40 χρόνια από την αποστολή του πρώτου email.


Την πέμπτη που μας πέρασε, ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για τα email. Πριν από 40 χρόνια, στις 29 Οκτωβρίου 1969, ο υπολογιστής στις φωτογραφίες, έστειλε το πρώτο e-mail μέσω τουRPANET. Το μήνυμα εστάλη από τον κεντρικό υπολογιστή UCLA SDS Sigma 7, στον κεντρικό υπολογιστή SRI SDS 940.
Η αρχή είχε γίνει...


Κατεβάστε το πρόγραμμα "οικογενειακή ασφάλεια" των windows live και προστατέψτε τα παιδιά σας από το internet

Με την Οικογενειακή ασφάλεια, εσείς καθορίζετε την εμπειρία των παιδιών σας στο Internet. Μπορείτε να περιορίσετε τις αναζητήσεις, να αποκλείσετε ή να επιτρέψετε συγκεκριμένες τοποθεσίες Web, να καθορίσετε τα άτομα με τα οποία τα παιδιά σας θα μπορούν να επικοινωνούν όταν χρησιμοποιούν το Windows Live Messenger, το Hotmail ή το Spaces, καθώς και να παρακολουθήσετε ποιες τοποθεσίες επισκέπτονται.*

* Το λογισμικό Οικογενειακής ασφάλειας πρέπει να εγκατασταθεί σε όλους τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας. Εάν δεν γίνει εγκατάσταση του λογισμικού, δεν θα είναι δυνατή η εφαρμογή των ρυθμίσεων ασφαλείας.

Κατεβάστε το εδώ

Πηγή: windows live

Κόψτε το κρέας για να σώσετε τον πλανήτη


Ενας από τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα των κλιματικών αλλαγών υποστηρίζει ότι για να σταματήσει η αύξηση της θερμοκρασίας θα πρέπει οι άνθρωποι να πάψουν να τρώνε κρέας και να γίνουν χορτοφάγοι. Σε συνέντευξή του στους «Τimes», ο λόρδος Στερν του Μπρέντφορντ αναφέρει ότι «η εκτροφή ζώων απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού και ενέργειας, που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μια χορτοφαγική διατροφή είναι καλύτερη». 

Συγχρόνως, σύμφωνα με τον λόρδο Στερν, ο οποίος συνέγραψε το 2006 ανασκόπηση σχετικά με το κόστος της αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών, η εκπομπή μεθανίου από τις αγελάδες και τους χοίρους «κοστίζει» ακριβά στο περιβάλλον, αφού το μεθάνιο είναι κατά 23% πιο επιβαρυντικό για την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο του άνθρακα. Ο ειδικός υποστήριξε ότι τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, στη Διάσκεψη για τις Κλιματικές Αλλαγές, οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα έπρεπε να οδηγήσουν στην αύξηση του κόστους του κρέατος, καθώς και άλλων τροφίμων τα οποία συνδέονται με παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων αερίων του θερμοκηπίου. 

Ο λόρδος Στερν, οικονομολόγος και πρώην ανώτατο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος σήμερα είναι καθηγητής Οικονομικών στη London School of Εconomics, προέβλεψε ότι η στάση και η συμπεριφορά του πληθυσμού μπορεί να αλλάξει σταδιακά έως ότου η κατανάλωση κρέατος θεωρηθεί απαράδεκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. «Είμαι σήμερα 61 ετών και η στάση του πληθυσμού σε ό,τι αφορά την οδήγηση,αλλά και την κατανάλωση αλκοόλ,έχει αλλάξει ριζικά από τότε που ήμουν φοιτητής. Οι άνθρωποι αλλάζουν την άποψή τους, οδηγούμενοι προς πιο υπεύθυνες συμπεριφορές. Ετσι, σταδιακά θα αρχίσουν να ενδιαφέρονται σχετικά με το πόσο επιβαρυντικά προς το περιβάλλον είναι τα τρόφιμα που καταναλώνουν». 

Εστειλε επίσης σαφές μήνυμα προς τον πρόεδρο Ομπάμα να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης, ώστε να ληφθούν αποφάσεις που θα μπορούν να τεθούν σε ισχύ και θα είναι αποτελεσματικές. Σημειώνεται ότι στην Κοπεγχάγη, από τις 7 ως τις 18 Δεκεμβρίου, θα συγκεντρωθούν 20.000 εκπρόσωποι 192 διαφορετικών κρατών, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα. Στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου αποτελεσματικά, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας άνω των 2 βαθμών Κελσίου. Οποιαδήποτε αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από αυτό το επίπεδο, αναμένεται να πυροδοτήσει κλιματικές αλλαγές τέτοιες οι οποίες θα είναι ικανές να απειλήσουν τη ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. 

