Έλληνας κέρδισε δύο φορές στο αμερικανικό λόττο

Έλληνας κέρδισε δύο φορές στο αμερικανικό λόττο
Επί 15 σχεδόν χρόνια έπαιζε σε καθημερινή βάση 1,5 ευρώ στο αμερικανικό λόττο. Είχε απέναντί του την γκρίνια της οικογένειάς του. Ωστόσο δικαιώθηκε τελικά για αυτήν του την επιμονή – και μάλιστα δις. Ο λόγος για έναν 44χρονο συνταξιούχο (!) μετανάστη από την...
Πάτρα, πρώην δημόσιο υπάλληλο, που ξόδευε σχεδόν 45 ευρώ κάθε μήνα για να κυνηγήσει το όνειρό του και να κερδίσει τα περίπου 800.000 ευρώ, που έδινε ως έπαθλο σε αυτόν που θα μάντευε τους αριθμούς το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Ο πατρινός τζογαδόρος κέρδισε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2008, ωστόσο προτίμησε να μην εισπράξει τα κέρδη του. Ο αμερικανικός νόμος υποβάλει τα κέρδη αυτά σε μεγάλη φορολογία 15% εκτός και αν ο δικαιούχος τους αποδεχθεί να τα πάρει μετά από πέντε χρόνια. Αυτό ζήτησε και ο Έλληνας, που συνέχισε να ρίχνει το δελτίο του, με τα ίδια πάντα νούμερα, αν και είχε κερδίσει. Άλλωστε του είχε γίνει συνήθεια.
Και να λοιπόν που τα νούμερα ξαναβγήκαν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια και ο πατρινός έγινε πλέον εκατομμυριούχος. 800.000 ευρώ κέρδη την πρώτη φορά και άλλα 800.000 την δεύτερη, σημαίνει σχεδόν 1,6 εκατομμύρια με δελτία μόλις 1,5 ευρώ την ημέρα. Αν υπολογίσει κανείς το ποσό που ξόδεψε για να «τζογάρει» όλα αυτά τα χρόνια, δεν το βγάζει πάνω από 8.500 ευρώ. Και κατάφερε να το εικοσαπλασιάσει!
Μετά πάντως από αυτήν την δεύτερη «νίκη» του, ο παμπόνηρος έλληνας απαίτησε εδώ και τώρα τα χρήματα. Δεν τον πείραζε που δεν έχει περάσει πενταετία και έτσι θα υποστεί φορολογία τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο ποσό που κέρδισε. 1,6 εκατ μείον 240.000 ευρώ σημαίνει ότι θα του μείνουν στο χέρι σχεδόν 1,36 εκα. ευρώ. Δεν είναι και λίγα. Σε καλή μεριά...
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...