Πρώτο και με διαφορά το Android στην Κίνα!


Η Κίνα είναι μια χώρα που αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς σε όλους τους τομείς και ένας από αυτούς είναι και η... αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Όπως είναι λογικό η μάχη για τη κυριαρχία των εταιριών στην αγορά των κινητών τηλεφώνων είναι μεγάλη και πως να μην ήταν αφού οι ενεργοποίησης smartphones, είτε αυτά είναι με Android είτε είναι με iOS, είναι περισσότερες από αυτές που γίνονται στις ΗΠΑ!

Ο νικητής σε αυτή τη μάχη προς το παρόν είναι το Android και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά, το Android είδε μια τεράστια αύξηση στο ποσοστό του και έτσι από το 33.6% που είχε στο πρώτο τετράμηνο του 2011 έκλεισε με ποσοστό 68.4% στο τελευταίο τετράμηνο του έτους.

Οι δυο κυριότεροι λόγοι που το ποσοστό του Android εκτοξεύτηκε ήταν πρώτον η μεγάλη μείωση του μεριδίου του Symbian που σχεδόν διπλασιάστηκε και έφτασε το 18.7% και δεύτερον τα πολύ φτηνά μοντέλα που κυκλοφορούν με Android από εταιρείες όπως η ZTE και η Huawei.

Από την άλλη το iPhone είχε μια αύξηση στο ποσοστό του αλλά αυτή ήταν ελάχιστη, συγκεκριμένα το iPhone από το 4.1 πήγε στο 5.7, ο λόγος για τις χαμηλές πωλήσεις του iPhone σε σχέση με τα κινητά με Android είναι η τιμή του αφού για τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των Κινέζων θεωρείτε πανάκριβο και έτσι μονάχα κάποιοι ελάχιστοι πλούσιοι Κινέζοι το προτιμούν.

Η Apple έχει βάλει στόχο να ανεβάσει το ποσοστό της στην κινέζικη αγορά πάση θυσία αφού η Κίνα έχει περίπου 988 εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, αριθμός πολύ σημαντικός για κάθε εταιρεία πόσο μάλλον για την Apple.

Προς στο παρόν όμως ο κυρίαρχος του παιχνιδιού είναι το Android και η Apple θα πρέπει να αγωνιστεί πολύ για να το φτάσει και πιθανότατα να χρειαστεί να βγάλει κάποιο πολύ φτηνό iPhone ειδικά για τη Κίνα.
technewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...