Η Μέρκελ καλεί ιδιώτες για την "σωτηρία" της Ελλάδας


Η Μέρκελ καλεί ιδιώτες για την "σωτηρία" της Ελλάδας

Νερό στο κρασί της – κατόπιν εορτής- ρίχνει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται αύριο στην Bild am Sonntag δηλώνει ότι θα καλωσόριζε τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα της χώρας της στην "διάσωση" της Ελληνικής οικονομίας.

Αυτός που συντονίζει πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα για τη στήριξη του πακέτου διάσωσης είναι ο ισχυρός οικονομικός άντρας της Γερμανίας ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.

Η συγκέντρωση των χρημάτων από τον ιδιωτικό τομέα θα καταστήσει ευκολότερη για την Μέρκελ την παρουσίαση της Γερμανικής πρωτοβουλίας για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας εν όψει των τοπικών εκλογών.

Ιδιώτες έχουν δεσμευτεί να εισφέρουν 1 έως 2 δισεκατομμύρια ευρώ για τον δανεισμό της Ελλάδας, χωρίς πάντως να έχει υπάρξει τυπική και οριστική συμφωνία γι' αυτό.

Πάντως επισήμως η Deutsche Bank Ντόιτσε Μπανκ απέφυγε να σχολιάσει επίσημα την πρωτοβουλία που είναι η πρώτη με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια της κας Μέρκελ να επιτύχει τη στήριξη των Σοσιαλδημοκρατών στα σχέδια "στήριξης" της Ελληνικής οικονομίας, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η αντιπολίτευση να καθυστερήσει τις πρωτοβουλίες της, κατά πηγές προσκείμενες στην Καγκελαρία.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...