίτια της ρύπανσης του "σήμερα", τα αποτελέσματα στο σώμα ήταν εξίσου προφανή, και σε πολλές περιπτώσεις εξίσου θανατηφόρα.

O Ρότζερ Μοντγκόμερι, υποψήφιος διδάκτωρ στο Κέντρο Βιοϊατρικής Αιγυπτιολογίας KNH, στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, αποκάλυψε τα στοιχεία των σωματιδίων στον πνευμονικό ιστό 15 διαφορετικών μουμιών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των αρχόντων και ιερέων, σύμφωνα με την Daily Mail. Τα αιωρούμενα σωματίδια είναι μικροσκοπικά σωματίδια που έχουν συνδεθεί με μια ποικιλία από σύγχρονες ασθένειες, όπως και των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Οπως είπε, οι μούμιες προέρχονταν από όλα τα στρώματα της αιγυπτιακής κοινωνίας. Μερικες εξ' αυτών ήταν οι εργαζόμενοι που έζησε περίπου 1.800 χρόνια πριν, σε μια απομακρυσμένη περιοχή που ονομάζεται Oasis Dakhleh, ενώ άλλοι ανήκαν σε ανώτερη τάξη των ευγενών και ιερέων.

"Ο καθένας φαίνεται να έχει μια κοινωνική θέση. Η ανάπτυξη των σωματιδίων δεν φαίνεται να περιορίζονται σε μία κοινωνική ομάδα", τόνισε.
trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...