O λόρδος Στερν ανέφερε ότι η Κοπεγχάγη αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ώστε η Γη να βγει από την καταστρεπτική πορεία την οποία ακολουθεί αυτή τη στιγμή. Σημείωσε εξάλλου ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για μείωση κατά το ήμισυ των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου ως το 2030 (από 50 γιγατόνους σήμερα, σε 25 γιγατόνους μέσα στα επόμενα 20 χρόνια). 

Στοιχεία του ΟΗΕ μαρτυρούν ότι η παραγωγή κρέατος είναι υπεύθυνη για περίπου το 18% της εκπομπής άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το υψηλό ποσοστό συντελούν δραστηριότητες όπως η αποψίλωση δασών ώστε να δημιουργηθούν βοσκοτόπια, αλλά και η παραγωγή ζωοτροφών όπως η σόγια. 

Πάντως, οι απόψεις του λόρδου Στερν- ο οποίος δεν δηλώνει αυστηρά χορτοφάγος- προκάλεσαν τις αντιδράσεις εκπροσώπων της βιομηχανίας παραγωγής κρέατος. Ο Τζόναθαν Σκάρλοκ, της Εθνικής Ενωσης Εκτροφέων της Βρετανίας, ανέφερε ότι «η στροφή προς τη χορτοφαγία δεν μπορεί να αποτελέσει μια παγκόσμια λύση. Οι εκτροφείς ζώων ζητούν να υπάρξει πολιτική βασισμένη σε στοιχεία. Δεν διαθέτουμε αυτή τη στιγμή αγελάδες ή χοίρους που να μην παράγουν μεθάνιο». 

Υπογραμμίζεται ότι οι προβλέψεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναφέρουν ότι η κατανάλωση κρέατος αναμένεται να διπλασιαστεί ως τα μέσα του αιώνα που διανύουμε. 

ΤΟ ΒΗΜΑ


Έτοιμο για απόπλου το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου


To μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στο κόσμο σύντομα θα εγκαταλείψει το ναυπηγείο στη Φινλανδία όπου ναυπηγήθηκε για την Φλόριντα των ΗΠΑ που θα είναι το λιμάνι του, ανέφεραν σήμερα πληροφορίες.

Το αποτελούμενο από 16 καταστρώματα «Oasis of the Seas»,που μπορεί να μεταφέρει περί τους 5.400 επιβάτες ναυπηγήθηκε στο Φινλανδικό ναυπηγείο STX στο Τούρκου το οποίο έχει ο Νοτιοκορεατικός όμιλος STX. Η παράδοση του πλοίου έγινε κατά την διάρκεια τελετής χθες Τετάρτη στο Τούρκου στην US Royal Carribean Cruise Lines.

Το μήκους 360 μέτρων σκάφος που έχει 40 εστιατόρια στοίχισε περί το 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια και θεωρείται το ακριβότερο στη κατηγορία του.

Διαθέτει επτά θεματικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων κεντρικού πάρκου, δρόμου περιπάτου, πισινών και περιοχή αθλοπαιδιών. Εκκρεμούν ορισμένες ακόμη λεπτομέρεις όπως το φύτευμα φυτών και δένδρων στο κεντρικό πάρκο που θα γίνουν στη Φλόριντα όπου θα γίνει και η επίσημη ονομασία του.

Ένα αδελφό σκάφος πρόκειται να ναυπηγηθεί στο ίδιο ναυπηγείο.

Καθημερινή

Οι πρόγονοι των ανθρώπων έκαναν σεξ με τους Νεάντερταλ, λέει κορυφαίος γενετιστής


Οι πρόγονοι των σύγχρονων ανθρώπων (homo sapiens) είχαν σεξουαλικές επαφές με τους Νεάντερταλ, ξεπερνώντας το φράγμα των ειδών, σύμφωνα με τον διάσημο παλαιο-γενετιστή καθηγητή Σβάντε Πάαμπο του κορυφαίου Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ στη Λειψία της Γερμανίας. 
Ο Πάαμπο, διευθυντής γενετικής στο Ινστιτούτο, είναι υπεύθυνος για την πολύχρονη εργασία σύγκρισης του γονιδιώματος ανθρώπων και Νεάντερταλ. Σύντομα πρόκειται να δημοσιεύσει την πλήρη πλέον ανάλυση του γονιδιώματος του Νεάντερταλ, με βάση DNA που ελήφθη από απολιθώματα, και στη συνέχεια θα το συγκρίνει με το γονιδίωμα των ανθρώπων και των χιμπατζήδων, ώστε να ξεκαθαριστεί η σχέση ανάμεσα στα τρία είδη, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο. 

