Κουρσάρος Φέτελ!


Κουρσάρος Φέτελ!Στους δρόμους της μαρίνας Χουάν Κάρλος ο Σεμπάστιαν Φέτελντύθηκε πειρατής, παίρνοντας την έβδομη πολ ποζίσιον της σεζόν. Ο πιλότος της Red Bull με την πρώτη θέση στη Βαλένθια, συνέχισε το απόλυτο των «κόκκινων ταύρων». Ένα-δύο για τη Red Bull με τον Γουέμπερ να πλασάρεται δεύτερος.

Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Λιούις Χάμιλτον στον αγώνα της Βαλένθια, ενώ τρεις θέσεις πιο πίσω πλασαρίστηκε ο ομόσταβλός του, Τζένσον Μπάτον.

Επιβεβαιώθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο που είχε χαρακτηρίσει φαβορί τις Red Bull. Ο Ισπανός δεν μπόρεσε να ευχαριστήσει τους φίλους του, κάνοντας τον τέταρτο χρόνο.

Στις θέσεις εφτά και οχτώ τερμάτισαν οι...
Ρόσμπεργκ και Σουμάχερ, αντίστοιχα.

Q2: Διακοπή… λόγω Μαλδονάτο, εκτός ο Πετρόφ

Την ώρα που οι πιλότοι της Ferrari και ο Σεμπάστιαν Φέτελ έδιναν τη μάχη τους με τα χρονόμετρα , ο Παστόρ Μαλδονάτο αντιμετώπισε πρόβλημα με τη Williams μένοντας ακινητοποιημένος μεταξύ των στροφών 19 και 20.

Οι αγωνοδίκες αναγκάστηκαν να διακόψουν τη διαδικασία μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο από την πίστα. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο με το δίδυμο της McLaren να ακολουθεί και να
συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Στο ύψος των περιστάσεων δεν κατάφερε να σταθεί η Renault με τον Βιτάλι Πετρόφ να μην παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό των κατατακτήριων. Οι υπόλοιποι έξι που έμειναν εκτός δεκάδας είναι οι εξής: Ντι Ρέστα (Force India), Μπαρικέλο- Μαλδονάτο (Williams), Πέρες- Κομπαγιάσι (Sauber) Μπουεμί (Toro Rosso).

Q1: Πρώτη περίοδος, Στο παρά πέντε

Με τη μεσαία γόμα της Pirelli ξεκίνησαν τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών στη Βαλένθια οι περισσότεροι πιλότοι. Ο Φελίπε Μάσα καθόρισε το ρυθμό, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο και αφήνοντας δεύτερο τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στον αντίποδα βρέθηκε ο έτερος πιλότος της Ferrari, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 13η θέση.

Σε αντίθεση με τις ελεύθερες δοκιμές η Mercedes ήταν περισσότερο ανταγωνιστική, ενώ η McLaren συνέχισε με τον ίδιο
ρυθμό.

Στην κόψη του ξυραφιού ο Μαρκ Γουέμπερ κατάφερε να πάρει την πρόκριση, κάνοντας μόλις τον 16ο χρόνο.

Οι εφτά πιλότοι που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση είναι οι εξής: Κομπαγιάσι (Sauber), Αλγκουερσουαρί (Toro Rosso), Κοβαλάινεν-Τρούλι (Lotus), Γκλοκ-Ντ’αμπρόσιο (Virgin), Λιούτσι- Καρθικέγιαν (HRT).

Δείτε εδώ αναλυτικά την κατάταξη.

Σταυρούλα Σάββα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...