Πρωτοβουλία για την παγκόσμια προβολή της Ολυμπίας


Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Περούντζια της Ιταλίας Livio Rossetti όπου είχε... συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Θύμιο Κοτζιά. Σκοπός της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ Rossetti ήταν η παρουσίαση « ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δημιουργίας παγκόσμιου κινήματος για την Ολυμπία». Όπως είπε ο Ιταλός πανεπιστημιακός στην σύσκεψη που ακολούθησε και στην οποία έλαβαν μέρος ο καθηγητής φιλοσοφίας Λεωνίδας Μπατζελιώτης , ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές , ο πρόεδρος του ΔΣ Ηλιδας Απόστολος Λιώσης , και ο ειδικός συνεργάτης του δήμου Ηλιδας Βασίλης Καψής « η πρωτοβουλία θα πρέπει βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος ενθουσιασμός για την Ολυμπία!» Σύμφωνα με τον κ Rossetti, οι δράσεις ανάδειξης της Ολυμπίας θα βασίζονται στο εξής τρίπτυχο:

Α. Στην καθιέρωση Ημέρας με την ονομασία « ευχαριστούμε την Ολυμπία», όπου κάθε τέσσερα χρόνια θα πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία γιορτή με την συμμετοχή πρωταθλητών. Οι πρωταθλητές που θα προσκαλούνται θα μπορεί να είναι και εν ενεργεία αλλά και παλαίμαχοι .

Β. Στην απόδοση τιμής επιτίμου δημότη σε πρωταθλητές . Όπου θα δημιουργείται μεταξύ των αθλητών ο ανταγωνισμός ,η προσδοκία και η ελπίδα κάποια στιγμή να ανακηρυχθούν με την ύψιστη αυτή τιμή.

Γ. Στην Ίδρυση Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος με μέλη του θεσμικούς και ιδιώτες που θα έχει την ευθύνη για την υλοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας. Ακόμα ο κ Rossetti πρότεινε στο πλαίσιο των δράσεων αυτών να «δημιουργηθεί ένα χάλκινο μετάλλιο με την αναγραφή πάνω σ΄ αυτό της φράσης «σ’ ευχαριστούμε Ολυμπία» . Το μετάλλιο θα αποτελεί ένα μικρό φόρο τιμής στις 292 Ολυμπιάδες που έλαβαν χώρα στα χρόνια της αρχαιότητας . Θα μπορεί να έχει και αύξοντα αριθμό και να δίνεται μόνο στην Ολυμπία από τον δήμαρχο της πόλης» . Τέλος ο κ Rossetti έκανε εκτενή ανάλυση και οικονομικών εσόδων μέσω της υλοποίησης του όλου εγχειρήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...