Τα άλμπουμ του μήνα


Οι απολογίες της Rihanna, τα μουγκρητά των Rolling Stones, η επιστροφή των Soundgarden, o νέος Robbie Williams, Aerosmith, Kid Rock και μεγάλες κυκλφοφορίες του μηνός Νοεμβρίου.H mainstream δισκογραφία κυριάρχησε μέσα στο Νοέμβριο με Kylie Minogue, Rihanna, Robbie Williams και Christina Aquillera αλλά και 'μεγάλες' ροκ κυκλοφορίες από Soundgarden, Aerosmith, Rolling Stones και Kid Rock.

Rihanna - Unapologetic

7/10
Παίρνεις ότι καλύτερο υπάρχει στην πιάτσα, στιχουργό/ μουσικό/ τραγουδοποιό, και η τεράστια φωνή/ περσόνα/ σκηνική σου θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Κάνεις έναν δίσκο τόσο φιλόδοξο που δεν τολμάς να σκεφτείς μήπως αποτύχει, μήπως μετά θα πρέπει να το μαζέψεις κάπως το πράγμα.  Και στο τέλος κάνεις ένα από τα πιο μεγάλα PR stunts, φορτώνεις ένα αεροπλάνο δημοσιογράφους, τους ποτίζεις και τους ταίζεις και τους γυρνάς στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου όπου και το παρουσιάζεις. Μόνο που κάποια πρακτικά θέματα δε λύνονται έτσι. Π.χ πως θα δέσουν τόσοι πολλοί συντελεστές, πότε θα προλάβουν να δημιουργηθούν εκείνες οι χημείες που θα αναδείξουν κάτι πραγματικά μεγάλο. Και τελικά μένεις με το γνωστό μισό χιπ χοπ-μισό μπαλάντες δίσκο και την τεράστια φωνή σου να μπαλώνει τις τρύπες. Αλλά αυτό είναι εντελώς εκτός των αρχικών προθέσεων. Δε χρειαζόταν τόση ταλαιπώρια.

Kid Rock - Rebel Soul

6/10
Καλό είναι να βγαίνουν τέτοιοι δίσκοι παρά τις γνωστές αδυναμίες στη φωνή του Kid Rock. Αυθεντικοί, επαναστατικοί, όπως ήταν κάποτε το Rock 'n' Roll δηλαδή.

Rolling Stones- GRRR!

7/10
Συλλογή 50 τραγουδιών -δύο καινούρια, σε τριπλό CD, : 1ο τα τραγούδια που τους καθιέρωσαν π.χ. Under My Thumb, Paint It Black., 2o η ώριμη περίοδος και 3ο τα τελευταία 34 χρόνια. Σίγουρα μπορείς να πεις "α, δεν έχει αυτό" και "α, δεν έχει εκείνο" αλλά πιο ολοκληρωμένο πακέτο μάλλον δεν παίζει.  Ή μάλλον παίζει, η super deluxe έκδοση του ιδίου πακέτου.

Soundgarden - King Animal

7/10
Πολύ μεγάλη επιστροφή δεδομένης της ιστορίας και της παρακαταθήκης που έχουν αφήσει. Δηλαδή, κάτσε μέτρα πόσες νέες μπάντες τους έχουν θεούς και προσπαθούν να τους μοιάσουν. Γι' αυτό είναι σχεδόν υποχρεωτικό να αναφέρθούν και οι δύο αναγνώσεις: Ενα σύνολο από εξαιρετικά τραγούδια αλλά τίποτα καινούριο το "King Animal". Βέβαια κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά mission impossible δεδομένης της 15ετούς απουσίας τους οπότε αρκούμαστε με τις υποσχέσεις που αφήνει για το μέλλον.

Robbie Williams  -Take the Crown

7/10
Νέος Robbie Williams για παλιούς φαν που δεν ξέχασαν την απλή ποπ μουσική του αλλά όχι ο δίσκος που θα επαναπροσδιορίσει την καριέρα του στη νέα εποχή.

Aerosmith - Music From Another Dimension!

6/10
Ομοίως, με τη διαφορά ότι εδώ οι Aerosmith κινούνται συνειδητά προς τον 70s blues ήχο που τους καθιέρωσε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Christina Aguillera - Lotus

8/10
Υπάρχει κάτι πολύ περίεργο εδώ, καθώς η Christina Aguillera παραδίδει ένα πολύ συνεκτικό ποπ άλμπουμ που κάνει το βήμα παραπάνω προσθέτωντας electro-pop πινελιές στις soul μπαλάντες και τη ντίσκο που την ξέραμε. Το οποίο μάλλον είναι ένα ημιτελές electro-pop ή electro-clash βήμα γιατί πιθανότατα πρόλαβε η Lady Gaga και τότε οι κακές γλώσσες θα λέγανε ότι όχι μόνο πάχυνε αλλά αντιγράφει και κάποια που είναι στο κουρμπέτι πολύ λιγότερα χρόνια. Αλλά που τσιμεντώνει την καριέρα της που μέχρι πρότινος θεωρήθηκε σε κάθοδο.

Kylie Minogue - The Abbey Road Sessions

6/10
Σούπερ φιλόδοξο από κάθε άποψη εγχείρημα της Kylie, με 16 ποπ επιτυχίες ξαναδουλεμένες με κιθάρα, πιάνο, λοιπά έγχορδα και φυσικά τύμπανα. Ένα αναπάντεχο ορχηστρικό best of με στιγμές από την Stock-Aitken-Waterman περίοδο, τη συνεργασία με τον σκοτεινό Nick Cave και το τζειμσμποντικό ‘Confide In Me’.

Brian Eno - Lux

9/10
75 λεπτά ambient μουσικής γραμμένης για να "συνοδεύσει" την έκθεση του στη Μεγάλη Πινακοθήκη του Τορίνο. Γραμμένης σύμφωνα με το "δόγμα" του, για να ενισχύσει, δηλαδή, την αντίληψη του περιβάλλοντα χώρου, που μπορεί να ακούγεται κάπως βαρύγδουπο και χωρίς ιδιαίτερο περιεχόμενο αλλά δε αλλάζει το γεγονός ότι πρόκειται για φανταστικά όμορφη μουσική. Άλλωστε, σε πολλές δουλειές του Eno εσύ βάζεις το περιεχόμενο και τη δομή με το μυαλό σου.
http://www.oneman.gr

1 σχόλιο:

  1. Fantastic blog! Do you have any hints for aspiring writers?
    I'm planning to start my own site soon but I'm a little lost on everything.
    Would you advise starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option?
    There are so many options out there that I'm totally overwhelmed .. Any tips? Thank you!
    http://kulinar-vs.ru/blog/4175/important-things-about-privately-owned-property-singapore-tuition-by-means-/
    http://api.mybuzzboard.com/forums/topic/the-best-way-to-use-a-positive-tuition-tutor/

    Feel free to visit my page :: african hair braiding pictures

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...