Ένα ταπεινό best-of για μια πανευρωπαϊκή σταρ, την (ωραία) Ελένη Φιλίνη


Ενώ στην Τουρκία στήνουν ουρές για ένα αυτόγραφο της Ελένης που πρωταγωνιστεί στο σήριαλ "2 Όχθες, 1 Ισμαήλ", το Cosmo.gr χαμηλώνει το βλέμμα και φτιάχνει το άλμπουμ μιας hot Ελληνίδας σταρ τριών ολόκληρων δεκαετιών.
Από τον Ηλία Αναστασιάδη
Big in Turkey. Η Ελένη Φιλίνη των απαράμιλλων μαύρων διάφανων καλσόν, το αθόρυβο sex symbol των 80s, η τίμια σταρ που εδώ και 30 χρόνια η μόνη αλλαγή που κάνει στην εμφάνισή της είναι να κόβει την ψαλίδα από τα μαλλιά, γνωρίζει την αποθέωση στη γείτονα και κάνει ξανά υπερήφανο τον άντρα που μεγάλωσε με τις βιντεοταινίες της.
Όπως κάνουν μόνο οι σταρ που δικαιούνται τον όρο "iconic", η Ελένη Φιλίνη κατάφερε να γίνει μια φιγούρα-σήμα κατατεθέν για την αντρική ποπ κουλτούρα, διατηρώντας στα χρόνια το ίδιο μακρύ μαύρο μαλλί, το πάντα σε φόρμα (και απείρως συχνά σε κορμάκι) σώμα και τον υποκριτικό της αέρα.
Από τον "Σεξοκυνηγό" του 1981 στο τουρκικό σήριαλ "2 Όχθες, 1 Ισμαήλ" του 2012 δίπλα στον μυθικό Μπακλαβατσίογλου από τα "Σύνορα της Αγάπης", η Ελένη Φιλίνη κάνει πλάκα με τον χρόνο. Αποφάσισε να μην παντρευτεί ποτέ, δηλώνει (και την πιστεύουμε) ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία αισθητική επέμβαση και -το προφανές- ότι ο χρόνος είναι φίλος της.
Μπορεί οι Τούρκοι να την λάτρεψαν με καθυστέρηση δεκαετιών, αλλά γι' αυτό υπάρχει η χρονομηχανή του Cosmo.gr. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι (ή οι γείτονες εν προκειμένω).
Όταν μαγεύτηκε από τη φλογέρα του Φαίδωνα Γεωργίτση
 
Δεν είναι λίγοι αυτοί που μίλησαν υποτιμητικά για τα πρώτα βήματα της Ελένης στον κινηματογράφο και τις βιντεοταινίες. Δεν είχαν και τόσο άδικο. Ο ρόλος της ως υπηρέτρια Τασούλα στον "Σεξοκυνηγό" του 1981 και οι ατάκες επιπέδου "Αυτή δεν νοιάζεται για τα μάτια σου, μόνο για το πουλί σου νοιάζεται" δεν βοήθησαν πολύ προς την αντίθετη κατεύθυνση. Υπάρχουν και οι πιο επιεικείς που δεν ξόδεψαν πολύ χρόνο κριτικάροντας το καλτ της ταινίας, αλλά τα κάλλη της Ελένης. Πρακτικά μυαλά.
Όταν είδε τον κύριο Τριφύλλη στο "Κορίτσια για Τσίμπημα"
Το κοντινό στο πρόσωπο της Ελένης κάπου στο 2.30 αποτινάζει από το μυαλό όλες τις προ-εφηβικές μας προσευχές να προσγειωνόμασταν σε μια τάξη ενός λυκείου θηλέων σαν κι αυτήν. Για να μην ξεχνάμε την ιστορία, στο "Κορίτσια για Τσίμπημα" πρωταγωνιστούσε και ο πραγματικός ήρωας των 80s, Παναγιώτης Σουπιάδης.
Όταν έκλαψε η Μαντόνα
 
Στη βιντεοταινία "Μαντόνα για πάντα", πανηγυρίσαμε με το see-through φόρεμα και την πρωτοποριακή φούστα της μελαχρινής Μαντόνα, Ελένης Φιλίνη, και ζητωκραυγάσαμε για τον προ-ρετιρικό Παύλο Ευαγγελόπουλο με το ανοιχτό πουκάμισο.
Όταν έκλαψε και ο Michael Jackson
 
Σε αυτή την ελεύθερη απόδοση του "Bad", η Ελένη Φιλίνη χορεύει, τραγουδάει, αποφεύγει με τέχνη την χαίτη ενός εκ των παρτενέρ, φοράει όσο πιο λίγα γίνεται για τα 1988, ευχαριστεί τα πλήθη κι εκείνα την ανταμείβουν με το μεγαλύτερο standing ovation που συναντήσαμε σε 80s βιντεοταινία. Κανένας MJ.
Όταν βραβεύτηκε στο 8ο Φεστιβάλ Καλτ Κινηματογράφου
 
Τον Ιανουάριο του 2010, η Ελένη Φιλίνη πέρασε στο πάνθεον. Βραβεύτηκε για έπη όπως το "Κομαντάντ Μαρία" δίπλα σε ιερά τέρατα όπως ο Στιβ Ντούζος, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Κώστας Στεφανάκης κι ο Χρυσόστομος Λιάμπος.
Όταν τόλμησε να κλέψει τον Σπύρο της Δημητρούλας
 
Και κάπου εδώ η κατάσταση σοβαρεύει. Η Ελένη Φιλίνη κάνει το cameo στους Απαράδεκτους ως παράνομη σχέση του Σπύρου και η Δήμητρα με ένα καρβέλι(;) αντί για μωρό, πηγαίνει να την βρει και να λογαριαστούν. Ελένη Φιλίνη στους "Απαράδεκτους" πάει να πει καταξίωση.
Όταν έπιασε στον ιστό της και τον σμήναρχο Κάκαλο
Ήταν να μη γίνει η αρχή με τους Απαράδεκτους. Στο επεισόδιο "Στις 9 του μακαρίτη", η Ελένη Φιλίνη ως πενθούσα χήρα (τα μαύρα ήταν ανέκαθεν το χρώμα της) του υποπτεράρχου Κατσαντώνη γοητεύει τον σμήναρχο Κάκαλο.

Οι εμφανίσεις της Ελένης Φιλίνη σε μερικά από τα κορυφαία κωμικά σήριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης συνεχίστηκε με την guest εμφάνιση στο "Εκείνες κι Εγώ" ως Μίνα Βαρδαλούπα το 1996 και στο "Κωνσταντίνου κι Ελένης" το 1998 ως Καίτη στο επεισόδιο "Ο Εραστής της Κομμώτριας". Λίγα χρόνια μετά, ήρθαν πιο full-time ρόλοι στην τηλεόραση (βλέπε "Απαγορευμένη Αγάπη" και "Για Μια Θέση Στον Ήλιο").
Όταν "υπηρέτησε την Επιθεώρηση"
Λίγο άβολες στιγμές για όλους μας, αλλά τι να κάνεις; Στην Ελένη Φιλίνη θα συγχωρούσαμε τα πάντα.
Όταν κανείς δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της
 
Τόσο μεγάλη που έδωσε δικαίωμα στους haters να σχολιάσουν τις φωνητικές της ικανότητες. Τόσο κουλ που φόρεσε oufit για 25χρονη και το υποστήριξε μέχρι τέλους.
Η Ελένη Φιλίνη είναι η Ελληνίδα Μόνικα Μπελούτσι. Ούτε η Μόνικα έχει καλή φωνή.
cosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...