Εσείς πόσα χρόνια θα δίνατε από τη ζωή σας για να έχετε τέλειο σώμα;

Αξίζει να θυσιάζουμε τη ζωή μας για ένα ιδεατό πρότυπο;


Σε μία έρευνα που διεξήχθη από το περιοδικό LifeScience των Ηνωμένων Πολιτειών, σχεδόν το ένα-τρίτο των νέων γυναικών που συμμετείχαν δήλωσαν ότι θα αντάλλασσαν ένα χρόνο της ζωής τους με το τέλειο σώμα, δηλαδή το ιδανικό σωματικό βάρος και σχήμα.

10% ήταν πρόθυμες να ανταλλάξουν δύο με πέντε χρόνια ζωής και 2% θα αφαιρούσαν μέχρι και 10 χρόνια ζωής. Μερικές γυναίκες ακόμη ισχυρίστηκαν πως θα θυσίαζαν μία προαγωγή, κάποιο ποσό από το μισθό τους ή το χρόνο με τους συντρόφους και την οικογένειά τους! Αυτό όμως που μας εκπλήσσει περισσότερο είναι πως οι περισσότερες γυναίκες της έρευνας, είχανε φυσιολογικό βάρος.

Στην Αμερική όπως και στην Ευρώπη επικρατεί η εμμονή με την εμφάνιση και το τέλειο σώμα, αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στα θέματα ή στις διαφημίσεις των Μ.Μ.Ε. Ακόμη και εξώφυλλα των περιοδικών με μοντέλα υφίστανται επεξεργασία ώστε να δείχνουν ακόμη πιο τέλεια. Έτσι, ίσως δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει που οι νέες γυναίκες είναι πραγματικά πρόθυμες να ανταλλάξουν τον πολύτιμο χρόνο τους με αυτό που θεωρούν τέλειο σώμα.
Ωστόσο δεν παύει να παραμένει αδιανόητο πώς ένα πρότυπο είναι ικανό να αντικαταστήσει ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, τη ζωή μας και γι'αυτό το λόγο θα πρέπει να σταματήσουμε να εστιάζουμε στο τέλειο σώμα(που στην τελική ποιος αποφασίζει για το τι είναι τέλειο)και να εστιάσουμε στην υγεία.
Είναι προτιμότερο να ζούμε υγιεινά τρώγοντας φρέσκα βιολογικά τρόφιμα όσο μπορούμε και να γυμναζόμαστε τακτικά. Αν οι περισσότεροι άνθρωποι εστίαζαν στην υγεία, θα είχαμε λιγότερους με διατροφικές διαταραχές, παχύσαρκους και ανθρώπους που εύχονται να ήταν κάποιοι άλλοι.
Σας προτείνουμε μερικούς τρόπους να αρχίσετε να σκέφτεστε την υγεία από την τελειότητα:
1. Μην κυνηγάτε το τέλειο, αλλά κυνηγήστε το τέλεια υγιεινό. 
Το καλύτερο μέρος στο να κυνηγάς το υγιεινό είναι ότι είναι εφικτό. Αντίθετα  το να κυνηγάς ένα ιδεατό όραμα του τέλειου, δεν σου δημιουργεί υγιείς εικόνες ή εφικτούς στόχους. Η λέξη ''τέλειο'', δημιουργεί στους ανθρώπους εμμονή και τους αποσπά από το μέτρο, με αποτέλεσμα όταν δεν το κατακτούν να παραιτούνται και να υποκύπτουν σε άκρως αντίθετες ανθυγιεινές συνήθειες που βλάπτουν το σώμα εξίσου με την εμμονή για τελειότητα. Αντίθετα, εστιάζοντας σε υγιεινούς τρόπους ζωής, θα έχουμε λιγότερο άγχος, περισσότερη ενέργεια, ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, περισσότερη διάθεση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
2. Εστιάστε σε ό,τι σας αρέσει στο σώμα σας. 
Σίγουρα υπάρχουν σημεία του σώματός σας που σας αρέσουν, ίσως οι ώμοι, οι σκληροί μυς της γάμπας ή τα μακριά σας πόδια. Αφοσιωθείτε στο τι σας αρέσει στον εαυτό και το σώμα σας αντί να εύχεστε να είχατε κάτι που έχει κάποιος άλλος.
Μόλις βγάλετε την ιδέα του τέλειου από το μυαλό σας, θα ανακαλύψετε ότι αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας από ότι νομίζατε και θα σας αρέσει ακόμη περισσότερο ακολουθώντας ένα υγιεινό πρόγραμμα, καθώς θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε χωρίς να κινδυνεύει η υγεία σας. Άλλωστε σκεφτείτε αυτό που τόσο επιθυμείτε είναι το καχεκτικό σώμα με τη χλωμή όψη ή ένα γυμνασμένο υγιές κανονικό σώμα με όψη υγείας;   
 3. Να θέτετε εφικτούς στόχους για να μπορείτε να τους πετύχετε. 
Συχνά συμβαίνει ενώ έχετε φτάσει στο στόχο που είχατε θέσει για το βάρος σας, να μη νιώθετε ακόμη την ευχαρίστηση ότι είστε τέλειες.
Αυτό συμβαίνει επειδή το τέλειο είναι αόριστο και υποκειμενικό και πάντα μας δίνει την αίσθηση ότι δεν το έχουμε κατακτήσει, μπαίνοντας έτσι σε ένα φαύλο κύκλο ανικανοποίησης. Αρκεί να σκεφτείτε πως φτάνουν τόσες και τόσες γυναίκες καθημερινά στην ανορεξία
Θα πρέπει να βάζετε στόχους που μπορείτε να φτάσετε ή να εκτιμήσετε αυτό που έχετε ήδη καταφέρει. Μετά από κάθε στόχο που επιτυγχάνετε για την υγεία και τη γραμμή σας, κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί, αντί να θέτετε κάποιο ανέφικτο στόχο.
Καλό θα ήταν να θέτετε στον εαυτό σας στόχους για να ζείτε πιο υγιεινά, ώστε να μπορείτε να τους πετύχετε και να έχετε την ικανοποίηση ότι βρίσκεστε ακριβώς εκεί που θέλατε.
Το να επιδιώκουμε  να είμαστε πιο υγιείς, είναι το καλύτερο που μπορούμε  να κάνουμε στον εαυτό μας για να αγγίξουμε την τελειότητα. Ποιος ο λόγος λοιπόν να υποκύπτουμε σε άσκοπες και επικίνδυνες εμμονές;.
marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...