Πήλιο


Πού να μείνετε:
«ΑΝΩΒΟΛΙΟΣ TRADITIONAL RESORT»
Αγ.Γεώργιος Νηλείας
2428086893
www.anovolios.gr


Ανηφορίζοντας στα ορεινότερα χωριά του Πηλίου, θα αντικρίσετε ξενώνες και καταλύματα ξεχωριστά. Από τα πιο χαρακτηριστικά, είναι ο «Ανωβολιός» (σωρός από πέτρες δηλαδή) στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Πετρόχτιστο, παραδοσιακό, καλαίσθητο και πρόσφατα βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα ξενοδοχεία Βουνού ή Εξοχής (24η Philoxenia-2008). Εκπληκτική θέα, ηρεμία και πολυτέλεια συνάμα. Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του όνομα (Προξενείο, Ταχυδρομείο, Φυλάκιο, Σχολαρχείο, Αυλή κλπ). Στον πρωινό μπουφέ, θα «τρακάρετε» σε σπιτικές λιχουδιές, ενώ μπορείτε να απολαύσετε το μεσημεριανό και το βραδινό σας, επίσης με σπιτικές, παραδοσιακές γεύσεις. 
 
Πού να φάτε:
Εστιατόριο-Ξενώνας «Παλαιός Σταθμός»
Μηλιές
2423086425
www.paliosstathmos.com 

Ο συγκεκριμένος χώρος μετρά 100 ολόκληρα χρόνια. Κάποτε υπήρξε χάνι. Πολλές φορές καταστράφηκε και ξαναφτιάχθηκε. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη για να γευματίσει ή να δειπνήσει κανείς, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ξενώνας. Ρομαντικός «σταθμός» για όσους το επισκέπτονται. Στο εδεσματολόγιο του θα συναντήσετε πιάτα ψαγμένα με φανατικούς οπαδούς. Πολλοί πηγαίνουν για την γίδα με το τσίπουρο και το δεντρολίβανο, άλλοι για το χοιρινό στην κατσαρόλα με θυμάρι και σάλτσα μπύρας. Οι καλοκαιρινοί θαμώνες τρελαίνονται για την αγγουροσαλάτα. Ασυνήθιστη γαστρονομική νότα η ρεβιθάδα στο πήλινο. Προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε την συνταγή της κότας της «ανήθικης», αλλά το μόνο που καταφέραμε να μάθουμε είναι πως πρόκειται για κοτόπουλο με λευκή κρέμα και άνηθο.

Εστιατόριο «Το Πέτρινο»
Κάτω Γατζέα
2423023233


Θα βρεθείτε εκεί για την ποιότητα στο φαγητό και την φιλική του ατμόσφαιρα. Η κουζίνα του περιλαμβάνει κατά βάση κρεατικά. Ξεχωρίζει το φιλέτο χοιρινό με δαμάσκηνο και οι πατάτες γάστρας, αλλά δεν θα πρέπει να φύγετε από «Το Πέτρινο» χωρίς να έχετε ιδέα από το μοσχαρίσιο φιλέτο του Σεφ. Μυστικό επτασφράγιστο, που μόνο το στομάχι σας μπορεί να ξεδιαλύνει, γιατί ο μάγειρας δεν πρόκειται να πει το παραμικρό. Τους θερινούς μήνες είναι καθημερινά ανοιχτό, ενώ το Χειμώνα μόνο τα κυριακάτικα μεσημέρια. Τον υπόλοιπο καιρό όμως μπορείτε να απολαύσετε τις ίδιες γεύσεις στο «Πέτρινο του Βόλου» (Μεταμορφώσεως 12, τηλ.2421056196).

