"Αγανακτισμένοι" Ισπανοί από Βαρκελώνη σε Μαδρίτη με τα πόδια!


Μετά από τους 30 "Αγανακτισμένους" Σπαρτιάτες που κάλυψαν την απόσταση Σπάρτη-Αθήνα με τα πόδια ως ένδειξη διαμαρτυρίας, τώρα έχουν σειρά και οι Ισπανοί.

Ειδικότερα 50 "Αγανακτισμένοι" Ισπανοί ξεκίνησαν, το Σάββατο 25/06 από τη Βαρκελώνη για τη Μαδρίτη, με τα πόδια!

Θα καλύψουν δε, μια απόσταση 652 χιλιομέτρων μέσα σε 29 ημέρες και έτσι αναμένεται να έχουν φτάσει στην ισπανική πρωτεύουσα εγκαίρως για τη μεγάλη διαδήλωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου.

Παρόμοιες πορείες έχουν ήδη ξεκινήσει ή αναμένεται να ξεκινήσουν και από άλλες πόλεις, όπως τη Βαλένθια και το Κάδιξ.

Οι "Αγανακτισμένοι" της Βαρκελώνης σκοπεύουν να περάσουν από 29 πόλεις και χωριά και σε κάθε σταθμό τους θα οργανώνουν μια συνέλευση....



"Πιστεύουμε ότι η πορεία είναι ένας τρόπος για να ανταλλάσσουμε ιδέες, να ακούμε και να χτίζουμε τα μελλούμενα, που είναι πολλά και διάφορα αλλά τα ενώνει η ίδια αγανάκτηση" αναφέρεται στην ανακοίνωση του κινήματος.

Αφού πήραν το "πράσινο φως" από την ιατρική ομάδα τους, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν την πορεία λίγο μετά τις 7 το πρωί, υπό τα χειροκροτήματα διερχόμενων και φίλων του κινήματος των "Αγανακτισμένων".

"Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους επείγον περιστατικό, ώστε να υπάρξει κανένα εμπόδιο και η πορεία να εξελιχθεί ομαλά", εξήγησε ο γιατρός Άλβαρο, που αναχώρησε φορτωμένος "με φάρμακα και όλα τα απαραίτητα, κυρίως για προληπτικούς λόγους".

Οι συμμετέχοντες στην πορεία είναι εφοδιασμένοι με σλίπινγκ μπαγκ, μουσαμάδες και ο,τι είναι απαραίτητο για να αποφύγουν τσιμπήματα εντόμων ή να προλάβουν μυϊκούς πόνους και κράμπες.

http://apolitistosteki.blogspot.com/2011/06/blog-post_6836.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...