Νintendo και Sony έτοιμες για μάχη


Controller30
Δύο νέες κονσόλες χειρός
Μετά τις παρουσιάσεις των Electronic Arts, Sony, Microsoft, Konami κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου συνεδρίου ηλεκτρονικών παιχνιδιών E3 στο Los Angeles των Η.Π.Α. ήρθε η σειρά της Nintendo, η οποία αναμενόταν πως θα αποκάλυπτε μία νέα κονσόλα.

Η εταιρία δεν άφησε τους παρευρισκόμενους αντιπροσώπους του Τύπου παραπονεμένους αφού...

παρουσίασε το νέο Nintendo Wii U. Η νέα αυτή κονσόλα πρόκειται για ένα «συνδυασμό» του Wii του Nintendo 3DS και του… iPad!. H μορφή του μοιάζει με ταμπλέτα και τα παιχνίδια τα οποία θα υποστηρίζει για πρώτη φορά, δεν θα είναι μόνο της Nintendo αλλά και άλλων, πολύ γνωστών, εταιριών.

Η οθόνη είναι 6.2 ιντσών touch με υψηλή ευκρίνεια. Σύμφωνα με αναφορές από τους παρευρισκόμενους, είναι ελαφρύ και θυμίζει αρκετά το χειριστήριο της παλιάς κονσόλας της Nintendo, GameCube. Έχει δύο αναλογικά χειριστήρια δεξιά και αριστερά, τα τέσσερα κουμπιά κατευθύνσεων, ένα D-Pad και τέσσερα κουμπιά στο πίσω μέρος. Επίσης έρχεται εφοδιασμένο με κάμερα και πενάκι αφής.

Τα γραφικά του έχουν αφήσει πολύ πίσω αυτά του Wii τα οποία για τους περισσότερους ήταν στιλιστικά υποδεέστερα των υπόλοιπων κονσολών. Η ταμπλετο-κονσόλα όπως αναφέρουν έχει και την ευχέρεια σύνδεσης με τηλεόραση με τη χρήση του Wii U ως χειριστηρίου.

Από την άλλη πλευρά η Sony έφερε στο προσκήνιο τη νέας γενιάς κονσόλα χειρός PlayStation «Vita» η οποία είναι μία σαφώς ανανεωμένη έκδοση του PSP με οθόνη αφής, επιφάνεια αφής στο πίσω μέρος, High-Definition και όλους τους συναφείς αποκλειστικούς τίτλους της Sony, συμπεριλαμβανομένου και μίας νέας έκδοσης της σειράς παιχνιδιών God of War, το God of War Origins.

protothema.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...