Το Groovle.com νίκησε την Google!


«Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», λέει η παροιμία, αλλά η πανίσχυρη Google δεν κατάφερε να «φάει» τη μικρή εταιρία 207 Media, η οποία έχει κατοχυρώσει και χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή διεύθυνση Groovle.com.Οι τρεις δικαστές που όρισε το Εθνικό Φόρουμ Επιδιαιτησίας (πρόκειται για όργανο του ICANN) δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της Google ότι η 207 Media δημιούργησε τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση για να προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες του Ίντερνετ, εκμεταλλευόμενη την ομοιότητα με το όνομα του διαδικτυακού γίγαντα.Πρόκειται για μόλις τη δεύτερη φορά -μετά την περίπτωση του Froogles.com- που η Google χάνει νομική μάχη κατά ιστοσελίδας με όνομα παρεμφερές με το δικό της. Στις υπόλοιπες 63 ανάλογες περιπτώσεις δικαιώθηκε.
Οι δικαστές αρνήθηκαν την παραχώρηση της διεύθυνσης Groovle.com στην Google και έκριναν ότι το επίμαχο όνομα δεν μοιάζει τόσο με αυτό της Google, ώστε να προκληθεί σύγχυση στο κοινό, και ότι η λέξη «Groovle» είναι πιο κοντά στις λέξεις «Groovy» και «Groove» παρά στη λέξη «Google». Παράλληλα, αποφάνθηκαν ότι δεν ευσταθούν τα επιχειρήματα του ισχυρού παίκτη του Κυβερνοχώρου περί μη εννόμου συμφέροντος της 207 Media στη διαφιλονικούμενη διεύθυνση και περί κατοχύρωσης της κατά παράβαση της καλής πίστης.

Το Groovle είναι μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης του Google αλλά αυτό που προσφέρει κατά βάση στους χρήστες είναι η δυνατότητα να δημιουργήσουν δικτυακό τόπο στα μέτρα τους.

πηγή : [link]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...