Η Bild βλέπει μέχρι και πραξικόπημα στην Ελλάδα

Αλλα έγραφε η έκθεση της CIA για την κρίση στην Ελλάδα, άλλα διάβασαν οι συντάκτες της γερμανικής εφημερίδας Bild. 


Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι...

Οι 10 πιο υγιεινές εθνικές κουζίνες



Perierga.gr - Υγειινές εθνικές κουζίνες1. Ελληνική κουζίνα
Υπάρχει ένας καλός λόγος που οι περισσότεροι ειδικοί προτιμούν τη μεσογειακή διατροφή: Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα όπως τα 

Γιατί οι Έλληνες δεν θα γίνουν ποτέ οδηγοί F1


Perierga.gr - Γιατί οι Έλληνες δεν θα γίνουν ποτέ οδηγοί f1Απορούμε γιατί δεν έχει καταφέρει να διαγωνισθεί ποτέ κανείς Έλληνας στην Φόρμουλα 1. Για ξανασκεφτείτε το λίγο

Περίεργες και σημαντικές εφευρέσεις του 2010


Antro
Οι πιο σημαντικές ανακαλύψεις της χρονιάς που μας πέρασε. Κάποιες θα γίνουν κομμάτι της ζωής μας και κάποιες δεν θα τις ξαναδούμε ποτέ!
Φυσικά, πρώτο στη λίστα των 50 πιο σημαντικών εφευρέσεων για το 2010 που δημοσίευσε το περιοδικό «Time», φιγουράρει το iPad της Apple, ένα εργαλείο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με τον ψηφιακό κόσμο.
Πίσω του όμως ακολουθούν άλλες 49 εφευρέσεις, ουσιαστικές, εντυπωσιακές ή απλώς… περίεργες: από το τρένο που κινείται με υπολείμματα βοδινού και το μεταλλαγμένο κουνούπι που υπόσχεται να εξαφανίσει την ελονοσία, μέχρι το υλικό που ψεκάζεται στο σώμα και δημιουργεί ρούχα, το πρόγραμμα που ανιχνεύει τον σαρκασμό, το άνευ οδηγού αυτοκίνητο της Google και τα εξελιγμένα τρισδιάστατα γυαλιά. Επιλέξαμε μερικές απ’ αυτές και τις παρουσιάζουμε.
  • Υποβρύχιος χαρταετός
Μπορεί να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι καθώς κάνει βουτιές και πηγαινοέρχεται σε βάθος μεταξύ 30 και 150 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά ο Deep Green, ο υποβρύχιος «χαρταετός» που κατασκεύασε η σουηδική εταιρεία Minesto, αποτελεί την πρώτη σχετικά φθηνή και υψηλά αποτελεσματική εφαρμογή εκμετάλλευσης της παλιρροϊακής ενέργειας. Δεμένος στον πυθμένα και λικνιζόμενος από τα υποθαλάσσια ρεύματα, παράγει με την τουρμπίνα του 500 κιλοβάτ ακόμη και σε ήρεμη θάλασσα, ισχυρίζονται οι επικεφαλής της εταιρείας. Η πρώτη εγκατάσταση των «βαθυπράσινων» χαρταετών θα γίνει μέσα στο 2011 στα ανοιχτά των ακτών της Βόρειας Ιρλανδίας.
  • Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Antro
Ερχεται από την Ουγγαρία και βάζει τα γυαλιά στους δυτικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων: πανάλαφρο, υβριδικό, μπορεί να καταναλώσει φυτικά καύσιμα, διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή για τη φόρτιση των μπαταριών και έχει και πετάλια, αν οι τρεις του επιβάτες θελήσουν να καταναλώσουν ακόμη λιγότερη ενέργεια ασκούμενοι. Κι αν οι επιβάτες είναι περισσότεροι, κανένα πρόβλημα: με μια τεχνική που θυμίζει… Τρανσφόρμερς, δύο Antro «κουμπώνουν» σε ένα, χωρητικότητας έξι ατόμων! Στην αγορά από το 2012.
  • Ρομπότ όπως Μπέιγουοτς
