Δεκατριάχρονος στο τιμόνι… σχολικού λεωφορείου!


 Δεκατριάχρονος στο τιμόνι… σχολικού λεωφορείου!
 
Τα διεθνή ΜΜΕ τον χαρακτηρίζουν «σούπερ ήρωα» επειδή με τα αντανακλαστικά και το θάρρος του έσωσε τους συμμαθητές του. Ο 13χρονος Jeremy Wuitschick ανέλαβε το τιμόνι του σχολικού λεωφορείου όταν ο οδηγός έπαθε καρδιακή προσβολή και λιποθύμησε ενώ το σχολικό ήταν εν κινήσει.
Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς το σχολείο όταν ο οδηγός έπαψε να το ελέγχει. Ο μαθητής βρισκόταν στο σχολικό και είδε τον οδηγό να αφήνει το τιμόνι και τα χέρια του να κρέμονται.
«Κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά», είπε ο Wuitschick. Σηκώθηκε από τη θέση του και άρπαξε το τιμόνι, κατηύθυνε το λεωφορείο στην άκρη του δρόμου και το ακινητοποίησε.
«Ήταν κάπως τρομακτικό, όλα συνέβαιναν πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.
Το σχολικό σταμάτησε έξω από ένα δημοτικό σχολείο δίπλα σε αυτό στο οποίο κατευθυνόταν.
Δάσκαλος του σχολείου που οδηγούσε πίσω από το σχολικό αντελήφθη πως το λεωφορείο άρχισε να βγαίνει από το δρόμο.
Μόλις αυτό σταμάτησε έτρεξε να δει τι συμβαίνει και βρήκε τον οδηγό αναίσθητο και χωρίς να αναπνέει. Τα παιδιά τον ενημέρωσαν πως είχαν ήδη καλέσει τις πρώτες βοήθειες κι έτσι εκείνος του έκανε κινήσεις ανάνηψης μέχρι να φτάσει η αστυνομία και το ασθενοφόρο. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν έχει γίνει γνωστή.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής είπε πως κανείς δεν τραυματίστηκε χάρη στον μαθητή που ακινητοποίησε το λεωφορείο με ασφάλεια.
Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...