4 σπιτικές μάσκες ματιών για τους μαύρους κύκλους


Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές από εμάς . Συνήθως πρόκειται για ένα παροδικό πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες , ωστόσο όμως αποτελεί και αισθητικό πρόβλημα ! Δείτε παρακάτω 4 σπιτικές συνταγές που θα εξουδετερώσουν το πρόβλημα αυτό!


- Τρίψτε 2-3 φέτες αγγούρι και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα κομμάτι τούλι. Αφήστε το σε ένα μπολ και αφήστε να στραγγίξει καλά . Έπειτα εμποτίστε 2 κομμάτια βαμβάκι , τοποθετήστε τα στα βλέφαρά σας και αφήστε έτσι για 15 λεπτά.

- Σε ένα blender βάλτε 10 μεγάλα φύλλα μέντας και μια κουταλιά χυμό λεμονιού και αναμίξτε μέχρι να γίνει μια πάστα . Στην συνέχεια απλώστε αυτό το μείγμα στην περιοχή κάτω απ τα μάτια και αφήστε το για 15 λεπτά . Αφαιρέστε το με άφθονο χλιαρό νερό.


- Μουσκέψτε 4 μεγάλα αμύγδαλα από το βράδυ σε ένα μπολ . Καθαρίστε τα και αλέστα τα, μέχρι να γίνει μια πάστα και προσθέστε λίγες σταγόνες lime ή χυμό λεμονιού . Απλώστε την πάστα αυτή κάτω από τα μάτια και αφήστε για 20-25 λεπτά. Αν έχετε έντονο πρόβλημα , τότε μπορείτε να κάνετε την διαδικασία αυτή , ανά 2 μέρες για 2 εβδομάδες . Η πάστα αυτή μπορεί να διατηρηθεί σε ένα δοχείο μέσα στο ψυγείο για 1 εβδομάδα .

- Κάντε ένα μείγμα από : 1 κουταλιά πολτό ντομάτας , λίγη σκόνη κουρκουμά , ½ κουτάλι χυμό λεμονιού και 1 κουτάλι αλεύρι . Αναμίξτε τα υλικά αυτά , μέχρι να γίνει μια πάστα και απλώστε απαλά στο σημείο που εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι . Αφήστε για 30 λεπτά και αφαιρέστε με βαμβάκι εμποτισμένο με χλιαρό νερό .



Γράφει για το lookabout.gr
Χρυσάνθη Μήτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...