Το Παρίσι κάλεσε τους Γάλλους στις χώρες του Σαχέλ να επαγρυπνούν

Το Παρίσι κάλεσε τους Γάλλους στις χώρες του Σαχέλ να επαγρυπνούν
Η Γαλλία κάλεσε τους υπηκόους της στις χώρες του Σαχέλ «να επαγρυπνούν» καθώς «καμία περιοχή δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής»...
μετά την απαγωγή και το θάνατο στο Νιαμέι του Νίγηρα δυο γάλλων ομήρων, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο συνιστά «στους γάλλους υπηκόους να επαγρυπνούν και να επιδείξουν σύνεση περισσότερο από κάθε άλλη φορά» σε τρεις χώρες του Σαχέλ: Μαυριτανία, Μάλι και Νίγηρα.

«Απέναντι στην τρομοκρατική απειλή στις χώρες αυτές, καμία περιοχή δεν μπορεί να θεωρείται πλέον ασφαλής», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Το υπουργείο ζήτησε από τους Γάλλους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στην περιοχή και να ενημερώνονται για τις ταξιδιωτικές οδηγίες από τις ιστοσελίδες των πρεσβειών της Γαλλίας στις χώρες αυτές.

Δυο 25χρονοι Γάλλοι, ο ένας εκ των οποίων μετέβη στη Νίγηρα για να επισκεφθεί τον άλλον που επρόκειτο να παντρευτεί στην χώρα αυτή στην οποία ζούσε, απήχθηκαν την Παρασκευή το βράδυ σε εστιατόριο του Νιαμέι από ενόπλους που τους οδήγησαν στα σύνορα με το Μάλι.

Οι δυο Γάλλοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια κοινής στρατιωτικής επιχείρησης δυνάμεων της Γαλλίας και του Νίγηρα. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Το Παρίσι κάλεσε τους Γάλλους στις χώρες του Σαχέλ να επαγρυπνούν http://24wro.blogspot.com/2011/01/blog-post_5241.html#ixzz1AXA0jrG9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...