Ανακαλύφθηκε σαλιγκάρι με διαφανές κέλυφος!

Ο Dr Alexander Weigand από το Πανεπιστήμιο Goethe στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας περιέγραψε πρόσφατα την ανακάλυψη ενός νέου είδους σαλιγκαριού που έγινε στην Κροατία, και πιο συγκεκριμένα στο σύστημα σπηλαίων Lukina Jama-Trojama της χώρας. Το νέο είδος, που ονομάζεται Zospeum tholussum, είναι ένα μικρό και εύθραυστο σαλιγκάρι με ημιδιαφανές κέλυφος. «Το σαλιγκάρι ανακαλύφθηκε σε βάθος 980 μέτρων μέσα στο σπήλαιο και ήταν το μόνο δείγμα ζωής που βρέθηκε εκεί, ανάμεσα στα βράχια, στις πέτρες και στην άμμο.
perierga.gr - Ανακαλύφθηκε σαλιγκάρι με ημιδιαφανές κέλυφος!

Όλα τα γνωστά είδη του γένους Zospeum έχουν περιορισμένη ικανότητα να κινηθούν και προτιμούν τα λασπώδη ενδιαιτήματα, ενώ συνήθως ζουν δίπλα σε νερά. Άλλωστε η διασπορά τους από το ένα σημείο στο άλλο γίνεται μέσω των υδάτων. Εντύπωση προκαλεί η ημιδιαφάνεια του κελύφους καθώς το κάνει να μοιάζει τόσο εύθραυστο. Το φως σχεδόν μοιάζει να περνά μέσα από το κέλυφός του, κάτι που το κάνει πραγματικά μοναδικό!», αναφέρει ο επιστήμονας στην εφημερίδα «Subterranean Biology».


perierga.gr - Ανακαλύφθηκε σαλιγκάρι με ημιδιαφανές κέλυφος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...