Πράγματι, δεν είναι φτιαγμένη για να ανεβάζει τηλεθέαση με τα σωματικά της προσόντα, αλλά η EMILY (Emergency Integrated Lifesaving Lanyard) έχει την ίδια αποστολή: είναι ένα ρομπότ-ναυαγοσώστης, στην ουσία ένα «έξυπνο» τηλεκατευθυνόμενο σωσίβιο μήκους 1,2 μέτρων, που μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως και 24 ναυτικών μιλίων κόντρα στα κύματα. Κινούμενη από μια μικροσκοπική αλλά ισχυρή ηλεκτρική αντλία, μπορεί να γίνει έως και 15 φορές ταχύτερη από έναν κανονικό ναυαγοσώστη, ισχυρίζεται ο δημιουργός της Τόνι Μάλιγκαν. Εχει ήδη δοκιμαστεί στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας και το επόμενο μοντέλο της θα διαθέτει, εκτός από τηλεκατεύθυνση, και ηχοβολιστική τεχνολογία (σόναρ), ελεγχόμενη από μια εφαρμογή του iPhone, που θα της επιτρέπει να ανιχνεύει δίνες και ρεύματα, αλλά και βυθισμένα αντικείμενα.
  • Εξωσκελετός eLegs
Η συσκευή, που αναμένεται να βγει στο εμπόριο μετά το 2013, αναμένεται να αλλάξει τη δύσκολη πραγματικότητα των παραπληγικών. Με τη χρήση του εξωσκελετού και ύστερα από τη σχετική εκπαίδευση με φυσικοθεραπευτή, θα μπορούν να περπατήσουν όρθιοι. Τα ρομποτικά πόδια χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να «διαβάσουν» τις κινήσεις των χεριών μέσα από ειδικές πατερίτσες και να τις μεταφράσουν σε βάδισμα. Είναι εμπνευσμένος από τους ανάλογους στρατιωτικούς εξωσκελετούς, που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά βαρέων φορτίων από τους οπλίτες.
  • Υπερηχητικό εναντίον «ασύμμετρων απειλών»
Το πολεμικό δόγμα της υπερδύναμης έχει αλλάξει και πλέον ως επίκεντρο έχει όχι τις μεγάλες διενέξεις μεταξύ μπλοκ αλλά την άμεση και ακριβή ανταπόκριση σε μεμονωμένες συγκρούσεις. Το μη επανδρωμένο Χ-51Α WaveRider είναι ένα δοκιμαστικό ακόμη αεροσκάφος, μέρος του οπλοστασίου της Αμεσης Παγκόσμιας Επιδρομής των ΗΠΑ, μιας στρατιωτικής πρωτοβουλίας που σκοπό έχει την επίθεση σε οποιοδήποτε μέρος της Γης μέσα σε μία ώρα. Είναι αποτέλεσμα ενός κοινού προγράμματος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, της NASA, της Μπόινγκ, της DARPA και της Πρατ & Ουίτνεϊ και αναπτύσσει ταχύτητες έως και 7 Μαχ, δηλαδή 8.575 χιλιομέτρων την ώρα. Εχει μήκος 4 μέτρα και εκτοξεύεται από βομβαρδιστικό Β-52.
«Σωματοκίνητες» συσκευές
Ο Μάικλ ΜακΑλπάιν, του Πανεπιστημίου Πρίνστον, βρήκε τρόπο να μετατρέψει την κινητική ενέργεια ενός ανθρώπου σε ηλεκτρισμό – εξάλλου, κάθε βήμα μας παράγει 70 βατ. Ετσι, ενσωμάτωσε πιεζοηλεκτρικούς κρυστάλλους σε ένα ελαστικό υλικό που, όταν λυγίζει, παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Αν το υλικό χρησιμοποιηθεί σε παπούτσια λ.χ., μπορεί να φορτίζει προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμη και ιατρικές όπως οι βηματοδότες. Η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Orange με τη σειρά της μοίρασε δοκιμαστικά στο φετινό φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι λαστιχένιες μπότες που μετατρέπουν τη θερμότητα σε ηλεκτρισμό και φορτίζουν το κινητό τηλέφωνο – μόνο όμως γι’ αυτούς που περπατούν πολύ! Και μια άλλη ανάλογη εφαρμογή: στο Παρίσι, μια ομάδα μηχανικών κατασκεύασε έναν συλλέκτη της θερμότητας που εκλύεται από τα σώματα των επιβατών του μετρό και με αυτήν συμβάλλει δοκιμαστικά στη θέρμανση ενός κτιρίου.
