Και Έλληνες οι μισθοφόροι του Καντάφι!

Μεταξύ των Σέρβων, Ουκρανών, Λευκορώσων, Πολωνών, Βέλγων, Βρετανών και Γάλλων πρώην στρατιωτικών, χειριστών βαρέων όπλων και ελικοπτέρων, στελεχών ειδικών δυνάμεων και παραστρατιωτικών που πολεμούν στην πλευρά του Καντάφι, είναι και Έλληνες μισθοφόροι σύμφωνα με...

την EUobserver. Αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον στρατό του Καντάφι έναντι περίπου 2.000 δολαρίων την ημέρα. Η ευρωπαϊκή αυτή «Λεγεώνα» μετακινείται από 15 στρατιωτικά αεροδρόμια της Νότιας Λιβύης που εξακολουθούν να ελέγχονται από το καθεστώς.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο Έλληνας αναλυτής, ειδικός στο οργανωμένο έγκλημα, πρώην σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, του ΟΗΕ και της ΕΕ, Μιχάλης Κουτούζης.Το προηγούμενο διάστημα ταξίδεψε στη Βόρειο Αφρική ενώ είχε διατελέσει διευθυντής ερευνών του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ναρκωτικών (OGD). Ο Έλληνας εμπειρογνώμονας δήλωσε στο EUobserver ότι ο Καντάφι χρησιμοποιεί Αφρικανούς, Άραβες και Ευρωπαίους μισθοφόρους επειδή δεν εμπιστεύεται τον λιβυκό στρατό.

«Παλλαϊκή άμυνα»

Σημειώνεται ότι προχθές το καθεστώς της Τρίπολης οδήγησε ξένους δημοσιογράφους σε στρατόπεδα «παλλαϊκής άμυνας» στο Ταρχουνά, 85 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, παρουσιάζοντας εκατοντάδες πολίτες (από εφήβους έως ηλικιωμένους) να εκπαιδεύονται στα όπλα για την απόκρουση μιας χερσαίας εισβολής του ΝΑΤΟ.Στο μεταξύ, η Ρωσία απέρριψε το αίτημα της λιβυκής κυβέρνησης να προκαλέσει έκτακτη σύγκληση του Σ. Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να συζητηθεί η δυτική επίθεση.
http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...