Και όμως είναι 14


Δύσπιστοι για την ηλικία ενός μαθητή σε σχολείο της Αγγλίας, εμφανίζονται οι καθηγητές του. Ο έφηβος έχει τα χαρακτηριστικά 24χρονου και μένει εκτός μαθημάτων μέχρι να αποδείξει ότι είναι 10 χρόνια νεότερος.Το σχολείο Petersfield του Χαμφσάιρ της Αγγλίας έδιωξε τον 14χρονο μαθητή Πρινς Σάμερφιλντ επειδή το παρουσιαστικό της παραπέμπει σε 24χρονο γεγονός που αποτελεί απειλή για τα άλλα παιδιά λόγω της σωματικής του δομής.Οι καθηγητές του σχολείου δεν πίστεψαν ότι το παιδί είχε γεννηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου του 1996 και όχι του 1986 όπως παραπλανητικά δείχνει η εμφάνισή του.
Παρά τις μάταιες προσπάθειες του παιδιού που επέμενε ότι είναι 14 χρονών, το σχολείο τον απέβαλε τη πρώτη κιόλας μέρα στέλνοντας επιστολή στη μητέρα του που της ζητούσαν να προσκομίσει αποδεικτικά για την ακριβή ηλικία του γιου της.
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά λέει η 30χρονη μητέρα του "εάν οι ισχυρισμοί του σχολείου ήταν αληθείς θα έπρεπε να ήμουν πέντε όταν τον γέννησα".Ωστόσο σύμφωνα με το σχολείο θα δεχτούν και πάλι πίσω τον 14χρονο μαθητή μόνο όταν πεισθούν για την ηλικία του.

Σημειώνεται ότι οι γονείς του παιδιού σκέφτονται σοβαρά να κινηθούν νομικά κατά του σχολείο υποστηρίζοντας ότι η επιστολή ήταν μια απαράδεκτη κίνηση εκ μέρους τους.

πηγή : [link]

Πως να μεταμορφώσετε έναν αναπτήρα.



Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι μπορείτε να μεταμορφώσετε έναν απλό αναπτήρα τύπου BIC, σε μια μοτοσυκλέτα?!?! Εάν αυτό σας φαίνεται απίθανο, τότε δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες που εξηγούν βήμα-βήμα, όλη την διαδικασία.

Ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τον αλκοολισμό.

Εγκεφαλικό παιχνίδι και με τη... βούλα το σκάκι.

Νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα αποδεικνύει πως οι επαγγελματίες του σκακιού αντλούν συνδυασμένη έμπνευση από διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου τους, σε σχέση με τους λιγότερο καλούς παίκτες.Το νέο αυτό εύρημα δεν αφορά μόνο τα επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και άλλους τομείς της ζωής όπου χρειάζεται έμπνευση για την επίλυση ενός προβλήματος όπως για παράδειγμα στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος.Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Επιστήμης του Εγκεφάλου RIKEN, με επικεφαλή τον Κέιτζι Τανάκα, μελέτησαν την εγκεφαλική λειτουργία δύο ομάδων εθελοντών παικτών «σόγκι» (της ιαπωνικής εκδοχής του σκακιού).

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την τεχνική της μαγνητικής απεικόνισης για να συγκρίνουν τη ροή αίματος στους εγκεφάλους των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών παικτών, την ώρα που οι παίκτες σκέφτονταν την επόμενη τους κίνηση. Διαπίστωσαν ότι οι προχωρημένοι παίκτες ενεργοποιούν συνδυασμένα τις εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με την μεγιστοποίηση της έμπνευσης, την υλοποίηση στόχων και την αναγνώριση προτύπων, ενώ αντίθετα οι ερασιτέχνες δεν ενεργοποιούνται οι ίδιες περιοχές.
Η έρευνα δημοσίεύτηκε περιοδικό “Science”.

πηγή : [link]

Πόσο γρήγορα "στερεύει" μια λίμνη από ψάρια?

Στην λίμνη Antogo στο Μάλι η αλιεία απαγορεύεται, λόγο του ότι τα νερά της είναι ιερά. Μία φορά όμως τον χρόνο οι κάτοικοι του Ντόγκο μπορούν να αλιεύουν στα ιερά νερά της λίμνης. Το τι επακολουθεί σε αυτό το "πανηγύρι" που κρατάει μερικά λεπτά μόνο, μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.

psaxtiria.com

Το παγκόσμιο εμπόριο καπνού.


Ένας πολύ ενδιαφέρον πίνακας με στοιχεία για τις χημικές ουσίες αλλά και το εμπόριο καπνού σε παγκόσμιο επίπεδο.
http://img214.imageshack.us/img214/5233/smokingbig.jpg
psaxtiria.com

Beyond Black Mesa - Short Film.

