Ανατινάχθηκε στην ουρά για την κατάταξη στο στρατό

Ανατινάχθηκε στην ουρά για την κατάταξη στο στρατό
Νέο μακελειό χθες τη Βαγδάτη όταν ένας καµικάζι, ο οποίος περίµενε επί ώρες ανάµεσα σε εκατοντάδες νέους που έκαναν ουρά για να καταταγούν στον ιρακινό στρατό, ανατίναξε τα γεµάτα καρφιά εκρηκτικά µε τα οποία ήταν ζωσµένος. Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο 61 ανθρώπων και δηµιουργεί νέες αµφιβολίες για την ετοιµότητα των ιρακινών δυνάµεων, καθώς οι δυνάµεις των ΗΠΑ αρχίζουν την αποχώρησή τους από τη χώρα. Στα τέλη Αυγούστου, τα αµερικανικά στρατεύµατα θα αριθµούν 50.000 και θα συµµετέχουν µόνο σε περιορισµένες επιχειρήσεις µάχης.

Δεκάδες µατωµένα πτώµατα νέων κείτονταν έξω από το...
αρχηγείο των ενόπλων δυνάµεων στο κέντρο της Βαγδάτης. Μερικοί από τους περίπου 1.000 νέους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί πριν από την αυγή για να προηγηθούν στην ουρά αντιµετωπίζουν τόσο οξυµµένο πρόβληµα ανεργίας που µερικές ώρες αργότερα επέστρεψαν στην ουρά έχοντας προηγουµένως επισκεφθεί νοσοκοµεία για τα τραύµατά τους.

Αν και τα κέντρα στρατολογίας του στρατού και της αστυνοµίας έχουν δεχθεί επανειληµµένα επιθέσεις, χθες δεν είχε ληφθεί κανένα µέτρο ασφαλείας για τους εκατοντάδες ανθρώπους που ήθελαν να παραδώσουν την αίτησή τους. Σύµφωνα µε αυτόπτες µάρτυρες, ο βοµβιστής πλησίασε έναν αξιωµατικό που συγκέντρωνε τις ταυτότητες των παρισταµένων και ανατίναξε τα εκρηκτικά. «Επεφταν πάνω µου κοµµένα χέρια και πόδια. Ηµουν βουτηγµένος στο αίµα από ανθρώπινα µέλη και τραυµατισµένοι και νεκροί έπεφταν πάνω µου και δίπλα µου», περιέγραφε ο Γιασίρ Αλί, ο οποίος περίµενε από τις 4 το πρωί έξω από το κέντρο στρατολογίας.

Και ενώ το Ιράκ δεν έχει σταµατήσει να µατώνει, ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος οδήγησε τους Βρετανούς στον πόλεµο στο Ιράκ (και στο Αφγανιστάν) ανακοίνωσε πως θα δωρίσει στη φιλανθρωπική οργάνωση Royal Βritish Legion, που φροντίζει τραυµατισµένους στρατιώτες, τα έσοδα από τα αποµνηµονεύµατά του που θα κυκλοφορήσουν την 1η Σεπτεµβρίου µε τίτλο «Ενα ταξίδι».

Στη δωρεά περιλαµβάνονται όλα τα δικαιώµατα, καθώς και η ύψους 4,6 εκατ. στερλινών (5,6 εκατ. ευρώ) προκαταβολή που ο εκδοτικός οίκος Random Ηouse έχει ήδη καταβάλει στον πρώην πρωθυπουργό. Οικογένειες βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν επικρίνουν τον Μπλερ για τα εκατοµµύρια που θα κερδίσει από το βιβλίο και τις διαλέξεις που δίνει αφότου έφυγε από την πρωθυπουργία.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...