  • Ατομικό αεριωθούμενο
Κάτι μεταξύ επίγειου αστροναύτη και υπερήρωα των κόμικς: η φαντασίωση της πτήσης δεν λέει να εγκαταλείψει την ανθρώπινη φαντασία. Η πρώτη τέτοια συσκευή παρουσιάστηκε το 1961 αλλά εγκαταλείφθηκε για πρακτικούς λόγους και τώρα, ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια έρευνας, ο Νεοζηλανδός Γκλεν Μάρτιν παρουσίασε το Martin Jetpack. Χρησιμοποιεί έναν βενζινοκίνητο κινητήρα 200 ίππων που κινεί δύο έλικες και μπορεί να πετάξει σε ύψος σχεδόν 2.500 μέτρων – αν και η αυτονομία του είναι μόλις 30 λεπτά, οπότε δεν είναι έξυπνο να απομακρυνθείς πολύ.
  • Ο παντοεπισκευαστής
Μοιάζει με πλαστελίνη, αλλά έχει τη δύναμη σούπερ κόλλας. Το Sugru (στα γαλλικά σημαίνει «παιχνίδι») είναι ένα ιρλανδικό προϊόν, προϊόν της πενταετούς συνεργασίας της σχεδιάστριας Jane ni Dhulchaointigh με επιστήμονες. Πρόκειται για ένα πολύχρωμο, εύπλαστο ελαστικό μείγμα σιλικόνης που παίρνει όποιο σχήμα επιθυμείς και μέσα σε 24 ώρες στερεοποιείται, δημιουργώντας μια ανθεκτική μάζα σιλικόνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οτιδήποτε, αφού κολλάει στα πάντα, από μέταλλα μέχρι υφάσματα. Ετσι, καλύπτει σπασίματα, φτιάχνει βολικά χερούλια, επισκευάζει παπούτσια – το όριο είναι η φαντασία του χρήστη του. Ηδη πωλείται με μεγάλη επιτυχία.
  • Το πρώτο συνθετικό κύτταρο
Η εφεύρεση αναστατώνει την επιστημονική κοινότητα και προκαλεί θαυμασμό μαζί με ανησυχία. Ο Τζέι Κρεγκ Βέντερ, υπεύθυνος για τη χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος το 2001, έστρεψε την προσοχή του στη δημιουργία τεχνητής ζωής. Ετσι, συνδυάζοντας βιολογικά δομικά υλικά σαν τουβλάκια Λέγκο, κατάφερε ύστερα από 15 χρόνια να ανακατασκευάσει ένα βακτήριο που διαιρείται και αναπαράγεται όπως οποιοδήποτε άλλο. Θεωρεί πως, μεταξύ άλλων, ενός τέτοιου είδους συνθετική ζωή θα κάνει δυνατή την παραγωγή νέων μορφών βιοκαυσίμων και θα επιταχύνει την παραγωγή εμβολίων. Τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι που μας τρομάζουν.
  • Λεωφορείο «ιππαστί» στην κίνηση
Το θηριώδες αυτό λεωφορείο σχεδιάστηκε από την κινεζική εταιρεία Shenzhen Huashi Future Parking Equipment και δεν κάνει τίποτε άλλο από το να «καβαλάει» την κίνηση: τα αυτοκίνητα περνούν από κάτω του – ή μάλλον τα περνάει αυτό από πάνω, όταν είναι μποτιλιαρισμένα. Απλώνεται σε δύο κυκλοφοριακές λωρίδες, η κατασκευή του κοστίζει λιγότερο απ’ αυτή ενός μετρό και μπορεί να μεταφέρει στο γιγαντιαίο του βαγόνι έως και 1.200 επιβάτες σε ύψος 2,5 μέτρων πάνω από το οδόστρωμα. Αν εγκριθεί από την κυβέρνηση, οι πρώτες δοκιμές του θα ξεκινήσουν μέσα στο τρέχον έτος και, αν εγκατασταθεί, αναμένεται να μειώσει κατά 30% τις πραγματικά απίστευτες κυκλοφοριακές συμφορήσεις των κινεζικών πόλεων.
Πηγή: enet.gr


