Πού να πας (κυριολεκτικά) πετώντας από 28 έως 216 ευρώ μέσα στο 2012


Επειδή με το να φορτώσεις την πιστωτική σου με 400+ ευρώ, η... προσγείωση στη Βαρκελώνη θα είναι μάλλον ανώμαλη, το Cosmo.gr πατά τα πόδια του στη γη και σου βρίσκει τους πιο value for money προορισμούς για να πετάξεις μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Υπάρχουν οικονομικές πτήσεις, ή πρέπει να κάνεις τάμα για να πετύχεις κάποια προσφορά; Η αλήθεια είναι πως αν θες να ταξιδέψεις μέσα στο επόμενο τρίμηνο, χωρίς να ξοδέψεις πάνω από 200 ευρώ, έχεις λίγες, πλην τιμιότατες επιλογές.
Να ξεκαθαρίσω πως όταν προτάθηκε το συγκεκριμένο θέμα στην σύσκεψη υπήρξαν αντιδράσεις. "Ωραίο, άλλα μέχρι να μαζέψεις πληροφορίες και να το γράψεις, οι προσφορές δε θα ισχύουν". Οι συνάδελφοι είχαν δίκιο τελικά. Ψάχνοντας στο Internet έβρισκα προσφορές που λίγες ώρες μετά, είχαν εξαντληθεί.
Με λίγο περισσότερο ψάξιμο κατέληξα στις παρακάτω (μπορείς να τις πεις και) προσφορές, που συμπεριλαμβάνουν και τηνεπιστροφή σου φυσικά.
- Αθήνα - Σκύρος με 28.03 ευρώ
 
Ημερομηνίες που βρήκαμε σε αυτή την τιμή: 26/10 με 30/10/2012
Την Σκύρο την είχα ξανακούσει από τους γονείς μου, οι οποίοι μου περιέγραφαν λεπτομερώς πως είχαν περάσει στις "τότε" διακοπές τους.  Πρόσφατα όμως το όνομά της ήχησε στα αυτιά μου από ένα φίλο μου, με έναν πιο δελεαστικό τρόπο  (ναι, σωστά μάντεψες, δε θυμάμαι και πολλά από τις ιστορίες τους). "Πήγαινέλα, Σκύρος, 28 ευρώ, αεροπλάνο". Δεν ήθελα και πολύ για να το ψάξω. Το νησί της Σκύρου, βορειοανατολικά της Εύβοιας, έχει όλα εκείνα που θα σε κάνουν να περάσεις ένα όμορφο, 5ήμερο - φαντάζομαι δε χρειάζεσαι παραπάνω μέρες. Θέα στο απέραντο γαλάζιο, γραφική αριστοκρατική χώρα με πολλά μουσεία και εκκλησάκια, φρέσκια αστακομακαρονάδα ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο, αλλά και δυνατότητα να γυρίσεις το νησί μέσα σε 80 λεπτά, όπως θα σου προτείνουν οι κάτοικοι του νησιού. Γιατί όχι;
- Αθήνα - Θεσσαλονίκη με 95.64 ευρώ
Ημερομηνίες που βρήκαμε σε αυτή την τιμή: 2/11 με 05/11/2012
Δε λέμε ότι δεν έχεις πάει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, ευκαιρία όμως να την ξανατιμήσεις. Το συγκεκριμένο ταξίδι δεν επιλέχθηκε τυχαία. Απευθύνεται σε κάθε κινηματογραφόφιλο εκεί έξω, καθώς από τις 2 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου ( του 2012) η συμπρωτεύουσα φιλοξενεί το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, σημαντικούς προσκεκλημένους, cine-αφιερώματα, και πολλές ακόμη εκδηλώσεις. Οπότε, τι καλύτερο από το να καλωσορίσεις τον Νοέμβρη σε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της 7ης τέχνης στην Ελλάδα;
Αθήνα - Χανιά με 96.64 ευρώ
 
