Οι 20 ποιο παράξενες θεραπείες για το Hangover.


Hangover ονομάζεται το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε μετά από κάθε παραστράτημα στην κατανάλωση αλκοόλ. Είναι ο πονοκέφαλος που συνοδεύεται με την αίσθηση ότι μια γάτα έκανε την ανάγκη της στο στόμα μας.
Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλά γιατρικά για την κατάσταση αυτή αλλά τα παρακάτω σίγουρα είναι τα ποιο παράξενα που θα συναντήσετε ποτέ.

1 Τσάι από κόπρανα λαγού.
Στην Αμερικανική άγρια δύση, οι καουμπόι επιδίδονταν συχνά στο άθλημα της κατανάλωσης ουίσκι μέχρι τελικής πτώσεως. Το γιατρικό της επόμενης μέρας όμως ήταν ακόμη ποιο βάρβαρο από τον ίδιο τον πονοκέφαλο. Ζεστό νερό και κόπρανα λαγού. Δεν ξέρω αν βοηθάει στο Hangover αλλά στην αναπνοή σίγουρα όχι.

2. Φέτες λεμονιού.
Στο Puerto Rico έχουν μια ποιο ανώδυνη μέθοδο από την προηγούμενη αλλά και από όλες τις επόμενες. Τρίβουν μια φέτα λεμόνι κάτω από την μασχάλη του χεριού που χρησιμοποιούν για να πιούν. Παράξενο? Πολύ. Αποδοτικό? Ποιος ξέρει?

3. Σάουνα.
Στην Ρωσία βρήκαν μια άλλη μέθοδο που θεωρώ αρκετά αποτελεσματική. Κάνουν σάουνα έτσι ώστε μέσω των πόρων του σώματος να αποβληθούν οι τοξίνες. Συχνά η σάουνα γίνεται με ενδιάμεσα διαλείμματα για κρύα ντούζ ή για βουτιές στο χιόνι (αυτό το τελευταίο από μόνο του πιστεύω ότι θα έφτανε).

4. Ζωμός από πίκλες.
Αν είστε αρκετά απελπισμένος και θέλετε οπωσδήποτε κάτι για να συνέλθετε, μπορείτε να δοκιμάσετε ζωμό από τουρσί. Για ποιο σίγουρα αποτελέσματα κάποιοι προτείνουν τουρσί από ξινολάχανο, σκέτο ή αναμεμειγμένο με χυμό ντομάτας.

5. Ξιόρκια βουντού.
Αν δεν φοβάστε την μαύρη μαγεία μπορείτε να δοκιμάσετε την προσέγγιση της Νέας Ορλεάνης.
Πριν ανοίξετε το μπουκάλι, καταραστείτε το επιμελώς για να τρομάξετε κάθε αγριεμένο δαίμονα. Όταν το αποστραγγίξετε, ρίξτε στάχτη από τσιγάρο μέσα του και σιγομουρμουρίστε λόγια εξιλέωσης κάνοντας ειρήνη με τα πνεύματα του μπουκαλιού. Αν είστε στην Ταϊτή, τότε αντί για στάχτη από τσιγάρο πρέπει να καρφώσετε 13 καρφίτσες στον φελλό κάθε φιάλης που καταναλώνετε.

6. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού.
Η λογική είναι απλή: Αν το αλκοόλ σας έβαλε σε αυτήν την κατάσταση, το αλκοόλ θα σας βγάλει. Η συνήθης συνταγή περιλαμβάνει ένα σφηνάκι βότκα με χυμό ντομάτας και σάλτσα Tabasco, αν και έχουν ακουστεί διάφορες εκδοχές που περιλαμβάνουν πιπεριές τσίλι, χυμό τουρσί ή κρέμα γάλακτος ανάλογα με την τιμωρία στην οποία θέλετε να επιβάλετε τον εαυτό σας.
Αυτή η συνταγή έχει κάποια επιστημονική βάση αλλά οι θετικές επιδράσεις της είναι μόνο προσωρινές. Καθώς το σώμα σας κάνει προσπάθεια να αμυνθεί στα καινούργια αυτά δηλητήρια που μόλις βάλατε μέσα του, σταματάει να διασπά το αλκοόλ που ήδη βρίσκεται στις φλέβες σας. Η διαδικασία της διάσπασης είναι που σας κάνει να αισθάνεστε έτσι εξ αρχής. Ωστόσο η προσωρινή αυτή διακοπή θα σας δώσει μόνο λίγο χρόνο χαλάρωσης καθώς όταν η διαδικασία ξαναξεκινήσει τότε θα υπάρχει περισσότερο αλκοόλ για διάσπαση και τα πράγματα θα είναι χειρότερα.