Μιλώντας σε διεθνή συνδιάσκεψη στις ΗΠΑ, ο Πάαμπο δήλωσε βέβαιος πλέον ότι οι homo sapiens και οι Νεάντερταλ είχαν σεξουαλικές σχέσεις, αλλά ανοικτό, όπως είπε, παραμένει το ερώτημα πόσο «παραγωγικές» ήσαν αυτές οι επαφές από άποψη απογόνων. Το κρίσιμο ερώτημα είναι, όπως τόνισε, αν προέκυψαν παιδιά και κατά πόσο αυτά επηρέασαν το σημερινό γονιδίωμά μας. Το ερώτημα αναμένεται να απαντηθεί οριστικά μόλις ολοκληρωθεί η ανάγνωση του πλήρους γονιδιώματος των Νεάντερταλ και συγκριθεί με το ανθρώπινο. 

Οι σύγχρονοι άνθρωποι, πριν περίπου 40.000 – 50.000 χρόνια, έφτασαν από την Αφρική στην Ευρώπη και βρήκαν να ζουν εκεί οι Νεάντερταλ. Τα δύο είδη συνυπήρξαν για 10.000 – 12.000 χρόνια, ώσπου οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν τελείως, ένα γεγονός που έχει προκαλέσει ατελείωτες επιστημονικές διαμάχες και θεωρίες. 

Η επιστημονική έρευνα φέρνει στο φως συνεχώς αντικρουόμενα στοιχεία. Μερικά απολιθώματα σκελετών δείχνουν να διαθέτουν κοινά στοιχεία ανθρώπων και Νεάντερταλ, κάτι που παραπέμπει σε επιμειξίες μεταξύ τους. Όμως μελέτες DNA έχουν δείξει ότι πολλά γονίδια του Νεάντερταλ ήσαν πολύ διαφορετικά από αυτά του homo sapiens. 

Μια ενδιάμεση θεωρία, που προωθεί ο καθηγητής Κρις Στρίνγκερ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, είναι ότι οι άνθρωποι και οι Νεάντερταλ ήσαν γενετικά ασύμβατοι, με συνέπεια να έχουν μεν επιμειξίες, αλλά τα παιδιά τους να είναι ελάχιστα γόνιμα. 

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται στο ζωικό βασίλειο, π.χ. όταν τα λιοντάρια συνουσιάζονται με τίγρεις και τα άλογα με ζέβρες.

Ελευθεροτυπία

Ευαισθητοποιημένο στριπτίζ


Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε το site 350.org για να αφυπνίσει τους πολιτικούς του πλανήτη. Θέλοντας να πείσουν τους ηγέτες των κρατών να δεσμευτούν για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα, έβαλαν μοντέλα να γδύνονται. Με το στριπτίζ θέλουν να δείξουν πως η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει συνεχώς (!).

Μάλιστα, έκαναν και πλάκα οι εμπνευστές, λέγοντας στο τέλος του βίντεο (όταν μένουν με τα εσώρουχα οι κοπέλες):"Αν θέλετε να δείτε τη συνέχεια, πείστε τους πολίτες να δράσουν ΤΩΡΑ" Άντε, ο αντρικός πληθυσμός ακόμα κάθεται;

Μεγάλος βλάκας...

69 λόγοι που αξίζει να είσαι άνδρας

01. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες διαρκούν περίπου 30 δευτερόλεπτα.

02. Οι σκηνές με γυμνό στις ταινίες είναι πάντα γυναικείες.

03. Γνωρίζεις πως δουλεύει το αυτοκίνητο.

04. Οι πενθήμερες διακοπές χρειάζονται μια βαλίτσα μόνο.

05. Το ποδόσφαιρο την Κυριακή.

06. Η ουρά για να πάς σε τουαλέτες είναι κατά 80% μικρότερες.

07. Ανοίγεις τα βαζάκια από μόνος σου.

08. Οι φίλοι σου δε σου τη σπάνε άμα βάλεις κιλά.

09. Τα οπίσθια σου δεν είναι πότε λόγος για μια συνέντευξη.

10. Όλοι οι οργασμοί σου είναι αληθινοί......

11. Δεν σε ενδιαφέρει εάν στις τουαλέτες δεν υπάρχει κάθισμα.

12. Δεν χρειάζεται να κουβαλάς μια τσάντα γεμάτη άχρηστα πράγματα.

13. Το επίθετο σου είναι πάντα το ίδιο.

14. Στα εστιατόρια τρως όλο το φαγητό.

15. Μπορείς να κάνεις μπάνιο και να ετοιμαστείς σε 10 λεπτά.

16. Δεν είναι απαραίτητο να θυμάσαι όλα τα γενέθλια των άλλων.

17. Τα εσώρουχα σου κοστίζουν ακόμα 15€ η συσκευασία των τριών.

18. Δεν χρειάζεται να ξυρίζεσαι από το λαιμό και κάτω.

19. Εάν στα 34 είσαι ακόμα ανύπαντρος κανείς δεν το κάνει θέμα.

20. Όλα στο πρόσωπο σου παραμένουν στο φυσικό τους χρώμα.

21. Η σοκολάτα είναι απλά ένα τσίμπημα, όχι το επιδόρπιο σου.

