Cretaquarium - Το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ελλάδας

Αν βρεθείτε στον νομό Ηρακλείου και θέλετε να κάνετε κάτι που δεν θα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε πουθενά αλλού στην Ελλάδα τότε επισκεφτείτε το Cretaquarium. Το Cretaquarium είναι απλά το μεγαλύτερο (με τεράστια διαφορά) ενυδρείο στην Ελλάδα. Για να φανταστείτε το μέγεθος, σε σχέση με το ενυδρείο της Ρόδου, το Cretaquarium είναι σαν “Υπερωκεάνιο που έρχεται…” (όπως αυτολεξεί είχε πει κάποτε ο Δημήτρης Μ. από το Ηράκλειο).


Πως θα πάτε
Το Cretaquarium βρίσκεται στην Πρώην Αμερικάνικη Βάση στην περιοχή των Γουρνών και απέχει από το κέντρο του Ηρακλείου μόλις 19 Χιλιόμετρα.
Με αυτοκίνητο: Ακολουθήστε τις καφέ πινακίδες που υπάρχουν σε πολλά σημεία τόσο της Νέας Εθνικής Οδού Ηρακλείου όσο και της Παλαιάς. Πινακίδες υπάρχουν και σε πολλά σημεία στην πόλη του Ηρακλείου.
Με λεωφορείο: Η τοποθεσία του Cretaquarium βρίσκεται σχεδόν στο μέσον της διαδρομής Ηρακλείου Χερσονήσου γεγονός που σημαίνει ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ είναι πολύ πυκνά και δεν...
θα δυσκολευτείτε να βρείτε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σας.
Το ενυδρείο
Το Cretaquarium φιλοξενεί περίπου 4000 θαλάσσια είδη και οργανισμούς μέσα σε μικρές και μεγάλες δεξαμενές που αντιγράφουν τις συνθήκες του φυσικού θαλάσσιου περιβάλλοντος. Μέσα σε αυτές τις δεξαμενές κολυμπούν και υπάρχουν αμέριμνα διάφορα είδη και οργανισμοί που ζουν στην Μεσόγειο Θάλασσα από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά και αυτά που προέκυψαν από την “Λεσεψιανοί μετανάστευση” δηλαδή είδη που βρέθηκαν στην Μεσόγειο από τον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό μετά από την διάνοιξη της Διώρυγας του Σουέζ. Περιπλανώμενοι στον διάδρομο ανάμεσα στις δεξαμενές του ενυδρείου θα νιώσετε, τουλάχιστον, σαν δύτης που κολυμπάει αρμονικά δίπλα σε μικρά και μεγάλα ψάρια και οργανισμούς αφού όλα είναι τόσο ρεαλιστικά και προσεγμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...