Κινητά χημικά εργαστήρια οι γυναίκες


H μέση Βρετανίδα «φιλοξενεί» καθημερινά στο σώμα της 515 χημικά συστατικά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Στη μελέτη αυτή, που έγινε σε δείγμα 2.016 γυναικών, από βρετανική εταιρεία που προωθεί καλλυντικά και είδη περιποίησης σώματος, αναφέρεται ότι οι ίδιες οι γυναίκες βάζουν στο σώμα τους ένα σωρό ρυπαντές με το να ψεκάζονται με διάφορα αποσμητικά και να βάζουν κραγιόν στα χείλη τους καθημερινά.
Η μέση Βρετανίδα χρησιμοποιεί καθημερινά στο σώμα και στο πρόσωπό της υδατικές κρέμες, αποσμητικά, αρώματα, μέικ απ και δεκάδες άλλα προϊόντα που αφήνουν πάνω της εκατοντάδες άγνωστους ρυπαντές, αναφέρεται στην έκθεση. Σημειώνεται ότι μόνο τα αποσμητικά περιέχουν τουλάχιστον 30 διαφορετικά χημικά ενώ τα αρώματα πάνω από 400.

Περισσότερες από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων γυναικών απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο των συστατικών των καλλυντικών και άλλων ειδών υγιεινής που χρησιμοποιούν και μόνο το 9% απάντησε ότι ξέρει στο περίπου το περιεχόμενο όσων βάζουν στο πρόσωπο και το σώμα τους.

Στην ίδια μελέτη αποδεικνύεται ότι το 70% των γυναικών δεν ανησυχούν καθόλου για τον αριθμό των χημικών του μέικ απ το οποίο θεωρούν μαγικό προϊόν αφού βοηθάει να δείχνουν ότι έχουν λαμπερό και καθαρό δέρμα. Μόνο το 10% των ερωτηθέντων γυναικών ανέφερε ότι προτιμά τα καλλυντικά τους να είναι υγιεινά και χωρίς χημικές ουσίες.

«Οι γυναίκες πάντοτε είχαν την αγωνία του ωραίου προσώπου αλλά περνώντας τα χρόνια οι κανόνες της ομορφιάς έχουν αλλάξει δραματικά και έχει πλέον ξεπεραστεί το «ένα μπανάκι και είμαστε έτοιμες». Τώρα πρέπει σε καθημερινή βάση η γυναίκα να βάζει με τις ώρες κρέμες για το πρόσωπο, ειδικές κρέμες για τα μάτια, για τους κύκλους κάτω από τα μάτια, για το λαιμό, σαμπουάν ειδικό για τις μπούκλες, για τη λιπαρότητα ή την ξηρότητα, κρέμες σώματος, κρέμες απολέπισης, κρέμες μαλακτικές , αλλά και ψεύτικες βλεφαρίδες, ψεύτικα μαλλιά, ψεύτικους φακούς επαφής για αλλαγή χρώματος των ματιών και δεκάδες άλλα καλλυντικά.

Επισημαίνεται επίσης ότι τώρα με τη χρήση της υψηλής τεχνολογίας οι κρέμες και όλα τα καλλυντικά και οι θεραπείες ομορφιάς είναι γεμάτα με χημικές ουσίες για να γίνονται πολύ πιο αποτελεσματικά και να διαρκούν, που σημαίνει ότι τώρα πλέον οι γυναίκες έχουν καταντήσει κινητά χημικά εργαστήρια.

πηγή : [link]