Κρίστοφερ Πουλ : o 23χρονος που επενδύει στο χάος του Διαδικτύου



Το 2003 ο Κρίστοφερ Πουλ ένας 15χρονος τότε,  με πολύ χρόνο στη διάθεσή του αποφάσισε να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα την οποία ονόμασε 4chan.org. Σήμερα η ιστοσελίδα έχει εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο και μέσα από αυτή ξεπήδησε η ομάδα των Anonymous που πριν από λίγο καιρό έκαναν ηλεκτρονική επίθεση στις εταιρείες που διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Wikileaks.
Το 4chan.org διαφέρει από τα συνηθισμένα forum δεδομένου ότι δεν αποθηκεύει τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτό, ούτε και δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης. Είναι ίσως ένας από τους τελευταίους προορισμούς στο Διαδίκτυο όπου η ανωνυμία των χρηστών όχι μόνο δεν αποθαρρύνεται αλλά και επιβάλλεται. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να γράψουν τα πάντα έχοντας τη βεβαιότητα ότι η ανωνυμία τους είναι διασφαλισμένη. Επίσης δεν χρειάζεται να κάνεις εγγραφή δίνοντας το όνομά σου ή τα πραγματικά σου στοιχεία, εξ ου και οι περισσότεροι χρήστες υπογράφουν ως «ανώνυμος».
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιντερνετικά φόρα στον κόσμο με περισσότερους από 10 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα.
Το Blog των Κυριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...