Φτιάχνει αντιπυραυλική ομπρέλα για εξέδρες πετρελαίου το Ισραήλ!


 Φτιάχνει αντιπυραυλική ομπρέλα για εξέδρες πετρελαίου το Ισραήλ!
Μια στρατιωτική είδηση που ενδιαφέρει άμεσα Κύπρο και Ελλάδα – και όχι μόνο- μας έρχεται από το Ισραήλ.
Οι στρατιωτικοί του Ισραήλ μελετούν τη δυνατότητα τοποθέτησης πυραύλων αναχαίτισης σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου, που θα κατασκευαστούν από τις ισραηλινές εταιρείες στην Ανατολική Μεσόγειο τα αμέσως επόμενα  χρόνια, γράφει η εφημερίδα Jerusalem Post.
Όπως αναφέρεται το Ισραήλ φοβάται ότι η Χεζμπολάχ (Hezbollah) θα προσπαθήσεινα επιτεθεί εναντίον των εξεδρών με πυραύλων εδάφους/αέρος- επιφανείας   (anti-ship) ή με πλοία, γεμάτα εκρηκτικά.
Προκαλεί ανησυχίες, όπως γράφει η εφημερίδα, π.χ., η πρόσφατη αγορά από τη Συρρία των ρωσικών πυραύλων κατά των πλοίων Yakhont, βεληνεκούς 300 περίπου χιλιομέτρων, οι οποίοι μπορούν να παραδοθούν στην Χεζμπολάχ και να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις ενάντια στις εξέδρες εξόρυξης φυσικού αερίου.
Το Ναυτικό του Ισραήλ έχει ενισχύσει επίσης την περιπολία του στη Μεσόγειο θάλασσα, μαζί και με την χρήση των μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...