Πέρσι Τζάκσον, όπως Χάρι Πότερ


Δε μας είχε τραβήξει από την αρχή το ενδιαφέρον κι ακόμα δεν είμαστε σίγουροι ότι μπαίνει στα προσεχώς μας αυτή η νέα ταινία του Κρις Κολόμπους, που όσο περνάει ο καιρός μοιάζει όλο και περισσότερο να ξέρει τι κάνει: Λοιπόν. Ο διάδοχος του Χάρι Πότερ είναι Ελληνας ημίθεος, γιος του Ποσειδώνα και ονομάζεται ... Percy Jackson. Αυτός ο νέος, μικρός ήρωας με τις μαγικές ικανότητες θα είναι η απάντηση της Fox στο χρυσωρυχείο του Χάρι Πότερ.
Πέρσι Τζάκσον, όπως Χάρι ΠότερΗ ταινία που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Φεβρουάριο με τίτλο Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, βασίζεται σε μια δημοφιλή σειρά παιδικών βιβλίων φαντασίας ενός πρώην Τεξανού δασκάλου, του Ρικ Ριόρνταν ο οποίος ήδη προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις αποκαλώντας την ταινία «Χάρι Πότερ με ελληνική μυθολογία», επιχειρεί όμως και να αμυνθεί απέναντι σε όσους τον κατηγορούν για αντιγραφή ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά παιδιά που ζουν σε τελείως διαφορετικούς κόσμους.

Το γεγονός ότι τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κρις Κολόμπους, δημιουργός των δύο πρώτων ταινιών του Χάρι Πότερ δεν είναι το μόνο κοινό στοιχείο που μοιράζονται οι δύο ήρωες, όπως μπορείς να καταλάβεις και από το χαριποτερικής αισθητικής τελευταίο τρέιλερ που κυκλοφόρησε στα cine-sites (εφέ, ατμόσφαιρα - ακόμα και η γραμματοσειρά του τίτλου μυρίζει Χόγκουαρτς) Η ιστορία ακολουθεί τα βήματα του νεαρού Percy Jackson που όταν μαθαίνει ότι είναι απόγονος αρχαίου Έλληνα θεού, γίνεται ρυθμιστής μιας προαιώνιας μάχης που καλά κρατεί στον Όλυμπο.

Όσο για το καστ, αν μη τι άλλο αστραφτερό: Ο νεαρός Λόγκαν Λέρμαν (πρόσφατα είδαμε στο Gamer) είναι ο Πέρσι Τζάκσον, ενώ η Ούμα Θέρμαν (Μέδουσα), ο Πιρς Μπρόσναν (Χείρων), η Ροζάριο Ντόσον (Περσεφόνη) και ο Σον Μπιν (Δίας) αποδεικνύουν ότι η μυθολογία όντως είναι "in" στο Χόλιγουντ (βλέπε και Clash of the Titans). Η υπόθεση πάντως μυρίζει franchise...