Είναι τα ΙΚΕΑ πραγματικά φθηνά;


Πρόσφατα διάβασα στο διαδίκτυο για τη σύγκριση ορισμένων τιμών ανάμεσα στα ΙΚΕΑ της Ελλάδας και της Γερμανίας. Ε, λοιπόν, να η απάντηση. Το έπιπλο που βλέπετε διαφημίζεται στον ελληνικό κατάλογο της εταιρείας στα 59,99 και στον γερμανικό στα 39,99 (περίπου 30% φθηνότερα).
Μία από τα ίδια και για το άλλο έπιπλο που βλέπετε, το οποίο τιμολογείται στη χώρα μας στα 29,99 και στη Γερμανία στα 19,99 (πάλι κάτι παραπάνω από 30% φθηνότερα).
Δεν μπορώ να γνωρίζω που μπορεί να οφείλεται αυτή η απίστευτα μεγάλη (για τα οικονομικά δεδομένα των δύο χωρών) απόκλιση. Φορολογία, υψηλό κόστος μεταφοράς, ασυδοσία ή απλώς εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης των ΙΚΕΑ στην ελληνική αγορά;
Ισως να έχει να κάνει και με εκείνη την έρευνα αγοράς, που εκπόνησε η εταιρεία πριν μία πενταετία περίπου, όταν ανακάλυψε ότι οι Ελληνες αποφεύγουν ένα κατάστημα με χαμηλές τιμές επειδή δεν τους καταξιώνει κοινωνικά. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αύξησε τις τιμές περίπου 10-20% πιο ακριβά από αυτές στην ευημερούσα Σουηδία...
Τα συμπεράσματα δικά σας.
http://protopapadakis.blogspot.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...