Από καρκίνο πάσχει ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν



Ο δισεκατομμυριούχος Πολ Αλεν, ο οποίος μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς ίδρυσε τη Microsoft το 1975, υποβάλλεται σε θεραπεία για λέμφωμα, περισσότερο από 20 χρόνια αφότου αντιμετώπισε με επιτυχία διαφορετική μορφή καρκίνου των λεμφαδένων.
«Έλαβε τη διάγνωση νωρίτερα αυτό το μήνα και έχει αρχίσει χημειοθεραπεία» γράφει η Τζόντι Αλεν σε υπόμνημά της προς τους υπαλλήλους της Vulcan, της επενδυτικής εταιρείας του αδελφού της.
«Ο Πολ νιώθει εντάξει και διατηρεί την καλή του διάθεση. Συνεχίζει να εργάζεται και δεν έχει σχέδια να αλλάξει το ρόλο του στη Vulvcan, προσθέτει η Αλεν, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας.
O Αλεν πάσχει από διάχυτο λέμφωμα μεγάλων Β-κυττάρων, μια από τις πιο συνήθεις αλλά και πιο επιθετικές μορφές του μη-Χότζκιν λεμφώματος.
Ο Πολ Αλεν, 17ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με την κατάταξη των Forbes για το Σεπτέμβριο του 2009, ίδρυσε τη Microsoft μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς το 1975 και παρέμεινε αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων μέχρι το 1983.
Αποχώρησε τότε για να εστιαστεί στην υγεία του, καθώς είχε εμφανίσει λέμφωμα Χότζκιν, από το οποίο όμως θεραπεύτηκε πλήρως.
Μέσω της Vulcan, την οποία ίδρυσε λίγο αργότερα, επένδυσε σε εταιρείες όπως η AOL και η Dreamworks.
Αγόρασε επίσης την ομάδα ράγκμπι Seahawks του Σιάτλ, ίδρυσε το δικό του μουσικό συγκρότημα, δημιούργησε συλλογή με πάνω από 30 αεροπλάνα αντίκες, έδωσε πάνω από ένα δισ. δολάρια σε φιλανθρωπία και επένδυσε σε νέα τηλεσκόπια για το πρόγραμμα αναζήτησης εξωγήινων SETI.