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2010/12/perierges-kai-simantikes-efeureseis-tou-2010/#ixzz1NNBzPjm3

Οι πιο τρελές εφευρέσεις του 20ου αιώνα


Οι άνθρωποι είχαν απίστευτη φαντασία… Δείτε τις πιο τρελές εφευρέσεις του 20ου αιώνα!

Μηχανοκίνητο σωσίβιο

Μασάζ ποδιών

Φούρνος… μικροκυμάτων

Φωτο… λάστιχα

Πτητική μηχανή

Αντικλεπτικός χαρτοφύλακας

Ατομική σάουνα


Πηγή: newsbeast.gr


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/01/oi-pio-treles-efeureseis-tou-20ou-aiwna/#ixzz1NNBb1Tz7

15 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά


15 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά (6)
Αν η χρονομηχανή του Κύρου Γρανάζη υπήρχε στην πραγματικότητα και επιχειρούσατε μια μικρή βόλτα δύο-τρεις δεκαετίες πιο πριν, τι θα διαπιστώνατε; Θυμάστε ότι δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα και παρ’ όλα αυτά επιζούσαμε με ένα ταπεινό… σταθερό με καλώδια; Έχετε ξεχάσει ότι το «κουτί» στο σαλόνι δεν μας έδινε την επιλογή να αλλάξουμε τα κανάλια –εκείνα τα ελάχιστα που υπήρχαν- με τηλεκοντρόλ; Την προετοιμασία για τις εκδρομές που περιελάμβανε απαραιτήτως μια στάση στο φωτογραφείο για να αγοράσετε φιλμ;
Όλα αυτά υπάρχουν σαν αναμνήσεις για όλους εμάς που τα ζήσαμε εκείνα τα -πιο απλά- χρόνια, αλλά αν χρειάζεται έστω και λίγη προσπάθεια για να τα θυμηθούμε, σκεφτείτε πόσες είναι οι πιθανότητες να τα θυμούνται ή να τα γνωρίζουν καν όσοι ενηλικιώνονται τώρα και οι γενιές που έπονται αυτών. Δείτε ποια αγαπημένα μας αντικείμενα που φάνταζαν σαν «αιχμή της τεχνολογίας» τότε, υπάρχουν πλέον στο πιο βαθύ σκοτάδι της αποθήκης μας ή στο χρονοντούλαπο, παρέα με άλλες παρελθούσες μόδες.
  • Φορητό κασετοφωνάκι
Πολύ πιο ογκώδες από τα iPod και τα μικροσκοπικά mp3 players του σήμερα, κι όμως, δεν μας ένοιαζε καθόλου. Η «ιεροτελεστία της κασέτας» που περιείχε αυτοσχέδια compilations με «Ξένα Διάφορα» και ο ήχος του rewind είναι κάτι περιττό για την σημερινή ψηφιακή τεχνολογία, αλλά πάντα θα θυμόμαστε τους προγόνους των φορητών CD players και των memory cards που στοιβάζουν εκατοντάδες τραγούδια στο κινητό μας.
  • 15 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά (5)Σταθερό τηλέφωνο με καντράν και καλώδια
Και μιας και το αναφέραμε, το κινητό ήρθε να μας βρει κάποια στιγμή μέσα στα ‘90s, για να μπει στην καθημερινότητά μας και να μην ξαναβγεί μέχρι και σήμερα. Μέχρι τότε, η μόνη τηλεφωνική επικοινωνία γινόταν με τα χαριτωμένα τηλέφωνα που διέθεταν στρογγυλό καντράν, στο οποίο έπρεπε να γυρίσεις τα νούμερα ώστε να σχηματίσεις τον αριθμό, και φυσικά να μείνεις στο ίδιο μέρος κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος. Αν έλεγε κάποιος στα παιδιά του 2020 ότι υπάρχει κι άλλο τηλέφωνο εκτός από το ασύρματο και ότι η αναγνώριση κλήσης κάποτε δεν υπήρχε ως έννοια, δεν νομίζουμε ότι θα καταλάβαιναν για τι πράγμα τους μιλάνε – να’ ναι καλά οι παλιές ταινίες, μέσα από τις εικόνες των οποίων θα επιβιώσουν οι παλιές συσκευές.

  • Ραδιόφωνο με βελόνα
Επιστρέφουμε στη μουσική, για να θυμηθούμε τα παλιά μας ραδιόφωνα, στα οποία η επιλογή του σταθμού γινόταν με το γύρισμα της βελόνας. Ποτέ δεν ξέραμε αμέσως ποιον σταθμό ακούγαμε, καθώς δεν υπήρχαν led οθόνες για να μας ενημερώσουν για την ακριβή συχνότητα, για το τραγούδι που ακούγεται και για την αφιέρωση του Τάκη στη Σούλα που της λείπει πολύ. Ακόμη και ο ήχος των παρασίτων που ακουγόταν στο ενδιάμεσο των εναλλαγών της βελόνας ίσως κάποτε ξεχαστεί τελείως.