7. Ράμφη πουλιών και αρώματα.
Οι αρχαίοι Ασσύριοι είχαν μια άλλη συνταγή που συμβαδίζει με την φήμη τους σαν τρομερούς πολεμιστές. Έφτιαχναν ένα φάρμακο από ράμφη πουλιών και αιθέριο έλαιο σμύρνας. Φαντάζομαι ότι τα ράμφη προέρχονταν από τα πουλάκια που τους ξυπνούσαν την επόμενη της οινοποσίας μέρα με το κελάηδισμα τους και το έλαιο ήταν για να δώσει μόνο μια ευχάριστη νότα στο όλο concept.

8. Irn-Bru.
Η λύση της Σκωτίας για το παραστράτημα στην κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα ποτό με το όνομα Irn-Bru "iron brew" και αποτελεί ένα από τα ποιο δημοφιλή ποτά στην χώρα. Γεμάτο καφεΐνη, ζάχαρη, χρωστικές και ίχνη κινίνου, είναι η ποιο γευστική λύση της λίστας μας.

9. Ξεροτηγανισμένα καναρίνια.
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι φαίνεται ότι συμπαθούσαν τα πουλάκια σχεδόν όσο και οι Ασσύριοι.

10. Τουρσί από μάτια προβάτου.
Στην Μογγολία χρησιμοποιούν ένα παρασκεύασμα από μάτια προβάτου τουρσί σε χυμό ντομάτας.

11. Το "Prairie Oyster".
"Αυτό που δε σε σκοτώνει σε κάνει ποιο δυνατό" λέει η παροιμία που δένει απόλυτα με αυτή τη συνταγή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σπάσετε ένα αυγό σε ένα ποτήρι και να προσθέσετε μια δόση σάλτσας από Tabasco. Πολλές συνταγές λένε να βάλετε και λίγο αλατοπίπερο αλλά δε νομίζω να το κάνει ποιο γευστικό.

12. Ξιδάτο ψάρι.
Φιλέτα από ρέγκα διατηρημένη σε ξύδι και τυλιγμένη γύρω από φέτες κρεμμυδιού και τουρσί. Αν δεν σας περάσει ο πονοκέφαλος σίγουρα θα δώσει μια ισχυρή ώθηση στις αισθήσεις σας.

13. Πατσάς.
Εδώ κυρίες και κύριοι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Απλώς πρέπει να φαγωθεί όχι την επόμενη μέρα αλλά το ίδιο βράδυ. Θεϊκό....ειδικά χοντροκομμένο.

14. Αιθάλη.
Οι καπνοδοχοκαθαριστές του 19ου αιώνα ήταν γνωστοί για το συνήθειο να πίνουν καπνιά αναμεμιγμένη με γάλα.

15. Haejangguk.
Haejangguk στα Κορεάτικα κυριολεκτικά σημαίνει "σούπα για το κυνήγι του πονοκέφαλου" και είναι γεμάτη με συστατικά που χρειάζεται το σώμα (και μερικά που είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται).
Φτιαγμένη από σπονδυλική στήλη χοίρων, θρομβωμένο αίμα βοδιού, αποξηραμένο λάχανο και λαχανικά, οι αρχαίες καταγραφές μαρτυρούν ότι ήταν το πρώτο φαγητό που γινόταν delivery το πρωινό έπειτα από μεγάλα φαγοπότια.

16. Nikolashka.
Τα εύσημα για αυτήν την εφεύρεση δίνονται στον Τσάρο Νικόλαο ΙΙ. Πάρτε μια φέτα λεμόνι, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και μια κουταλιά καφέ από πάνω και φάτε το με μια δαγκωνιά (προφανώς γιατί κανένας δεν θα το έκανε δεύτερη φορά).

17. Vegemite σε τοστ.
Οι Αυστραλοί ορκίζονται στο όνομα του Vegemite, μια γλοιώδης πάστα που κατά ειρωνικό τρόπο παράγεται ως παραπροϊόν της παραγωγής μπύρας.

18. "Old Sober".
Προέρχεται από την πόλη του Yaka Mein και είναι μια σούπα που περιέχει ζωμό μοσχαριού, αλμυρή σάλτσα σόγιας, αλμυρά λαχανικά, μανέστρα και χοιρινό ή μοσχάρι πάνω στα οποία είναι τοποθετημένο ένα βρασμένο σφιχτό αυγό.

19. Umeboshi.
Πράσινα δαμάσκηνα τουρσί. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, τα οξέα που περιέχει υποτίθεται ότι βελτιώνουν την πέψη και λειτουργούν σαν τονωτικά.

20. Το πέος του ταύρου.
Οι άντρες στην Σικελία πίστευαν ότι η δυσπεψία και ο πονοκέφαλος μπορεί να θεραπευτεί με τις μυστικιστικές ιδιότητες του αποξηραμένου πέους ταύρου.

Από www.psaxtiria.com