Κόλπος Μεξικού: πενταπλάσια η διαρροή πετρελαίου


Η ακτοφυλακή των ΗΠΑανακοίνωσε ότι η διαρροή του πετρελαίου από τη βυθισμένη εξέδρα άντλησης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στα ανοιχτά της Λουιζιάνας, είναι πενταπλάσια από ότι πιστευόταν αρχικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.
Ανακάλυψαν και νέα διαρροή, δήλωσε αξιωματούχος της Ακτοφυλακής και σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις διαρρέουν περίπου 5,000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι διέρρεαν 1,000 βαρέλια.
Νωρίτερα, η Ακτοφυλακή για να περιορίσει την πετρελαιοκηλίδα να μην φτάσει στις ακτές της Λουϊζιάνας και να προστατεύσει τα οικοσυστήματα που απειλούνται, έβαλαν φωτιά σε ένα μέρος της.
Η «ελεγχόμενη πυρκαγιά» έγινε σε μια περιοχή περίπου 50 χλμ ανατολικά από το Δέλτα  του Μισισιπή, δήλωσαν επίσημοι αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η αλλαγή των ανέμων που πνέουν στην περιοχή ενδέχεται να φέρουν την πετρελαιοκηλίδα στις ακτές μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.
«Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και εξετάζεται το ενδεχόμενο να παράσχει βοήθεια το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ», δήλωσε αξιωματούχος της Ακτοφυλακής.
Ο κυβερνήτης της Λουϊζιάνας Μπόμπυ Τζιντάλ, ζήτησε άμεση βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την προστασία των ακτών.
«Προτεραιότητα μας είναι η προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος» δήλωσε ο κυβερνήτης.
Η τεράστια πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί μπορεί να προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, στο θαλάσσιο οικοσύστημα και στις ακτές της Λουϊζιάνας.
Σημειώνεται ότι μετά την έκρηξη που έγινε στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου, η οποία βυθίστηκε σε βάθος 1,500 μέτρων, περίπου 100 εργάτες μεταφέρθηκαν στην Νέα Ορλεάνη, ενώ 11παρασύρθηκαν στον υγρό τάφο.
Η άντληση πετρελαίου γινόταν για λογαριασμό της ΒΡ.
Αμέσως μετά την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία έκαιγε για 36 ώρες.
Η BP χρησιμοποιήσε υποθαλάσσια ρομπότ για να καθαρίσει την περιοχή, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών διακόπηκαν οι προσπάθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...