Der Spiegel: Κριτική για τον φράκτη στον Έβρο

Der Spiegel: Κριτική για τον φράκτη στον Έβρο
Με τις φυλακές του Γκουαντάναμο παρομοιάζει το Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και Μεταναστών, που βρίσκεται στον Έβρο, ρεπορτάζ του περιοδικού «Der Spiegel».
Το άρθρο αναφέρεται (με τα χειρότερα λόγια) στον φράχτη που ετοιμάζεται να κατασκευάσει η Ελλάδα, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών στην χώρα.
«Οι Έλληνες κλείνουν την πίσω πόρτα της απόρθητης Ευρώπης», αναφέρουν οι Γερμανοί, που τονίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα λυθεί το πρόβλημα.
Το τείχος «δεν πρόκειται να σταματήσει τους έμπορους από την Τουρκία στο να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των μεταναστών φυσικά», γράφει ο συντάκτης, ο οποίος ταξίδεψε στον Έβρο και δίνει λεπτομέρειες από το Κέντρο και συνεντεύξεις μεταναστών.
Το Φυλάκιο βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και την Βουλγαρία. Μέχρι σήμερα είναι το πιο γνωστό Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και Μεταναστών στην Ευρώπη. Χωράει περίπου 372 ανθρώπους όμως ένας φύλακας λέει πως εκεί τώρα υπάρχουν τουλάχιστον οι διπλάσιοι δηλαδή περισσότερα από 700 άτομα, αναφέρει το άρθρο. «Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό Γκουαντάναμο», προσθέτει.
Τέλος, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για βία ενάντια στους μετανάστες, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα με τον φράχτη.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...