22. Μπορείς κάποτε να γίνεις πρόεδρος της δημοκρατίας.

23. Μπορείς να φορέσεις μια άσπρη φανέλα σε ένα ενυδρείο.

24. Τρία ζευγάρια παπούτσια είναι αρκετά.

25. Τα προκαταρτικά είναι optional.

26. Δεν χρειάζεται να τακτοποιείς το διαμέρισμα κάθε φορά που έρχεται ένας υδραυλικός.

27. Στο συνεργείο σου λένε πάντα την αλήθεια.

28. Δεν σε ενδιαφέρει εάν κανείς δεν πρόσεξε το καινούριο σου κούρεμα.

29. Μπορείς να παρακολουθήσεις τηλεόραση σε απόλυτη ησυχία με έναν φίλο χωρίς να σκέφτεσαι "Είναι νευριασμένος μαζί μου."

30. Γνωρίζεις τουλάχιστον 10 τρόπους για να ανοίξεις μια μπύρα.

31. Όταν κάθεσαι δεν χρειάζεται να θυμάσαι τι φοράς για να βάλεις ανάλογα τα πόδια σου.

32. Aσπρα μαλλιά ίσον μεγαλύτερη γοητεία.

33. Κανείς δεν χαζεύει το στήθος σου ενώ μιλά.

34. Μπορείς να αγοράσεις προφυλακτικά χωρίς ο υπάλληλος να σε φανταστεί γυμνό.

35. Σε ένα πάρτι εάν κάποιος άλλος ντυθεί με τα ίδια ρούχα, μπορεί να γίνει φίλος σου.

36. Το ρέψιμο.

37. Τα παπούτσια σου ποτέ δεν σε πληγώνουν.

38. Ακόμα και στο κατούρημα έχουμε στόχους και μπορούμε να είμαστε αθόρυβοι, όταν θέλουμε.

39. Το μόνο βιολογικό ρολόι που έχουμε είναι αυτό που μας ειδοποιεί ότι αρχίζει το Champion League.

40. Η εκάστοτε τσαντίλα μας δεν οφείλετε σε μια αόριστη ορμονική τσιγκολελέτα, που εκφράζεται με τη δικαιολογία πασπαρτού «έχω περίοδο».

41. Ο γάμος δεν είναι η υψηλότερη στιγμή της καριέρας μας και μεταξύ μας δεν πολυκαταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να συζητάμε επί 6 μήνες πριν και 6 μήνες μετά αυτό το μισάωρο ορθοστασίας δίπλα σε μια ντυμένη μπομπονιέρα.

42. Όσο υπάρχει ζωή σ'αυτό το πλανήτη, θα υπάρχει πάντα μια Σούλα πρόθυμη να αποτελέσει την εναλλακτική μας λύση.

43. Και όταν αυτή η εναλλακτική λύση γίνει βούκινο, θα υπάρχει πάντα μια επιστημονική τεκμηριωμένη ορμονική θεωρία για να δικαιολογήσει την επιλογή μας.

44. Μπορούμε εκ του ασφαλούς να υποστηρίζουμε τις θεωρίες περί ισότητας, αφού στο κάτω κάτω δεν κοστίζει τίποτα. Ενώ κατά βάθος ξέρουμε καλά ότι ο άντρας ήταν αυτός που ανακάλυψε τα προκαταρτικά στο σεξ και μάλιστα τα ονόμασε «μπύρα».

45. Δεν υπάρχει τίποτε άρρωστο όταν δύο γυναίκες κάνουν σεξ μεταξύ τους, αρκεί να το κάνουν μπροστά μας.

46. Οι ποικιλίες νέων μοντέλων, σε αυτοκίνητα και γυναίκες, ανανεώνονται συνεχώς.

47. Ένα λευκό πουκάμισο με κολλαρισμένο γιακά κι ένα ζευγάρι σοβαρά παπούτσια ήταν, είναι και θα είναι αρκετά.

48. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που έχουν οπτική επαφή με τα γεννητικά τους όργανα είναι πιο εξωστρεφής και λιγότερο στιντζωμένοι.

49. Αν θέλουμε μπορούμε ν αφήσουμε μουστάκι.

50. Τα αντρικά περιοδικά έχουν πιο πολύ πλάκα και συνήθως δεν περιλαμβάνουν θέματα όπως : Η δημιουργική γκρίνια, κατούρησε το μπολ με τα αποξηραμένα; Ευνουχίστε τον, και Παίζοντας σφηνοτουβλακία με τις σερβιέτες.

51. Η θριαμβευτική είσοδός μας στο στίβο του σεξ δεν συνοδεύεται από τις ερωτήσεις :
-Αν θα πονέσεις. -Που θα πονέσεις. -Αν θα έχεις βρει το κατάλληλο άτομο. -Αν το κατάλληλο άτομο θα σε σέβεται.
-Αν το μετανιώσεις μετά.
-Αν θα μείνεις έγκυος.
-Πως θα το ονομάσεις.
-Αν πρέπει το νυφικό να έχει τούλι.

