Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από το σεισμό στην Αϊτή


Τέλος στις έρευνες για επιζώντες




Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις...
Πορτ -ο- Πρενς


Στείλε το άρθρο με email


Την ώρα που το έργο της ανακούφισης των σεισμόπληκτων στην Αϊτή συνεχίζεται υπό αντίξοες συνθήκες, τα Ηνωμένα Έθνη δήλωναν ότι τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα πριν από δέκα μέρες.
Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό διαμορφώνεται στις 111.499, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών της Αϊτής.
Οι Αμερικανοί αναφέρονται σε 150-200 χιλιάδες νεκρούς, αλλά ο στρατηγός Κεν Κιν, ο οποίος διευθύνει την ειδική δύναμη στη χώρα, διευκρίνισε πως πρόκειται για μία «υπόθεση εργασίας».
Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε επίσης πως επλήγησαν περισσότερες από 55.000 οικογένειες και πως σχεδόν 610.000 άνθρωποι στεγάστηκαν σε περίπου 500 πρόχειρους καταυλισμούς, τον περισσότερο καιρό σε δημόσιες πλατείες και αλάνες.
Περισσότερες από 11.000 κατοικίες καταστράφηκαν και 32.000 υπέστησαν ζημιές, πάντοτε σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσημο τέλος στις έρευνες
Το Σάββατο η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι τερματίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων με την προσοχή να στρέφεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και στην ανοικοδόμηση.
Μικρά «θαύματα», όμως, εξακολουθούν να συμβαίνουν. Ένας νεαρός 22 ετών ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια ενός κτιρίου στο Πορτ-ο-Πρενς, δέκα ημέρες αργότερα.
Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, μεταφέρθηκε αμέσως στο υπαίθριο νοσοκομείο των ισραηλινών δυνάμεων στην Αϊτή.

Ανασύρθηκε από τα ερείπια ενός κτιρίου κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο και η κατάστασή του είναι σταθερή, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.
Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί και η ανάσυρση μιας 84χρονης από τα ερείπια. Η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, ωστόσο, είχε τις αισθήσεις της.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...