Η καλή διατροφή απο τα μαλλιά φαίνεται

Κανείς δεν θα σου πει ότι αν τρως κάθε μέρα… μπρόκολο, τα μαλλιά σου θα μείνουν στη θέση τους μέχρι τα βαθιά σου γεράματα. Ούτε ότι αν προσέχεις τη διατροφή σου, θα αποφύγουν το γκριζάρισμα και θα μείνουν πιο σκούρα και από του Καρατζαφέρη, που τα βάφει! Ασφαλώς και κληρονομικοί λόγοι παίζουν καθοριστικό ρόλο για την καραφλίτσα που σχηματίζεται στους άνδρες. Εννοείται ότι κανείς δεν «ποινικοποιεί» τη φαλάκρα. Αντίθετα, υπάρχουν άνδρες που τους βλέπεις καθημερινά, με «μεγάλη χωρίστρα», που όμως είναι τόσο προσεγμένη η, έστω και περιορισμένη, κόμη τους, που δείχνουν και είναι κομψοί και στιλάτοι.

Όμως άλλο αυτό και άλλο να πηγαίνεις γυρεύοντας. Γιατί να μην χαρείς ένα υγιές και πλούσιο μαλλί, που θα σου δώσει πόντους αυτοπεποίθησης και να κινδυνεύεις να το χάσεις, επειδή δεν έμαθες ότι υπάρχει μεγάλος συσχετισμός ανάμεσα στην καλή διατροφή και στις…

τρίχες.

Η έλλειψη βιταμινών, για παράδειγμα, φωτογραφίζεται εύκολα σε μαλλιά θαμπά, αδύναμα ή ακόμα και κατεστραμμένα. Καλό είναι λοιπόν να προσέχεις για να έχεις. Το ML είναι εδώ για να σου δείξει τις βιταμίνες που χρειάζεται ένα υγιές μαλλί και τις τροφές που τις περιέχουν. Η επιλογή δική σου.

• Βιταμίνη Β9 ή φυλλικό οξύ: Όπως και οι βιταμίνες Β6 και Β12, βοηθούν στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Εάν παρατηρηθεί έλλειψη, τότε δεν πηγαίνει η απαραίτητη ποσότητα αίματος και οξυγόνου στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να γίνονται τα μαλλιά θαμπά και να εμφανίζονται φαινόμενα τριχόπτωσης. Φασόλια και πράσινα λαχανικά, όπως μαρούλι και σπανάκι, μπορούν να δώσουν πάλι στον οργανισμό τη βιταμίνη Β9 που του λείπει και να επαναφέρουν στα μαλλιά τη χαμένη τους ζωντάνια.

• Βιταμίνη Ε: Παρατηρείς ότι τα μαλλιά σου δείχνουν ταλαιπωρημένα, λες και έχουν γεράσει, έτοιμα να παραδώσουν πνεύμα. Μάλλον έχεις έλλειψη σε βιταμίνη Ε. Ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα και φιστίκια, και ελαιόλαδο, θα σε βοηθήσουν για να δώσεις στα μαλλιά σου αέρα ανανέωσης. Πολύτιμη συνδρομή θα δώσουν και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως ψάρι, σπανάκι και αυγά.

• Βιταμίνη Α: Εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας της ρίζας των μαλλιών. Πιθανή ξηρότητα δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη για να προσθέσεις και άλλη βιταμίνη Α στην καθημερινή σου διατροφή. Τα αυγά, το βούτυρο, το συκώτι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, γάλα, τυρί), πρέπει να προστεθούν στις διατροφικές σου συνήθειες και έτσι θα περιοριστεί πολύ η τριχόπτωση και θα προλάβεις τα χειρότερα.

• Σίδηρος: Τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά συνήθως υποδηλώνουν έλλειψη σιδήρου. Οι εξαντλητικές δίαιτες, πολλές φορές οδηγούν σε ανάλογο πρόβλημα. Πορτοκαλάδες, σπανάκι και συκωτάκι, μπορούν να μπουν σιγά – σιγά στις διατροφικές σου συνήθειες. Για να επανακτήσει ο οργανισμός την ποσότητα σιδήρου που χρειάζεται μπορεί να περάσει κάποιος καιρός, μερικές βδομάδες ας πούμε. Τα αποτελέσματα όμως θα είναι ορατά.

• Πρωτεϊνες: Βασική αιτία για την τριχόπτωση, που μπορεί να καταπολεμηθεί σχετικά εύκολα με αυξημένες ποσότητες κρέατος και ψαριού. Μάλιστα, ο οργανισμός θα εφοδιαστεί επίσης, με ψευδάργυρο και με χαλκό, που του είναι απαραίτητα στοιχεία για να νικήσει την τριχόπτωση οριστικά και αμετάκλητα.

Βότανα
Η υγεία των μαλλιών μπορεί να προέλθει και από τα κατάλληλα βότανα. Το γεγονός ότι προέρχονται αποκλειστικά από το φυτικό και ζωικό κόσμο, χωρίς τροποποίηση ή ανθρώπινη παρέμβαση, τους δίνει σαφές πλεονέκτημα. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα βότανα που κάνουν καλό στα μαλλιά και όχι όλα. Αυτά είναι

• Το μαύρο πιπέρι
• Η γύρη από τις μέλισσες, ειδικά για όσους έχουν πρόβλημα με απορρόφηση σιδήρου από άλλες τροφές
• Τα φύλλα δάφνης, όπως και το δαφνέλαιο
• Το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο
Η χρήση τους δεν χρειάζεται να γίνεται όλο τον χρόνο. Οι περίοδοι τριχόπτωσης είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Αν λίγο πριν γίνει η κατάλληλη χρήση τέτοιων βοτάνων θα αποφευχθεί σημαντικό μέρος τριχοφυίας και ο οργανισμός θα καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες της εποχής.
minimarket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...