Τσιπουράδικο «Ο Στεφανής»
Αγ.Γεώργιος
2428093129


Και το όνομα αυτού Στέφανος. Εξαιτίας του και η ονομασία του τσιπουράδικου. Εκείνος μαγειρεύει και δελεάζει τους επισκέπτες με τις αλχημείες του! Δηλώνει αυτοδίδακτος με πολύ όρεξη και μεράκι και η σπεσιαλιτέ του είναι τα μανιτάρια φρικασέ. Καταπιάνεται όμως με διάφορες γεύσεις. Φτιάχνει γίγαντες με λαχανικά, αυγά με χόρτα (αυγά μάτια πάνω σε τσιγαρισμένα σέσκουλα και σπανάκι και άλλα μυρωδικά) και το περίφημο μπουμπάρι (παχύ έντερο γεμιστό με εντόσθια και ρύζι). Για να τον ανακαλύψετε πρέπει να κατευθυνθείτε προς την πλατεία του χωριού. Θα σας περιμένει σε ένα πολύ ζεστό χώρο με όμορφη αυλή.

Ταβέρνα-Ουζερί «Τσακιτζής»
Αγ.Γεώργιος
2428093798


Στην πλατεία του χωριού με την μεγάλη αυλή, τοποθετείται ο «Τσακιτζής». Όπως μας διηγήθηκε ο κύριος Νίκος που το λειτουργεί σε μόνιμη βάση πια ο τσακιτζής είναι τούρκικη λέξη (αυτός που κλέβει τους πλούσιους και τα δίνει στους φτωχούς). Εκεί λοιπόν, θα ευχαριστηθείτε το αρνάκι φρικασέ, το χοιρινό πρασοσέλινο, το σπετσοφάι και τον μπεκρή μεζέ. Φυσικά αν έχετε ανάγκη από συμβουλή, εμείς προτείνουμε το τσανάκι στο πήλινο, δηλαδή διάφορα κρεατικά αμαρτωλά μαγειρεμένα. Θα το βρείτε ανοιχτό όλο τον χρόνο. Παραδοσιακά φτιαγμένο από πέτρα, όπως είθισται στα χωριά του Πηλίου

Εστιατόριο «Το Αρχοντικό»
Βυζίτσα
2423086863
www.arhontiko-pilion.gr


Στην Βυζίτσα, ένα ορεινό χωριό από τα πιο τουριστικά του Πηλίου, μετά από έναν καλό περίπατο, αξίζει να απολαύσετε πολύ καλή ελληνική κουζίνα στο «Αρχοντικό». Στην πλατεία, κάτω από τον πλάτανο οι γαστρονομικές επιλογές είναι πολλές. Αγριογούρουνο με κάστανα και δαμάσκηνα, λαγός στιφάδο, πίτες διάφορες, όλα φτιαγμένα από την Άννα. Το αγαπημένο της πιάτο είναι η τηγανιά (κρεμμύδια και πιπεριές συνοδεύουν το χοιρινό –πάντα λαιμός- έρχεται το λευκό κρασί, μουστάρδα με το δεντρολίβανο και λίγο πριν δέσουν όλα, την τελική πινελιά δίνει η φέτα). Για τους χορτοφάγους δε, τα μανιτάρια τσιγαριστά αλλά στην κατσαρόλα και οι χυλοπίτες με λαχανικά είναι για να τρελαίνεται κανείς. Οι πύλες του «Αρχοντικού» είναι ανοιχτές καθημερινά. Τα Σαββατοκύριακα του Χειμώνα δε, χαζεύει μερακλώνει κανείς με τους σκοπούς της κιθάρας δίπλα στο τζάκι

Ταβέρνα «Τα δειλινά του Αλπάκη»
Πλατανίδια
2428093253


Αλπάκης λεγόταν ο πρώτος παππούς που το λειτούργησε (πάνε 40 χρόνια από τότε) και απ’ ότι φαίνεται τα δειλινά εκεί έχουν άλλο χρώμα. Δίπλα στη θάλασσα θα το εντοπίσετε να διατηρεί σταθερά και αμετάκλητα την φήμη του για το καλύτερο ψάρι της περιοχής, από τα δίχτυα γνωστών ντόπιων ψαράδων. Κατευθείαν από τα καΐκια στην σχάρα. Στο μενού του βέβαια θα βρείτε και κρεατικά και διάφορες άλλες νοστιμιές. Παραμένει όλο τον χρόνο ανοιχτό, μεσημέρι και βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...