  • Δίσκοι βινυλίου
Οι περισσότεροι έχουν ακόμη την συλλογή τους, φυλάσσοντάς την με καμάρι σε κάποιο ράφι. Άλλοι τους ακούνε ακόμη, στα πικ απ που λειτουργούν και σήμερα, για χάρη των νοσταλγών της βελόνας. Η νέα γενιά, όμως, που έχει συνηθίσει στον αψεγάδιαστο ήχο των mp3, mp4 και άλλων αρχείων με κατάληψη τριών χαρακτήρων, θα δυσκολευτεί να πιστέψει πως έχουν κάποιο νόημα οι θορυβώδεις στροφές των παλιών δίσκων. Οι ίδιες θορυβώδεις στροφές που κάνουν τους δίσκους αψεγάδιαστους και αντικείμενα-φετίχ για όσους μεγάλωσαν με αυτούς.

  • Κιμωλία
Ο γοητευτικός της ήχος όταν γράφει πάνω σε μαυροπίνακα, ο ανατριχιαστικός για πολλούς ήχος της όταν τρίζει και η σκόνη που αφήνει στα χέρια του άτυχου μαθητή που τον σήκωσαν στον πίνακα είναι αναμνήσεις που όλοι έχουμε από τα σχολικά μας χρόνια. Διόρθωση: Όχι όλοι, αφού η νέα χιλιετία έφερε την σταδιακή αντικατάστασή τους από μαρκαδόρους και μεταλλικούς πίνακες, που στέρησαν τις τάξεις από την ρετρό εικόνα τους και τους μαθητές από την αγγαρεία του πλυσίματος του σφουγγαριού.

  • 15 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά (4)Δραχμές
Το κατοστάρικο, με το οποίο μπορούσες να αγοράσεις μια τυρόπιτα, το πράσινο πεντακοσάρικο, ο Κολοκοτρώνης στο πεντοχίλιαρο και ο Παπανικολάου στο δεκαχίλιαρο κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι μέχρι να αποσυρθούν για το χατίρι της ευρωζώνης. Όσοι βρίσκονται τώρα στην εφηβεία μάλλον δεν γνωρίζουν καν πώς μοιάζουν. Επιφυλασσόμαστε βέβαια, γιατί είναι πιθανόν να τις ξαναχρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Ποτέ δεν ξέρεις…

  • Γραφομηχανή
Όταν ακόμη και τα αρχεία Word μοιάζουν δεδομένα και κλασικά, οι σελίδες που έχουν τυπωθεί σε γραφομηχανή, με την χαρακτηριστική παλιομοδίτικη γραμματοσειρά και το γύρισμα του μηχανισμού κάθε φορά που τελειώνει η αράδα φαντάζει πολύ μακρινή ανάμνηση. Τόσο, που έχει θέση μόνο σε παλιά θρίλερ όπου τα απειλητικά σημειώματα του δολοφόνου γράφονται σε γραφομηχανή για να μην αναγνωριστεί ο γραφικός χαρακτήρας. Πρόσφατα, μάλιστα, έκλεισε και το τελευταία εργοστάσιο γραφομηχανών στον κόσμο (δείτε την είδηση εδώ), οπότε όσοι πρόλαβαν… την γραφομηχανή είδαν.

  • Walkie Talkie
Το αγαπημένο gadget των παιδιών των ‘80s και των ‘90s διέθετε την επαναστατική λειτουργία τηλεπικοινωνίας από κάποια απόσταση χωρίς καλώδια. Η τεχνολογική εξέλιξη δηλαδή των πλαστικών ποτηριών που συνδέαμε με κλωστή και επιδιδόμασταν στην εμπειρία, την οποία αργότερα αντικατέστησαν τα κινητά τηλέφωνα, που κυκλοφορούν σήμερα ακόμη και στα δημοτικά σχολεία.

