Tι ειναι η λέσχη Μπίντελμπεργκ ;

Στις 29 Μαίου του 1954

μια ομάδα πολιτικών και τραπεζιτών,συμμετείχε σε μια σύσκεψη για τη διέθνη πολιτική και την οικονομία,που έγινε στην Ολλανδία ,χωρίς τα φωτα της δημοσίοτητας. Πήρε το ονομά της απο το ξενοδοχείο οπου εγινε για πρώτη φορά αυτή η διάσκεψη το "Hotel de Bilderberg".Ξεκίνησε σαν ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Τζόζεφ Ρέτινγκερ ( Πολωνός πολιτικός αναλυτής και ενας απο τους πατέρες της Ευρωπαικής ενωσης ), από την ανησυχία τους για την ανάπτυξη ...

....του αντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη.Απο τότε αυτή η κλειστή ομαδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα.Το 2009 εγινε στην Αθήνα.Τα μέλη της μπιλντεμπεργκ είναι αποκλειστικά βασιλείς βασσίλισες,πρίγκιπεσ,καγκελάριοι,πρωθυπουργοί,πρέσβεις ,τραπέζιτες μεγαλοβιομήχανοι ,μεγαλοεπειχηρηματειες,υπουργοι και στρατιωτικοί ηγέτες.

ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σε καθε συνδιάσκεψη συμμετέχουν περίπου 120 αντιπροσωποι εκ των οποιον τα 2/3 απο την Ευρώπη και το 1/3 από την βόρεια Αμερικη. Ολες οι συζητήσεις της ομάδας διεξάγονται με πλήρη μυστικότητα. Για να εξασφαλιστεί αυτή η μυστικότητα,κλείνεται συνήθως ένα ολόκληρο ξενοδοχείο σε μια απομονωμένη περιοχη.Η περιοχη που επιλέγουν φυλάσεται απο μυστικους πράκτορες την εκαστοτε αστυνομία ,η είσοδος απαγορευται ρητά στους δημοσιογράφους,έκτος απο μερικούς έμπιστους διευθυντές και ρεπόρτερ που προσκαλει η ίδια η ομαδα.Κατά τα αλλα τα ΜΜΕ αγνοούν εντελώς τις διασκέψεις αυτές και το περιεχόμενο των συζητήσεων τους.Αλλά και από την άλλη, πολλά από τα ίδια τα μέλη της μπίλντεμπεργκ είναι ιδιοκτήτες μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

Λόγω της μυστικότητας των συνεδριάσεων, η λέσχη κατηγορείται συχνά για μυστικοπαθείς και ειδεχθείς συνωμοσίες σε διεθνές επίπεδο. Τέτοιες θεωρίες έχουν υιοθετηθεί συχνά από ακραίες και λαϊκίστικες πολιτικές οργανώσεις απο ολον τον κόσμο.

ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Άτομα που έχουν λάβει μέρος σε συνεδριάσεις της λέσχης, δηλώνουν σε έρευνα του BBC πως πρόκειται για συναντήσεις ατόμων που εκπροσωπούν κορυφαίες επιχειρήσεις και πολιτικούς, ώστε να επηρεάσουν τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος με βάση την απλή "κοινή λογική". Στην ίδια έρευνα διατυπώνεται η άποψη πως αυτή η "κοινή λογική" δεν μπορεί παρά να είναι εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των κύριων συμμετεχόντων, δηλαδή μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και προφανώς θα ενθαρρύνονται πολιτικοί που δίνουν προτεραιότητα σε αυτά ακριβώς τα συμφέροντα.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΛΕΣΧΗ

Στην πραγματικότητα η αιτία για την επιβαλλόμενη μυστικότητα δεν είναι τόσο για να διεξάγονται ελεύθερα και άφοβα οι συζητήσεις μεταξύ των μελων όσο για να αγνοεί η πλειοψηφία του κόσμου πλήρως τις σκέψεις και τις αποφάσεις τους οι οποίες επηρεάζουν την παγκόσμια πολιτική και οικονομία.

Σκοπός αυτής της οργάνωσης είναι η προώθηση της παγκοσμιοποίησης, της παγκόσμιας αγοράς, της παγκόσμιας οικονομίας και η επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με ηγέτες την παγκόσμια πλουτοκρατική ελιτ ''η οποία λαμβάνει εντολές από τους ανουνάκι". Αυτή η ομάδα έχει κατηγορηθεί οτι προκαλεί εσκεμμένους πολέμους (Γιουκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α.), τεχνιτές οικονομικές κρίσεις και τέλος ''επιλέγει'' και τους πολιτικούς που θα κυβερνήσουν το εκάστοτε κράτος ανά την υφήλιο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους.

αποσπασματα απο wikipedia / ellanios.com
rokakias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...