Crudaiola: η πιο αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή



Νόστιμη, εύκολη και γρήγορη, με δροσερή αίσθηση, χωρίς μαγείρεμα και διαίτης!  Η “ωμή” σάλτσα, που τα έχει όλα και κάνει την απλή μακαρονάδα … απλώς άπαιχτη. Ταιριάζει πολύ με τα σπαγκέτι αλλά και με οποιοδήποτε ζυμαρικό έχει κοιλότητες (πένες με ρίγες, βίδες, κοχύλια κλ.π.), που κρατάνε μέσα και πάνω τους κομματάκια από τα υλικά της σάλτσας.
Χωρίς πολλές φλυαρίες, σας δίνω την πιο αγαπημένη μου καλοκαιρινή συνταγή.
Προετοιμασία: 10 λεπτά περίπου. Αφήστε τα υλικά όλα μαζί άλλο ένα 10λεπτο. Η σάλτσα γίνεται πιο νόστιμη.
Yλικά (για 4 άτομα)
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια, με ό,τι ζουμί βγάλουν
2 φρέσκες μοτσαρέλες σε κυβάκια
15-20 μεσαία φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου σε λωριδίτσες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πακέτο μακαρόνια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 ντοματάκια και φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
προεραιτικά: 1-2 κ.σ. πέστο Τζενοβέζε
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μπολ βάζετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι.
Κάνετε τα μακαρόνια: Tα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνετε, κρατώντας χωριστά μισό φλυτζάνι τσαγιού από το νερό που έβρασαν.
Τα αδειάζετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε τη σάλτσα (και το πέστο, αν θέλετε) και ανακατεύετε, προσθέτοντας λίγο από το νερό που κρατήσατε, αν χρειάζεται, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρισμα: Βάζετε στα πιάτα και γαρνίρετε με 2-3 ντοματάκια και μερικά ολόκληρα φύλλα βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...