  • 15 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά (3)MS DOS
Τα Windows είναι πλέον δεδομένα, τα λειτουργικά συστήματα πολλαπλασιάστηκαν και οι οθόνες των laptop και των tablet PC δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εύχρηστες. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τις πρωτόγονες, όπως θα φάνταζαν σήμερα, οθόνες με τα MS DOS, τις τετράγωνες δισκέτες που έμπαιναν στην προσαρτημένη «κεντρική μονάδα» και τα πράσινα γράμματα που αναβόσβηναν σε μαύρο φόντο, όταν ακόμη ο Bill Gates και ο Steve Jobs πειραματίζονταν.

  • Φωτογραφικές μηχανές με φιλμ
Αν ρωτούσετε έναν «εραστή» της τέχνης της φωτογραφίας, θα σας έλεγε ότι η αναλογική μηχανή και η ποιότητα του φιλμ παραμένουν ακόμη και σήμερα άφταστα από την ψηφιακή τεχνολογία. Και θα είχε δίκιο. Ωστόσο, για όλους όσους η φωτογραφική μηχανή σημαίνει αναμνηστικές φωτογραφίες και τοπία από τα ταξίδια, το βαρβάτο ποσό που έπρεπε να πληρώνουν στο φωτογραφείο της γειτονιάς για την εμφάνιση, και το άγχος να μην τελειώσουν οι 36 στάσεις του φιλμ και να μην βγουν με κόκκινα μάτια, είναι πια μακρινό παρελθόν. Οι μικρές ψηφιακές compact μηχανές και οι «στάσεις» που πλέον μετρούνται σε gigabytes έχουν λύσει πολλά χέρια και έχουν γεμίσει πολλούς υπολογιστές, αλλάζοντας εδώ και χρόνια την φωτογραφική μας καθημερινότητα.

  • Dial-up συνδέσεις
Θυμάστε τον χαρακτηριστικό ήχο που ακουγόταν από το μόντεμ στο desktop σας, κάθε φορά που «καλούσατε» για να μπείτε στο internet; Οι ταχύτητες χελώνας και το τηλέφωνο που «μιλούσε» μέχρι να εμφανιστεί η επαναστατική επιλογή του ISDN σήμερα επιβιώνουν είτε ως retro ringtone, είτε ως λύση ανάγκης. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα, η απαγόρευση του διαδικτύου στην Αίγυπτο επανέφερε το dial up στην καθημερινότητα των εξεγερμένων.

  • 15 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά (2)Τηλεκάρτες
«Πριν τελειώσουμε τελειώνει η τηλεκάρτα…» τραγουδούσαν κάποτε πατέρας και γιος Βαρδή. «Μα καλά, δεν είχαν ένα 3G δίκτυο, ένα Skype, έστω ένα καρτοσυμβόλαιο με απεριόριστη επικοινωνία μεταξύ της οικογένειας να κάνουν την δουλειά τους;» θα σκεφτόταν ένας σημερινός έφηβος. Όχι, δεν είχαν τίποτα από αυτά, και τα καρτοτηλέφωνα που στέκονται σήμερα ερημωμένα στις πλατείες ήταν η λύση όταν χρειαζόμασταν να επικοινωνήσουμε από τον «έξω κόσμο». Οι τηλεκάρτες, μάλιστα, υπήρξαν αντικείμενα-φετίχ και συλλέγονταν μετά μανίας από πολλούς «χομπίστες», που είχαν βρει σε αυτές μια εναλλακτική από τα γραμματόσημα.

  • Το τρένο-«καρβουνιάρης»
Μπορεί οι εποχές που το τρένο χρειαζόταν κάρβουνα για να προχωρήσει να απέχουν πολλές δεκαετίες, αλλά ακόμη και για τις τελευταίες γενιές, η λέξη «καρβουνιάρης» επιβίωσε, περιγράφοντας το παλιό τρένο που προχωρά πιο αργά και από υπερήλικη χελώνα. Σήμερα, μπορεί το χρέος του ΟΣΕ να μετριέται σε δισεκατομμύρια και η εξυπηρέτηση να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά τα intercity, ο προαστιακός και οι συρμοί με τον κλιματισμό και τα βελούδινα καθίσματα δεν δικαιολογούν τον αναχρονιστικό όρο (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε).

