Φονικός μύκητας “ξεριζώνει” 100.000 δέντρα


Περισσότερα από 100.000 δέντρα ξεριζώθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η μετάδοση μιας φονικής λοίμωξης που οφείλεται στη μόλυνση από μύκητα....


Πρόκειται για την ασθένεια Chalara fraxinea που είναι εξαιρετικά μεταδοτική από δέντρο σε δέντρο. Εξαιτίας του μύκητα αυτού τα δέντρα χάνουν τα φύλλα τους και τελικά πεθαίνουν. 

Ήδη από χθες οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας έχει απαγορεύσει την εισαγωγή εκείνων των ειδών δέντρων που προσβάλλονται από την ασθένεια. Όμως, καθώς έχει προχωρήσει η επιμόλυνση χιλιάδων δέντρων, αποφασίστηκε να ξεριζωθούν και να καταστραφούν τα εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα προκειμένου να μην προχωρήσει περαιτέρω η επιμόλυνση. 

Η κυβέρνηση σύστησε ειδική task force για την αντιμετώπιση της επιδημίας, όμως, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλοι φορείς την κατηγορούν ότι “ξύπνησε πολύ αργά”. 

Ο μύκητας Chalara fraxinea προσβάλλει κυρίως δέντρα του είδους φράξος. 

Μόνο στη Δανία, το 90% των δέντρων αυτών έχει πεθάνει εξαιτίας του φονικού μύκητα. 

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν εντοπίσει περισσότερες από 1.000 τοποθεσίες σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο που έχει καταγραφεί η ύπαρξη του μύκητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...