S-έξι and the city…


S-έξι and the city…Νέα τάξη πραγμάτων στην Αγγλία! Μία…
μαγική Σίτι συνέτριψε με σκορ 6-1 την μισητή αντίπαλο Γιουνάιτεντ μέσα στο «Όλντ Τράφορντ» και απέδειξε ότι το αφεντικό στο Μάντσεστερ-τουλάχιστον αυτήν την στιγμή – είναι πλέον άλλο. Επική εμφάνιση από τον Μάριο Μπαλοτέλι που σκόραρε δύο φορές και έφτιαξε ακόμα ένα γκολ αλλά και τον Νταβίντ Σίλβα που έκανε πράγματα και θαύματα στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Η ομάδα του Μαντσίνι έβαλε έτσι τέλος στο αήττητο σερί 37 αγώνων των «κόκκινων διαβόλων» μέσα στο γήπεδό τους. Η Γιουνάιτεντ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 47΄ λόγω της αποβολής του Έβανς, μείωσε προσωρινά σε 3-1 με εκπληκτικό τέρμα του Φλέτσερ αλλά όταν ανέβηκε για να πετύχει και δεύτερο τέρμα άφησε εκτεθειμένη την άμυνά της με αποτέλεσμα να δεχθεί ακόμα τρία γκολ στα τελευταία λεπτά.

Το ματς:

Α’ ημίχρονο:

Όταν λείπει η ουσία, η προσπάθεια πάει… στράφι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ», με την κατοχή της μπάλας να ξεπερνάει το 70% υπέρ της, αλλά χωρίς να καταφέρει να κάτι ουσιαστικό.

Η σφιχτή αμυντική λειτουργία της Σίτι και οι Σίλβα και Αγουέρο που δημιουργούσαν ρήγματα στα μετόπισθεν της Γιουνάιτεντ, έφτανα και… περίσσευαν για τους «πολίτες», που δεν χρειάστηκε να προειδοποιήσουν τον Ντε Χέα. Πέτυχαν… διάνα με την πρώτη! Στο 21ο λεπτό και έπειτα από γύρισμα του Μίλνερ στο ύψος της περιοχής, ο Μπαλοτέλι με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0! Η δουλειά του Χαρτ στην εστία της Σίτι ήταν πολύ εύκολη ακόμη και μετά το προβάδισμα. Οι Άντερσον και Ρούνεϊ με δυνατά σουτ έξω από την περιοχή λίγο μετά το ημίωρο ήταν εύκολη λεία για τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Οι Μπάρι και Τουρέ στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους μονίμως απειλητικούς Σίλβα και Αγουέρο στις πτέρυγες, έκαναν τη δουλειά που τους είχε ζητήσει ο Μαντσίνι, οδηγώντας την ομάδα τους στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το προβάδισμα.

Β΄ημίχρονο:

Ο Τζόνι Έβανς θα δυσκόλευε ακόμη περισσότερο την αποστολή της Γιουνάιτεντ, αφήνοντάς τη με παίκτη λιγότερο με το «καλησπέρα» στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάριο Μπαλοτέλι βγήκε στην πλάτη της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων» και ανατράπηκε από τον παρτενέρ του Φέρντιναντ, που είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή στο 47ο λεπτό. Όσο κι αν η άμυνα των «κόκκινων διαβόλων» ήταν πλέον ευάλωτη και κάθε επίθεση της Σίτι «μύριζε» γκολ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν ήθελε να δει τους ποδοσφαιριστές του να κλείνονται. Έδωσε τη σχετική εντολή και οι παίκτες του υπάκουσαν.

Οι Γουέλμπεκ, Γιάνγκ και Ρούνεϊ που ήταν από τους δραστήριους της Γιουνάιτεντ, προσπάθησαν έτσι ώστε πρώτα να μην πληγεί το ηθικό των συμπαικτών τους από το αριθμητικό μειονέκτημα κι έπειτα βγήκαν στην επίθεση, χωρίς ουσία. Η Σίτι, δεν ήθελε και πολύ. Είχε διακρίνει τα κενά στα μετόπισθεν της μεγάλης της αντιπάλους και θα «χτυπούσε» ξανά. Και πάλι, με τον Μάριο Μπαλοτέλι! Ο Ιταλός επιθετικός ολοκλήρωσε από κοντά τον εκπληκτικό συνδυασμό των Σίλβα και Μίλνερ από τα δεξιά και με εύκολο πλασέ «σιώπησε» ακόμη περισσότερο το «Ολντ Τράφορντ».

Πώς είπατε; Τέλος; Το… «πάρτι» της Σίτι δεν είχε τελειωμό! Με τον Μίλνερ να κάνει ό,τι θέλει από τη δεξιά πτέρυγα, τους παίκτες του Μαντσίνι να βρίσκονται με κλειστά μάτια και να «κρύβουν» τη μπάλα, ο Σέρχιο Αγουέρο συστήθηκε στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ με γκολ στο 69ο λεπτό για το 3-0!

Η αντίδραση – μια και μοναδική – από τους παίκτες του Φέργκιουσον, ήταν το γκολ του Φλέτσερ στο 81ο λεπτό. Ωστόσο, όχι μόνο δεν αποτέλεσε το έναυσμα για μια τεράστια αντεπίθεση, αλλά οι «πολίτες» φρόντισαν να προσφέρουν στους γηπεδούχους μια από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία τους! Οι Τζέκο (90’, 90’ + 3’) και Σίλβα (90’ + 1’) διαμόρφωσαν το τελικό 6-1 στο «Θέατρο των Ονείρων», με τη Μάντσεστερ Σίτι να αποδεικνύει πως η μισητή της αντίπαλος θα πρέπει να αναθεωρήσει για τη φιλοσοφία που την ήθελε να θεωρεί ότι δεν μπορεί κανείς να την κοντράρει!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Σμόλινγκ, Άντερσον (66’ Τζόουνς), Νάνι (65’ Ερνάντεζ), Γιάνγκ, Φλέτσερ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Μίλνερ (89’ Κολάροφ), Μπάρι, Σίλβα, Γ. Τουρέ, Αγουέρο (75’ Νασρί), Μπαλοτέλι (70’ Τζέκο)

Άρσεναλ-Στόουκ 3-1 στο Λονδίνο. Διαβάστε εδώ περισσότερα. Φούλαμ-Έβερτον 1-3. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...