  • VHS
Ή αλλιώς, Video Home System. Οι βιντεοκασέτες που μεσουράνησαν στα «μαρτυρικά» ‘80s φιλοξένησαν στις μαγνητικές τους ταινίες πολλές καλτ παραγωγές, αλλά και όλα τα blockbusters του Hollywood, πριν έρθει στην ζωή μας το DVD. Οι περισσότεροι από εμάς, άλλωστε, ακόμη αποκαλούμε τα καταστήματα ενοικίασης ταινιών «video club», παρ’ ότι όλα έχουν φροντίσει να μετατραπούν σε «DVD store» και να ξεφορτωθούν τις ορθογώνιες κασέτες που σκονίζονταν στις αποθήκες τους.

  • 15 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά (1)Ξυστό
Η διαφήμιση με την αρκούδα που ξυνόταν σε ένα δέντρο με ηχητική υπόκρουση «Ξύσε Ξύσε το Ξυστό» είναι περασμένη… αλλά όχι ξεχασμένη από όσους «τζογάραμε» αθώα από το 1991 ως το 1999, οπότε και το δημοφιλές Ξυστό καταργήθηκε. Πλέον, οι νέες γενιές δεν θα νιώσουν εκείνη την αγωνία που είχαμε κάθε φορά που ξύναμε με ένα κατοστάρικο την επιφάνειά του για να πετύχουμε τρία ίδια ποσά.
Πηγή: in2life.gr


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/05/15-pragmata-pou-den-tha-gnwrisoun-pote-ta-simerina-paidia/#ixzz1NNASVev2

Η Watson εξαγοράζει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία Specifar έναντι 400 εκατ. ευρώ



Ολοκληρώθηκε σήμερα η εξαγορά της Specifar από την Watson Pharmaceuticals Inc. (NYSE: WPI), όπως ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο εταιρίες.
Η Specifar δραστηριοποιείται στην έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή, διανομή και προώθηση γενοσήμων (generics) φαρμάκων. Η Watson Pharmaceuticals Inc. είναι μία εκ των κορυφαίων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή, εμπορία, πώληση και διανομή γενοσήμων (generics) προϊόντων, επώνυμων φαρμακευτικών προϊόντων και βιολογικών (biologic) φαρμακευτικών προϊόντων.
Συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων, βάσει συνταγογραφήσεων, φαρμακευτικών εταιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έχει εμπορικές δραστηριότητες σε πολλές διεθνείς αγορές. Οι πωλήσεις του Ομίλου για το 2010 ανήλθαν σε USD 3,7 δις και ΚΠΦΤΑ USD 838 εκ. ενώ για το 2011 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε USD 4,2 δις.
Ο Όμιλος Specifar έχει την έδρα της στην Ελλάδα και απασχολεί 460 εργαζομένους, και θεωρείται μία πολυεθνική κυρίως εξαγωγική φαρμακευτική εταιρία, και με γραφεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, της οποίας οι ετήσιες πωλήσεις για το 2010 ανήλθαν σε περίπου EUR 85 εκατ.
Δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη γενοσήμων φαρμάκων και την εκχώρηση αδειών χρήσης τους, σε μεγάλες, πολυεθνικές εταιρείες γενοσήμων. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, είχε εξασφαλίσει περισσότερες από 600 άδειες κυκλοφορίας στην Ευρώπη, Νότια Αφρική, Καναδά, Μέση Ανατολή και Ασία.
Σήμερα, έχει 10 προϊόντα υπό ανάπτυξη ενώ συνεργάζεται με περισσότερες από 200 εταιρείες σε 36 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη. Τα έσοδα από αυτή τη δραστηριότητα αποτελούν περίπου το 70% των συνολικών εσόδων.
Ο Όμιλος Specifar κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους φαρμακευτικούς ομίλους γενοσήμων στην ελληνική αγορά, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο άνω των 40 προϊόντων. Αυτά προωθούνται μέσω της ομάδας πωλήσεων, η οποία αριθμεί 170 εργαζομένους. Τέλος, η Εταιρία εμπορεύεται στην Ελλάδα τα φαρμακευτικά προϊόντα με την επωνυμία Alet Pharmaceuticals μέσω μιας ξεχωριστής ομάδας πωλήσεων 55 ατόμων.
Σήμερα τα γενόσημα φάρμακα της Specifar παρασκευάζονται σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο στην Αθήνα (έτος ανέγερσης 2001), το οποίο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε.. Σε αυτό παράγονται δισκία, κάψουλες, στερεά και ημιστερεά (δυνατότητα παραγωγής 1,3 δις δισκία ετησίως), ενώ στον ίδιο χώρο στεγάζεται το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ανέγερση νέας παραγωγικής μονάδας, η οποία βρίσκεται στο Σχηματάρι, με δυνατότητα παραγωγής 3-5 δις δισκία ετησίως.
Στρατηγική και συνέργειες
Μέσω αυτής της εξαγοράς, η Watson αποκτά μία ευρέως αναγνωρισμένη για τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρία στην Έρευνα & Ανάπτυξη, στην έγκριση Αδειών Κυκλοφορίας και στην επιτυχημένη προώθηση γενοσήμων προϊόντων σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές. Η ευρωπαϊκή εμπειρία της Διοίκησης της Specifar θα συμβάλλει στην εμπορική επέκταση της Watson στην Ευρώπη.
Η Watson αποκτά, επίσης, ισχυρή παρουσία στην ελληνική φαρμακευτική αγορά, η οποία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει υψηλή ανάπτυξη δεδομένου ότι σήμερα η διείσδυση των γενοσήμων φαρμάκων στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλή.
Το γενόσημο φάρμακο Εsomeprazole, αποτελεί άλλη μία σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία, καθώς η ανάπτυξη του θεωρείται εξαιρετικά πολύπλοκη. Η Specifar σχεδιάζει να ξεκινήσει την κυκλοφορία του προϊόντος αυτού σε δισκίο στις ευρωπαϊκές αγορές από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Τέλος, η νέα παραγωγική μονάδα θα επιτρέψει στη Watson να μετατρέψει πρόσθετα προϊόντα τα οποία εμπορεύεται κατόπιν άδειας χρήσης των φακέλων, σε προϊόντα που παρασκευάζει η ίδια.
"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Specifar έχει γίνει μέρος του παγκόσμιου οργανισμού μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη διοικητική ομάδα για να συνεχίσει η ανάπτυξη της Specifar και η εκμετάλλευση ευκαιριών για επιτυχία εντός της Watson" δήλωσε ο Paul Bisaro, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Watson.
Όροι της Συναλλαγής
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Watson απέκτησε τη Specifar καταβάλλοντας 400 εκατ. ευρώ. Οι πρώην Μέτοχοι της Specifar θα λάβουν επίσης ποσοστό επί των μικτών κερδών για τις πωλήσεις της esomeprazole των πέντε (5) πρώτων ετών, με ανώτατο όριο των 40 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αναμένεται να έχει άμεση θετική επίδραση στην κερδοφορία της Watson , εξαιρουμένων των όποιων επιπρόσθετων συνεργειών καθώς και των ενδεχόμενων μελλοντικών κερδών από την κερδοφορία του esomeprazole.
Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Specifar ήταν η Rothschild και η Eurobank Equities, ενώ Σύμβουλος της Watson σε αυτή τη συναλλαγή η Jefferies.