52. Δεν χρειάζεται ν ανησυχούμε αν θα φύγει κάποιος πόντος στο καλσόν Εκτός και αν είμαστε εύζωνες.

53. Ένας άντρας δεν φοβάται να παραδεχτεί ότι έκανε μα****ια. Αντίθετα, μια γυναίκα θα επικαλεστεί είτε τον πόλεμο που της γίνεται επειδή ζει σ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο είτε ότι είχε περίοδο είτε ακόμα και τον Κρόνο που περνούσε χτες πάνω από αχλαδόκαμπο προκειμένου ν αποδείξει ότι τελικά δεν φταίει αυτή.

54. Ε ναι λοιπόν, δεν χρειαζόμαστε ποτήρι για να πιούμε νερό απ το μπουκάλι του ψυγείου.

55. Έχουμε λόγο τιμής.

56. Χωρίς τους άντρες δεν θα είχε γυριστεί ποτέ το αριστούργημα "από μπρος παρθένα και από πίσω μπαίνουν τρένα", δεν θα είχε χτυπηθεί κανένα φραπόγαλο και δεν θα είχε ακουστεί ποτέ η φράση "ακρογωνιαίος λίθος της παπαρολογίας, αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις."

57. Δεν είναι μυστικό ότι αυνανιζόμαστε.

58. Κατά βάθος είναι πιο υγιείς ο καλύτερος μας φίλος να λέγεται αζόρ και να κάνει γουφ από το να λέγεται μονόπετρο και να κάνει 1.500.000 εκατομμύριο. Τουλάχιστον σ'αυτόν που μας χάρισε τον αζόρ δεν χρειάζεται να του κάτσουμε.

59. Στατιστικά κάθε στιγμή μας αναλογούν τέσσερις διαθέσιμες γυναίκες.

60 Δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε συνεχεία.

61. Μέσα στο παντελόνι μας κρύβεται ένας πραγματικά ανεξάρτητος σύμβουλος ο οποίος αντιστέκεται όσο κι αν προσπαθούν να τον εκπολιτίσουν. Έστω κι αν λέγεσαι Μπιλ Κλίντον.

62. Όταν λέμε στα αρχ***α μας
καταλαβαίνουμε ότι κυριολεκτούμε.

63. Όσα executive manager και director και να γράφονται στην carte visite μας μπορούμε πάντα να χρησιμοποιούμε τη φράση "τσιμπά ένα αρ****ι" όταν μαζί με μερικούς άλλους σαν εμάς κερδίζουμε κάποιους άλλους σαν κι εμάς στο mini soccer.

64. Σε τελική ανάλυση αν δεν μας αρέσει, έχουμε πάντα την επιλογή να κάνουμε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

65. Όταν σφίξουν τα πράγματα υπάρχει πάντα ένα Aγιο Όρος. Και μόνο που το ξέρουμε αρκεί.

66. Γιατί οι γυναίκες βρίσκουν μετά από ένα χωρισμό παρηγοριά στην αγκαλιά μιας φίλης τους ενώ οι άντρες στην αγκαλιά μιας γκόμενας.

67. Βρίσκουμε δουλεία με την αξία μας και όχι βάζοντας ένα μίνι και βγάζοντας έξω όλη την γύμνια μας.

68. Δεν κολλάμε σαν τους χαζούς στην Λαμπίρη όλη μέρα.

69. Μας αρέσει ο συγκεκριμένος αριθμός (το 69) και συχνά σταματάμε για να τον απολαύσουμε

Η νέα γενιά του ίντερνετ (video)

Bloggers, hackers, κορίτσια του facebook, του myspace, νεαρές ιδιοφυίες, παίκτες παιχνιδιών στο Internet, όλοι τους από 15 έως 25 ετών, πρωταγωνιστούν στην εκπομπή με τον Σταύρο Θεοδωράκη που προβλήθηκε την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, στις 24:00 από το MEGA. Ακόμη, η κάμερα των «Πρωταγωνιστών» μπαίνει στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η μπάλα στο δρόμο...


Βλέπετε κάτι παράξενο σε αυτή τη φωτογραφία; Αν όχι, τότε δειτε ολόκληρο το θέμα...
Painted Basket Ball Optical Illusion

Πόσο... αθώο είναι το μυαλό σας?

Το τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach, εάν δεν το γνωρίζετε, είναι μία μέθοδος ψυχολογικής διάγνωσης που σχετίζεται με την εικόνα. Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν το τεστ για να προσπαθήσουν να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τη συναισθηματική λειτουργία των ασθενών τους.Χρησιμοποιώντας Το παραπάνω τεστ, ένα τηλεοπτικό κανάλι έβγαλε την παρακάτω διαφήμιση, η οποία κατά την γνώμη μου είναι πολύ εύστοχη και πετυχημένη.

