Η συχνή ερωτική επαφή μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα


Οι άνδρες που έχουν συχνή σεξουαλική επαφή παρουσιάζουν μειωμένες πιθανότητες για καρδιακά προβλήματα, σε αντίθεση με εκείνους που «απέχουν» ή κάνουν έρωτα περιστασιακά.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα του τμήματος επιδημιολογίας του Ινστιτούτου New England Research, οι άνδρες που κάνουν έρωτα μια φορά τον μήνα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα σε αντίθεση με εκείνους που έχουν ερωτική επαφή τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν για 16 χρόνια 1.165 άνδρες οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων, ωστόσο 213 από αυτούς αντιμετώπιζαν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές όσο μειωνόταν η συχνότητα της ερωτικής συνεύρεσης, τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες για καρδιακά προβλήματα.
Σε σύγκριση με τους άνδρες που έκαναν έρωτα 2 με 3 φορές την εβδομάδα, οι άνδρες που έκαναν έρωτα μια φορά το μήνα είχαν 45% περισσότερες πιθανότητες για καρδιακά προβλήματα.
«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι όταν δεν υπάρχει συχνή ερωτική επαφή αυξάνονται οι πιθανότητες για καρδιακά νοσήματα. Αυτό σχετίζεται με τη λίμπιντο και τη σωματική δραστηριότητα. Η ικανότητα κάποιου να κάνει έρωτα είναι δείγμα καλής υγείας», τόνισε σε δηλώσεις του η επικεφαλής της έρευνας Susan A. Hall.
Πηγή: Web MD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...