Πηγές: euro2day.gr

Cinderella Royal Wedding


Viral images purport to show an amazing likeness between photos of Prince William's > weddingto Kate Middleton and the Disney cartoon feature 'Cinderella.'
Fact From the Vapor of Nuance Calm Down, the Royal Wedding Wasn’t Designed After Disney’sCinderella
Compare these hats and fascinators from the wedding to Cinderella Hats' versions.
have you seen this Cinderella & Royal Wedding comparison? bahaha
have you seen this Cinderella & Royal Wedding comparison? bahaha
Compare these hats and fascinators from the royal wedding to Cinderella Hats' versions.
I read in a blog somewhere a couple of days that the of Prince William and Kate Middleton were patterned to Cinderella (well at least the clothes and dresses ...
Prince William and Kate Middleton, now known as Duke & Duchess of Cambridge, have been compared to pictures of Cinderella and the Prince from Disney's classic ...
May 13, 2011 · Origins: The images shown above from the Royal Wedding of HRH Prince William and Kate Middleton in April 2011 don't match similar scenes from Disney's classic ...
Fact From the Vapor of Nuance Calm Down, the Royal Wedding Wasn’t Designed After Disney’sCinderella
Compare these hats and fascinators from the royal wedding to Cinderella Hats' versions.
May 19, 2011 · If you missed the royal wedding, you can still see the 'real' Cinderella story. Rockingham Ballet Theatre will present the beloved fairytale at 7:30 p.m ...
WASHINGTON - A picture showing just how similar the Royal Wedding was to the wedding in Disney's classic "Cinderella" has been making the rounds on the internet, but ...