Γλυπτά από... κολλητική ταινία!


Ο Mark Jenkins (γεννημένος το 1970 στο Fairfax, Virginia) είναι ένας Αμερικανός καλλιτέχνης, ο οποίος έχει γίνει πολύ γνωστός εξαιτίας των γλυπτών του που τα τοποθετεί σε διάφορα σημεία στους δρόμους και είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από κολλητική ταινία. Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά όπως : Time, The Washington Post, Reuters, The Independent κ.α. Επίσης έχει κάνει αρκετές εκθέσεις σε διάφορες γκαλερί στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα του Mark, στην επίσημη ιστοσελίδα του στοtapesculpture.org μέσω της οποίας αναλύει και την διαδικασία δημιουργίας των γλυπτών του.

To της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι (Ισοκράτης)





Ου γαρ ο δικαστής, ουδ’ ο βουλευτής, ουδ’ ο εκκλησιαστής άρχων εστί, 
αλλά το δικαστήριον, η βουλή και ο δήμος. 
Αριστοτέλης

Πολιτικατζήδες πονηροί. Χαλασμένοι. Πολιτικοί-επιχειρηματίες. Κατασκευαστές βουλήσεων. Που πέταξαν από τα παράθυρα του νεοπλουτισμού τους και του μικροαστισμού τους, ό,τι γνήσιο και αυθεντικό ελληνικό,  στους σκουπιδοτενεκέδες της Ευρώπης και της Παγκοσμιοποίησης.  
Διανοούμενοι»-γυμνοσάλιαγκες, νεόπλουτοι της μάθησης, σπουδαιογελοίοι, με τα «τρισβάρα ελληνικά των» (Καβάφης). Που επαγγέλλονται διανόηση, πατώντας πάνω στο άδειο τους κεφάλι. Οι πετρωμένοι στην ακαμψία της σοβαροφάνειας. Οι, κατά βάθος, ρηχοί. Γυμνοσάλιαγκες, που βρωμίζουν τις αετοκορφές, σκαρφαλώνοντας σούρνοντας, γλύφοντας και με τα κέρατά τους. Και με ώθηση στα οπίσθιά των. 
Μεγαλοδημοσιογράφοι, τσιράκια μεγαλοεκδοτών, με την κίβδηλη ευγένεια του νεόπλουτου του χρήματος και το θράσος του σφουγγοκωλαρίου μεγαλοεκδοτών-μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου. 
Δημοσιογραφίσκοι και γυάλινες καμπαρετζούδες μεσημβρινών αποκαλυπτηρίων, που κάνουν την ψυχαγωγία χυδαία διασκέδαση. 
Σοβαροφανείς δημοσιογράφοι που στρεβλώνουν την είδηση στην προκρούστεια κλίνη του πολιτικοδημοσιογραφικού συμπλόκου των διαπλεκομένων συμφερόντων.  
Γυάλινα, άδεια μάτια πάνω στο αδιάκριτο γυαλί, που αντανακλούν τα σκοτάδια της ψυχής τους και τον 
αρυτίδωτο, ψαρίσιο, εγκέφαλό τους. 
Θρησκευτικοί ποιμένες, χριστέμποροι, σταυρωτήδες του Χριστού και του Λαού του. 
κι ας κραυγάζουν παράφωνα: «
Λαός υπερυψούται εις πάντας τους αιώνας».
Μυαλά σακατεμένα από το χρήμα, την αλαζονεία, την αγραμματοσύνη.

