Όσοι και όσες πασχίζουν να κάνουν δίαιτα, θα αγαλλιάσουν στο άκουσμα της είδησης ότι βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τρόπο να τροποποιούν γενετικά τα τρόφιμα, ώστε όταν τα τρώνε οι άνθρωποι, να νιώθουν γεμάτο το στομάχι τους και χορτασμένο για διπλάσια ώρα από ό,τι τώρα, με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερη ανάγκη (και χρόνο!) να φάνε συνέχεια και να παχαίνουν.
Ερευνητές του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ανακάλυψαν ότι απλώς τροποποιώντας ένα κοινό συστατικό που περιέχεται σχεδόν σε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι δυνατό να διπλασιαστεί ο χρόνος που χρειάζεται για να φύγει το φαγητό από το στομάχι, πράγμα που διώχνει την πείνα για πολύ περισσότερη ώρα μέσα στη μέρα.
Η μέθοδος είναι πολύ απλή και αξιοποιεί απλώς πρόσθετα των τροφίμων που ήδη χρησιμοποιούνται από τις βιομηχανίες τροφίμων.
Όλα σχεδόν τα κατεργασμένα τρόφιμα, από το ψωμί και τα γλυκά μέχρι τις σάλτσες για σαλάτες, χρησιμοποιούν γαλακτωματοποιητές και σταθεροποιητικές ουσίες για να εμποδίζουν το διαχωρισμό του λίπους και του νερού. Όμως μερικές από αυτές τις ουσίες διασπώνται όταν έρχονται σε επαφή με τα οξέα του στομάχου και άλλες όχι.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν διαλέγουν να χρησιμοποιήσουν τις πιο σταθερές ουσίες, το στομάχι κάνει διπλάσια ώρα να επεξεργαστεί την τροφή και άρα οι άνθρωποι χρειάζονται διπλάσιο χρόνο μέχρι να ξαναπεινάσουν.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό διατροφολογίας “British Journal of Nutrition”.
[via]