Ο Μέγας Αλέξανδρος και η Αρχαία Μακεδονία στο Λούβρο

Ο Μέγας Αλέξανδρος και η Αρχαία Μακεδονία στο Λούβρο

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Γάλλους και τους επισκέπτες του Λούβρου να μάθουν για τον Μέγα Αλέξανδρο, την αρχαία Μακεδονία και την Ελλάδα αποτελεί η έκθεση με τίτλο «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Η αρχαία Μακεδονία» η οποία θα ανοίξει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Λούβρο.

«Η έκθεση θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να γνωρίσουν οι κάθε εθνικότητας επισκέπτες του Λούβρου τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι Γάλλοι γνωρίζουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, όχι όμως και Μακεδόνας. Τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Δεν γνωρίζουν ότι η Μακεδονία - γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι Ελλάδα» είπε η επιμελήτρια της έκθεσης και διευθύντρια του τμήματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου κυρία Σοφί Ντεσάμπ.

Παράλληλα η κ. Ντεσάμπ υπενθύμισε ότι οι πρώτες ανασκαφές στη Βεργίνα έγιναν από Γάλλο αρχαιολόγο (τον Λεόν Εζέ το 1861) όταν ακόμη η Μακεδονία βρισκόταν υπό οθωμανική κατοχή.

Δεδομένου ότι αρκετά από τα ευρήματα εκείνης της ανασκαφής μεταφέρθηκαν στη Γαλλία και βρίσκονται σήμερα στο Λούβρο, η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επανένωση πολλών αρχαιολογικών ευρημάτων.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...