Ο ιδρυτής του Facebook, Ζούκερμπεργκ, Πρόσωπο της χρονιάς

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της χρονιάς 2010» από το αμερικανικό περιοδικό Time, κάτι που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις…

Η συγκεκριμένη επιλογή που ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη, έγινε από τους δημοσιογράφους του εν λόγω περιοδικού.O αρχισυντάκτης του Time, Ρίτσαρντ Στίνγκελ υποστήριξε ότι το Facebook, με 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο«άλλαξε τον τρόπο της ζωής μας».

Όπως σημειώνει το περιοδικό, αν το Facebook ήταν χώρα, θα ήταν 3η σε μέγεθος από πλευράς πληθυσμού πίσω από την Κίνα και την Ινδία.

Την επόμενη ακριβώς θέση καταλαμβάνει το πολιτικό κίνημα Tea Party ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν, οι Τζούλιαν Άσαντζ, Χαμίντ Καρζάι και οι 33 παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή.

Οι αναγνώστες, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη, καθώς σε «δημοψήφισμα» που έγινε, πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή αναδείχθηκε ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Άσαντζ.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως νικητής ήταν κάποιος ο οποίος έχει σχέση με το διαδίκτυο, ένα μέσο το οποίο επηρεάζει πολύ κόσμο.

«Το Time δείχνει ξεκάθαρα πως δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς λειτουργούν τα κοινωνικά δίκτυα» σχολίασε ο δημοσιογράφος του Computer world Ρίτσι Τζένινγκς, ενώ και στο twitter αρκετοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν τη λογική πίσω από την επιλογή του Ζούκερμπεργκ.

Στη δεύτερη θέση στην προτίμηση του κοινού, βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και η ποπ σταρ Lady Gaga.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...