Πολιτικό άσυλο στην Ιρανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο

Μεγαλύτερα γράμματα
Πολιτικό άσυλο στην Ιρανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο

Πολιτικό άσυλο στην Ιρανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας προσέφερε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
«Θα ήθελα να ζητήσω από το φίλο μου (τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ), τον πνευματικό ηγέτη του Ιράν (Αλί Χαμενεΐ) και την κυβέρνηση του Ιράν να επιτρέψουν στη Βραζιλία να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο σε αυτήν τη γυναίκα» είπε ο Λούλα από την πόλη Κουριτίμπα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Η 43χρονη Ιρανή μητέρα δυο παιδιών, καταδικάστηκε το 2006 σε θάνατο για μοιχεία. Το αδίκημα της μοιχείας διεπράχθη ενώ ο σύζυγος της 43χρονης είχε πεθάνει, ενώ η δίκη της διεξήχθη παράλληλα με τη δίκη των δυο ανδρών που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του συζύγου. Η Αστιάνι κατηγορήθηκε για μοιχεία με έναν από τους δυο άντρες αν και δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στοιχεία.
Μετά από μεγάλη διεθνή εκστρατεία για να σωθεί η γυναίκα, η Τεχεράνη ανάστειλε προσωρινά την εκτέλεση της ποινής. Πριν από λίγες ημέρες πάντως δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή της Αστιάνι και στην οποία η 43χρονη γυναίκα γράφει: «Την ημέρα που καταδικάστηκα σε λιθοβολισμό ήταν σαν να έπεσα στην άβυσσο [...] Φοβάμαι ναπεθάνω. Βοηθήστε με να μείνω ζωντανή και περιβάλλετε με αγάπη τα παιδιά μου».
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...