Φεστιβάλ Αθηνών: Κοσμοσυρροή για την Αριάν Μνουσκίν

Η μακρινή απόσταση του Αthens Metropolitan Expo που φιλοξενεί τους «Ναυαγούς της μεγάλης ελπίδας» δεν πτόησε το κοινό



Φεστιβάλ Αθηνών: Κοσμοσυρροή για την Αριάν Μνουσκίν
Κοσμοσυρροή για τους «Ναυαγούς της τρελής ελπίδας» της Αριάν Μνουσκίν
Αθήνα 

Παρασκευή 10 Ιουνίου, ώρα 18.30. Ενθουσιασμένη με τον χώρο που θα φιλοξενούσε το έργο της, η Αριάν Μνουσκίν πηγαινοερχόταν ανάμεσα στο κοινό όπως το συνηθίζει μέχρι να αρχίσει η παράσταση. Το Athens Metropolitan Expo, δυο χιλιόμετρα μετά το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αποδείχθηκε ιδανικός τόπος για τους «Ναυαγούς της τρελής ελπίδας».
Οι θεατές είτε ήρθαν με... ιδιωτικά μέσα, είτε με το πούλμαν του Φεστιβάλ Αθηνών, έφτασαν εγκαίρως. Οι μπουφέδες στημένοι έξω, δίπλα στα τραπεζάκια, επιβεβαίωναν την επιλογή της γαλλίδας σκηνοθέτιδας.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Γιώργος Λούκος εμφανώς ικανοποιημένος, διαφήμιζε και με το δίκιο του, όχι μόνον την παράσταση αλλά και το εξαιρετικής αισθητικής ελληνικό πρόγραμμα που είχαν στα χέρια τους οι θεατές.
Η σύζυγος του πρωθυπουργού κυρία Αντα Παπανδρέου και η ελληνίδα επίτροποςΜαρία Δαμανάκη έφτασαν στην ώρα τους ξεχωριστά η κάθε μία. Χαιρετήθηκαν ζεστά και αντάλλαξαν ένα φιλί.

Ηθοποιοί και σκηνοθέτες βρέθηκαν ανάμεσα στους εκατοντάδες θεατές. Ξεχωρίσαμε τον σκηνογράφο Διονύση Φωτόπουλο, τις ηθοποιούς Μάγια Λυμπεροπούλου και Μαρία Ναυπλιώτου, την ηθοποιό Κατερίνα Μαραγκού με τον σύζυγό της θεατρικό επιχειρηματία Βίλλη Ανδρέου καθώς και τον χορογράφο - σκηνοθέτη Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Αυτοί και άλλοι πολλοί έσπευσαν να παρακολουθήσουν την τελευταία παραγωγή του Θεάτρου του Ηλιου. Λίγο πριν αρχίσει η παράσταση το κοινό είχε τη δυνατότητα να περπατήσει ανάμεσα στα καμαρίνια που τα έκρυβαν διάφανες ρομαντικές κουρτίνες. Οι 37 ηθοποιοί του θιάσου περίμεναν το τρίτο κουδούνι. Ένα τέταρτο μετά τις 19.00 το βράδυ της Παρασκευής το λευκό πανί σηκώθηκε και οι «Ναυαγοί της τρελής ελπίδας» πήραν την θέση τους επί σκηνής στο «Πατάρι του Φελίξ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...