Ημερομηνίες που βρήκαμε σε αυτή την τιμή: 24/10 με 30/10/2012
Αν σκεφτείς πόσο θα σου πάει το πλοίο με καμπίνα, σίγουρα η συγκεκριμένη πτήση για Χανιά συμφέρει και μάλιστα την "εορταστική" περίοδο της 28ης Οκτωβρίου. Αν λοιπόν θελήσεις να πάρεις μερικές ημέρες άδειας λίγο νωρίτερα από τα all time classic Χριστούγεννα, αν έχεις να πας σε κάποιο γάμο ή βαφτίσια, ή αν απλά θες ένα ταξίδι εντός συνόρων, πετάξου μέχρι τη Μεγαλόνησο, (δε χρειάζεται να πας καλοκαίρι για να περάσεις καλά). Η πανέμορφη Παλιά Πόλη με αφετηρία το ιστορικό Ενετικό Λιμάνι, τα αρχοντικά αλλά και τα μοναδικά στην Ελλάδα Μουσεία (όπως αυτό του Ελευθερίου Βενιζέλου, ή το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης), θα σε ανταμείψουν για το ταξίδι. Ετοίμασε λοιπόν μια μικρή βαλίτσα και "προετοίμασε" και το στομάχι σου, γιατί μετά από τόση βόλτα προβλέπεται να πιεις μπόλικες ρακές.
- Αθήνα - Παρίσι με 175.79 ευρώ
 
Ημερομηνίες που βρήκαμε σε αυτή την τιμή: 01/11 έως 05/11/2012
Δε θα χρειαστούμε επιχειρήματα για να σε πείσουμε να ταξιδέψεις μέχρι την Πόλη του Φωτός, ειδικά αν δεν έχει τύχει να το κάνεις ως σήμερα. Αλλά, τι καλύτερο από το να περάσεις κάποια από τις (πέντε) κρύες νύχτες του χειμώνα μέσα σε ένα παριζιάνικο μπιστρό, πίνοντας ζεστή σοκολάτα και τρώγοντας κρουασάν αλά φρανσέ, μετά από μια βόλτα στον πύργο του Άιφελ, στους κήπους των Βερσαλλιών ή στο Moulin Rouge; Απλά κάνε εικόνα.
- Aθήνα - Πράγα με 206.52 ευρώ
 
Ημερομηνίες που βρήκαμε σε αυτή την τιμή: 28/12/2012 με 02/01/2013
Αν δεν έχεις πάει στην Πράγα, αξίζει να το κάνεις φέτος και μάλιστα στην αλλαγή του 2012.  Η τσέχικη πρωτεύουσα είναι αρκετά μικρή σε έκταση, (τη γυρνάς άνετα με τα πόδια) γι'αυτό και ενδείκνυται για ολιγοήμερες διακοπές. Θα περιπλανηθείς στην χιονισμένη Παλιά πόλη, -τέτοια περίοδο δύσκολο να μην το χει στρώσει-, στο σπίτι του Κάφκα, το περίφημο Κάστρο αλλά και το Μαύρο Θέατρο της Πράγας και μάλιστα σε μια από τις πιο εορταστικές περιόδους του χρόνου. Δε σε χάλασε καθόλου.
- Αθήνα - Μόναχο με 216.23 ευρώ
 
Ημερομηνίες που βρήκαμε σε αυτή την τιμή: 02/10 με 08/10/2012
Το Μόναχο, η πατρίδα της ξακουστής βαυβαρικής μπύρας θα ζήσει επί 16 ολόκληρες μέρες στον πυρετό του Oktoberfest, του μεγαλύτερου δημοσίου φεστιβάλ του κόσμου, όπως κάνει με συνέπεια τα τελευταία 202 χρόνια. Αν πας στη γερμανική πόλη εκείνη την περίοδο  θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις την εμπειρία από κοντά: εσύ, η παρέα σου κι ακόμη 6 εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Για να πιεις τις Augustiner, την Paulaner, ή την Franziskaner σου στο μέρος που θα στη σερβίρουν καλύτερα, συνοδεία γερμανικών λουκάνικων και πρέτσελ.
Αν πάντως το αποφασίσεις, κλείσε τα εισιτήρια σου έγκαιρα, πριν πετάξουν.

1 σχόλιο:

  1. I enjоy ωhat уou guуs tеnԁ to be uр
    tоo. Thіs κind оf clever work and rерorting!
    Keep up thе supеrb works guys Ι've included you guys to our blogroll.

    My web site :: igrice

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...