5 από τα ποιο αλκοολούχα ποτά που υπάρχουν.


Την επόμενη φορά που θα μπείτε σε μια κάβα, ψάξτε για κάποιο από τα παρακάτω ποτά και θα μας θυμηθείτε... σχεδόν. Γιατί δεν πρόκειται να θυμάστε και πολλά αν το παρακάνετε...

Everclear.
Με περιεκτικότητα 95% σε αλκοόλ (190 proof), αυτό το ποτό έχει απαγορευτεί σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ. Είναι άγευστο, όπως υποτίθεται ότι είναι κάθε καλή βότκα, άοσμο και για τον λόγο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κοκτέιλ.

Devil Springs Vodka.
Η τυπική βότκα που παραδοσιακά παράγεται στην Ρωσία, την Λιθουανία και την Πολωνία, έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ που κυμαίνεται μεταξύ 38% (76 proof) και 50% (100 proof). Κάποιοι τύποι όμως στο New Jersey των ΗΠΑ αποφάσισαν να πάνε αντίθετα με την παράδοση και έφτιαξαν την Devil Springs με περιεκτικότητα 80%.

Absinthe.
Το Αψέντι ή αλλιώς πράσινη νεράιδα, απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ το 1913 και επιτράπηκε η κυκλοφορία του μόλις το 2007. Έχει άρωμα άνηθου και φτιάχνεται από βότανα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται ο ανθός και τα φύλλα του βοτάνου άψινθος (Artemisia absinthium), το οποίο φημολογείται ότι διαθέτει ψυχεδελικές ιδιότητες. Aυτό το ποτό έχει φανατικούς οπαδούς. Με περιεκτικότητα σε αλκοόλ στα 74%, συνήθως αναμιγνύεται με νερό για να καταναλωθεί.

Bacardi 151.
Το νούμερο δίπλα στο όνομα δηλώνει και την περιεκτικότητα του σε αλκοόλ, δηλαδή περίπου 75,5%. Αυτό το ποτό χρησιμοποιείται για την παρασκευή κοκτέιλ με βάση το ρούμι όπως το B-52.

Sierra Silver Tequila
H Τεκίλα Sierra Silver, ή αλλιώς "η πέτρα που δαγκώνει", ισχυρίζεται ότι είναι η καρδιά του Μεξικό και έχει περιεκτικότητα 150 proof, δηλαδή κατά 1 βαθμό μικρότερη από το Bacardi 151.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...