Ιδού,  οι άρχοντες της πόλης, «Μπάσταρδοι, κλέφτες, πόρνοι» (Κ. Παλαμάς), οι οποίοι «πολλά και αισχρά ένεκα κερδέων εποίησαν». (Ξενοφών)
«
Άνθρωποι, χωρίς ηθική και πίστη. Και κρίμα τα φώτα τους. Ότι ο άνθρωπος κάνει τα φώτα κι όχι τα φώτα τον άνθρωπον» (Μακρυγιάννης) 
Ιδού, Οι δημιουργοί του δύσμορφου προσώπου της αλαζονικής τους εξουσίας. 
Μυρίζουν την πτωμαΐνη της σαπίλας τους, στο πτώμα της κοινωνίας που σκότωσαν, ντυμένοι  το τριμμένο, λερωμένο, λασπωμένο ρούχο του αυταρχισμού, της ασυδοσίας και της απάτης.
Ιδού, αυτοί που λαλούν «
σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες» (Σεφέρης), άκωλοι (άκωλος: ακρωτηριασμένος, ανάπηρος), γλωσσοχαλαστήδες, χαλασοχώρηδες, πρόθυμοι, λάτρεις του ξενόφερτου, γαρ, να δώσουν στις κολόνες του Παρθενώνα  το σχήμα του μπουκαλιού της Κόκα-Κόλα
Να φορέσουν στις καρυάτιδες μπούρκα.
«
Και φωνάζουν οι πατριδέμποροι να φοβηθούν οι πατριώτες». (Βάρναλης)
«
Μια πατρίδα που ζημιώθη, διατιμήθη και όλο σ’ αυτό κατανταίνει» (Μακρυγιάννης), εξ αιτίας ανίκανων αρχόντων, των «αλιτηρίων(καταστροφέων) της πόλης» (Ζήνων ο Ελεάτης). 
Εξ αιτίας αυτών των αρχόντων,  που άφησαν τα κάστρα της πατρίδας απολέμιστα, 
μπήκαν «ντυμένοι φίλοι οι εχθροί»,  οι 
απολίτιστοι της παγκοσμιοποίησης του αμερικάνικου τρόπου ζωής (αυτό σημαίνει παγκοσμιοποίηση. Βλέπε τηλεόραση, διασκέδαση, πλουτισμό, κερδοφρονία, κερδοφρένια, κερδοσκοπία) και οι πολιτισμένοι βάρβαροι της Εσπερίας.  
Και ξαναγράφουν την ιστορία της Ελλάδας, ψευδώνυμη, υπήκοντες στα κελεύσματα της εσπερίας, ξεχνώντας, φτενέ «πολιτικατζή» (κατά Σεφέρη), πως «
ο γνήσιος ευρωπαϊκός πολιτισμός ανθοφορεί ριζώνοντας στο χώμα της Ελληνικής παιδείας». 
Στο χώμα της χώρας που οι πρόγονοι «
ελευθέραν δι’ αρετήν παρέδωσαν»,από τα χρόνια του Περικλή μέχρι και προσφάτως. Ποιος ξέρει, αύριο. Εσύ, πολιτικατζή, ίσως, θα την παραδώσεις στην Εσπερία, που δύει∙  και στη δύση της,  συμπαρασύρει και το ελληνικό φως της ελευθερίας, της δικαιοσύνης της παιδείας, της ανθρωπιάς. 
Μια Ελλάδα που φεύγει. Που χάνεται. Που τη διώχνουν οι δικοί της άνθρωποι. Οι αφιονισμένοι με τις μόδες της Εσπερίας. Οι νεοέλληνες της. Οι αρνητές   του ζωτικού μύθου πως  οι Έλληνες πάντα πολεμούσαν για την ελευθερία τους. «Ουδενός δούλοι… ούδ’ υπήκοοι.» (Αισχύλος).
Αυτό τον Λαό, με την 
τρισχιλιετή ιστορία. Αυτόν τον Λαό, που υποκριτικά και υστερόβουλα και αλαζονικά και δολίως επικαλείσθε («μας ψήφισε ο Λαός»), δόλιοι πολιτικατζήδες. 
Τον Ελληνικό Λαό, τον Δήμο, που η βούλησή του είναι νόμος: «έδοξε τω Δήμω», 
τον καταντήσατε σαν τη μούρη σας. Διότι, «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι»)
Τη μούρη που μοστράρετε στο γυαλί, πολιτικατζήδες. 
Με Μαγγίνικη υποκρισία. 
Με Βουλγαράκικη αλαζονία. 
Με Ρουσσοπουλική μπουρδολογία. 
Με Αλογοσκούφικη αμεριμνησία. 
Με Λιάπικη γαλαντομία. 
Με Δουκάτο βιστωνιδομοναχισμό. 
Με Παυλίδειο δακτυλισμό. 
Με Σημιτική αμερικανοευχαριστία. 
Με Τσοχατζοπούλειο νεοπλουτισμό τεσσάρων εποχών. 
Με Τσουκάτικη ντομπροσύνη. 
Με Ευρυππιδοστυλιανική χλιδή. 
Με Μαργιετική χάρη και επιμονή και υπνοπαιδεία. 
Με Καραμανλίδικη αμελλητί παραγραφή της βουλής. 
Αυτόν τον λαό καταντήσατε, ασύδοτο, πλεονέκτη, κομπιναδόρο, λαμόγιο, υποκριτή, φαρισαίο, ανόητο, άκριτο, ασεβή, χριστέμπορο. Διότι, «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι». Λαθρεπιβάτη της ζωής. Λαθρόβιο. 
Ελληναρά, απαίδευτο. Αδιάφορο για τους συνανθρώπους του και για την χώρα του. Ενδιαφερόμενο μόνο για την πάρτη του. Για το οποιοδήποτε αυθαίρετό του. 
Διότι, «
Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι»
Τον καταντήσατε, από περήφανο λαό, «
ουδενός δούλον… ουδ’ υπήκοον»,  (Αισχύλος), αναγκεμένο «και πένητα ίνα γιγνώσκη τον τιθασευτήν» (Αριστοφάνης). 
Ευτελή  και ταπεινωμένο μαζοχυλό. Δυσλεκτικό και φτωχό. Για να μη μπορεί να σκεφτεί. Ούτε να κρίνει. Μάζα ψηφοφόρων, που της αφαιρέσατε την ιδιότητα του Πολίτη, προκειμένου να σας ψηφίζει μια Κυριακή στα τέσσερα χρόνια ή όποτε εσείς νομίζετε πως σας συμφέρει να κάνετε εκλογές, καλώντας τον να 
εξαργυρώσει την ψήφο του με «ένα πουκάμισο αδειανό», δικών σας προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών ανακολουθιών.
Η αποσύνθεση του Λόγου και η πολτοποίηση του ανθρώπινου προσώπου
της πολιτικής, των πολιτικών, και των πολιτών, γέμισε την χώρα με μακάκες (macaca λατινικά ο πίθηκος). Ο εικονιζόμενος έχει το επιστημονικό όνομα: macaca nemestrina. Και δείχνει, φυσικά, τον κώλο του.

