Όσο υπάρχουν άνθρωποι...


Και των δύο η τέφρα σκορπίστηκε στη θάλασσα
landenaixman 
Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχουν και  πρωτοσέλιδοι, ιδεολόγοι  και αμφιλεγόμενοι ήρωες, αλλά και στυγνοί εγκληματίες… Κάποιοι θα έχουν την ίδια περιπέτεια, το ίδιο τέλος…  Η εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τους Αμερικανούς κομάντος έγινε 3.495 ημέρες μετά την κατάρρευση των διδύμων πύργων στή Νέα Υόρκη, ενώ ο απαγχονισμός του Άντολφ Άιχμαν από τους Ισραηλίτες είχε γίνει  6.229 ημέρες μετά τη παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στους Συμμάχους. Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα  είχε εντοπιστεί από την CIA στο κρυσφύγετό του  6 χρόνια πριν, ενώ  ο συνταγματάρχης των SS  βρισκόταν υπό παρακολούθηση στην Αργεντινή, όπου είχε καταφύγει με άλλο όνομα, τρία χρόνια πριν συλληφθεί από τη Μοσάντ. 

Ο πρώτος  θα μπορούσε με τα πλούτη του να ζει  όπως οι  εμίρηδες  και οι μαχαραγιάδες, με θαλαμηγούς και σαλέ, με σταύλους  καθαροαίμων και ιδιοκτησίες ποδοσφαιρικών ομάδων, με χλιδή και κρεπάλη… Αλλά προτίμησε  άλλο δρόμο, σπαρμένο με σκοτωμένους, επικίνδυνο και για την ίδια του τη ζωή, όπως αποδείχτηκε... Ο άλλος, εγκληματίας πολέμου, σίγουρα του χρειαζόταν η αγχόνη...
 Και των δύο τα πτώματα αποτεφρώθηκαν και η τέφρα τους διασκορπίστηκε στη θάλασσα...
Ο Άιχμαν συνταγματάρχης των SS και εξολοθρευτής Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου, πριν τη κατάρρευση της Γερμανίας, εξαφανίστηκε περιπλανόμενος με άλλα ονόματα. Οι ισραηλινοί  κυνηγοί των Ναζί ανακάλυψαν το 1957 ότι  ζούσε στην Αργεντινή με ψευδώνυμο και    άρχισαν  να καταστρώνουν το σχέδιο για τη σύλληψή του. Στις 11 Μαΐου 1960, ύστερα από  μυστική επιχείρηση που δεν ήταν σε γνώση των αρχών της Αργεντινής, ο Άιχμαν συνελήφθη από άνδρες τηςaixman2«Μοσάντ» και της «Σαμπάκ», τον νάρκωσαν  και τον μετέφεραν  στο Ισραήλ.

Η Δίκη του Άντολφ Άιχμαν άρχισε στις11 Απριλίου 1961 στο Τελ Αβίβ κι έλαβε παγκόσμια  δημοσιότητα. Κατηγορήθηκε για εγκλήματα κατά του εβραϊκού λαού και της ανθρωπότητας.  Έπειτα από 14 εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας, η δίκη ολοκληρώθηκε στις14 Αυγούστου και η απόφαση ήταν θάνατος δια απαγχονισμού. Το πτώμα του αποτεφρώθηκε και διασκορπίστηκε στη θάλασσα. 
http://liberopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...