 
 Γιατί «όσο ανεβαίνει η μαϊμού (και ο πολιτικατζής) τόσο φαίνεται ο κώλος της (του)».
 «
Λιγοστέψαν οι αθρώποι και περσέψαν οι μαϊμές» (του Βάρναλη) 
 
Καταντήσατε την πολιτική, εσείς οι πολιτικατζήδες, (υπάρχουν και πολιτικοί, και διανοούμενοι και δημοσιογράφοι και θρησκευτικοί ηγέτες άξιοι, μα πρέπει να τους ψάχνεις με το φανάρι του Διογένη. «Πολιτικόν, Διανοούμενον, Δημοσιογράφον Ιερέα, Άνθρωπον ζητώ»), Μια βρόμικη υπόθεση διαπλοκής πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, όπου πια δεν ζητάει ο μεγαλοβιομήχανος, ο κομπιναδόρος, ο νταβατζής με λίγα, (πρωθυπουργικά), λόγια, το ρουσφέτι, αλλά ο πολιτικός ζητάει ρουσφέτι από τον μεγαλοβιομήχανο, τον κομπιναδόρο, τον νταβατζή. 
Ο εκλογικός αγώνας έχει γίνει δαπανηρότατος· πώς να τα βγάλει πέρα; Και ο λαός τον χρειάζεται! Μια βόλτα και παραμονή στο νησί των ανεμοδούρων, δαπάναις (δοτική) του μεγαλολεφτά,  θα ανεβάσει τις μετοχές του στην υψηλή κοινωνία της Α. Αθηνών· 
Εκφυλίσατε την πολιτική, φτενοί πολιτικατζήδες, σε διαχείριση καταστάσεων, με γνώμονα την παράταση του κυβερνητικού βίου ή την παραμονή στην καρέκλα του Προέδρου του κόμματος, χωρίς να παράγετε πολιτική και χωρίς να δίνετε λύσεις στα καίρια προβλήματα του τόπου.
Ορίζετε την πολιτική ως  τέχνη του εφικτού και μ’ αυτό εννοείτε:
Αδράνεια και υποκρισία στα σοβαρά θέματα. 
Ψευδολογίες για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, θεωρώντας
 τουςπολίτες ολιγοφρενείς, ανοϊκούς αμνήμονες.
Θεωρία Χάμπτυ-Ντάμπτυ (
Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων), πως οιλέξεις σημαίνουν ότι εσύ θέλεις. Έτσι, λες επανίδρυση του κράτουςκαι εννοείς τη πλήρη διάλυσή του, δια της επανιδρύσεως του κομματικού κράτους, της ρεμούλας, και της απάτης. 
Εξαπόλυση λεκτικών κεραυνών επί των νταβατζήδων, ενώ  οι αξιωματούχοι σου συναλλάσσονται μαζί τους και μισθοδοτούνται από τους διαφθορείς της Ζήμενς. 
Πάταξη της διαφθοράς ενώ οι κουμπάροι αλωνίζουν. Και τα ομόλογα δομούν και δέρνουν. Και το βρωμερό χρηματιστήριο και οι υποκλοπές αμελλητί να παραγράφονται.
Να φωνάζεις:
Δημοκρατία. Ισονομία. Ελευθερία. Ισότητα. Και να εννοείς:
Ελευθερία του ηδονοθηρικού εξευτελισμού. Δημοκρατία του πολιτικαντισμού. 
Ισονομία του δικολαβισμού. Ισότητα της  μετριότητας.
«Κοράκοι, όλοι κοράκοι αληθινοί, χειρότεροι από τον κόρακα όπου βγήκε από την Κιβωτό και εθρέφοταν από τα λείψανα, όπου είχε αφήσει ο κατακλυσμός του κόσμου» (Σολωμός)  

Δες και τους ηγέτες σου δίχως παραμύθι.

Να χάσουν την ισχύ τους.

Ν’ αλλάξ’ η τακτική τους.

Διονύσης Σαββόπουλος
Aπό kostasanagnostopoulos.blogspot.com