Το Beyond Black Mesa είναι μία ταινία μικρού μήκους ανεξάρτητης παραγωγής, εμπνευσμένη από την σειρά παιχνιδιών Half-Life. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Adrian Shephard και μια ομάδα από μαχητές της αντίστασης, που προσπαθούν να ξεφύγουν από μια επικείμενη εισβολή.
Ανεξάρτητη ταινία μικρού μήκους - 2 χρόνια στα σκαριά - ατελείωτες ώρες μετά
Για την δημιουργία της ταινίας χρειάστηκαν 2 χρόνια, 1 Canon HV20, 7 Φίλοι και 1.200 δολάρια.


psaxtiria.com

Η κατάρα του δακρυσμένου αγοριού.

Φαίνεται πως κάποιες φορές, οι φήμες και οι ιστορίες, άπαξ και δημιουργηθούν αποκτούν τη δική τους ζωή και υπόσταση. Μια ζωή που εξελίσσεται και ίσως κάποιες φορές μπορεί να μετατρέψει μια φανταστική ιστορία σε πραγματικότητα. Κάτι τέτοιο μοιάζει να έγινε με την ιστορία του δακρυσμένου αγοριού που απεικονίζονταν σε μερικές χιλιάδες πίνακες, συνηθισμένους πίνακες που μπορούσε να δει κανείς κρεμασμένους στους τοίχους πολλών εργατικών οικογενειών της Αγγλίας. Μια λίγο ασυνήθιστη πυρκαγιά που άφησε έναν τέτοιο πίνακα ανέπαφο και μια εφημερίδα που έψαχνε επίμονα για ένα φλέγον θέμα για να αυξήσει την κυκλοφορία της, ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν έναν αστικό θρύλο που σύντομα θα άρχιζε να αποκτά διαστάσεις... πραγματικότητας!Αρχαίες κατάρες που έχουν τεθεί σε ενέργεια από τυμβωρύχους παραμένουν δημοφιλές θέμα στη μυθιστοριογραφία και την λαϊκή παράδοση. Ωστόσο η πίστη σε καταραμένα αντικείμενα δεν περιορίζεται γύρω από αιγυπτιακά λείψανα ή σε ιστορίες για φαντάσματα όπως αυτές που έγραφε ο γνωστός μυθιστοριογράφος Montague Rhodes James. Στο σύγχρονο κόσμο υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι έχουν προσωπικά βιώσει αλλόκοτα φαινόμενα ως αποτέλεσμα επαφής μ' ένα καταραμένο αντικείμενο.

Πορτραίτα ή ανθρώπινες μορφές σε γλυπτά ή ζωγραφιές, είναι συχνά το...

Sea Dragons - Η επίλεκτη μονάδα στρατού της Ταϊβάν.


Στην Ταϊβάν, μόνο οι καλύτεροι από τους καλύτερους μπορούν να εισέλθουν στην ελίτ των στρατιωτών. Για να είναι στην κορυφή όμως, θα πρέπει πρώτα να περάσουν ένα εξαντλητικό τεστ που ωθεί την αντοχή τους στα άκρα. Θα πρέπει να συρθούν σε πέτρες και κοράλλια για μια απόσταση 50 μέτρων που ονομάζεται "Road to Heaven".
Πρέπει να περπατήσουν κατά μήκος της λωρίδας, ακόμη και να συρθούν με τα χέρια πίσω από τις πλάτες τους, πάνω στις πέτρες και τα αιχμηρά κοράλλια. Όσοι καταφέρουν να ολοκληρώσουν την δοκιμασία μπορούν να εισαχθούν στην επίλεκτη μονάδα του στρατού της Ταϊβάν που ονομάζεται Sea Dragons.

psaxtiria.com

Το ζήτησε και έγινε...?


Ένα εκατομμύριο δολάρια ζήτησε από τους πλούσιους όλου του κόσμου ένας νεαρός, ανεβάζοντας βίντεο στο YouTube. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο οι προσευχές του εισακούστηκαν.Ένας νεαρός κάποτε είχε ένα όνειρο να αποκτήσει ένα εκατομμύριο δολάρια. Έτσι σκέφτηκε να ανεβάσει διάφορα βίντεο στο YouTube ζητώντας από τους εκατομμυριούχους να του το δωρίσουν.

Ο κωμικός Κρέγκ Ρόουιν, με μια σειρά από βίντεο υπό τον τίτλο "Σας παρακαλώ χαρίστε μου ένα εκατομμύριο δολάρια", ζητούσε από διάφορους επιχειρηματίες αλλά και διασήμους να του δώσουν το ευτελές για αυτούς ποσό. Και από ότι φαίνεται η τακτική του είχε αποτέλεσμα αφού στην έκκλησή του ανταποκρίθηκε.

Μάλιστα στην αρχή των βίντεο ο νεαρός ενημερώνει πως το εν λόγω υλικό έχει αποδέκτες όσους έχουν χρήματα και δεν υπάρχει λόγος κάποιος που δεν έχει χρήματα να χάσει το χρόνο του βλέποντάς το.

"Γειά, είμαι ο Κρέγκ Ρόουιν. Αν δεν είσαι εκατομμυριούχος, ή φίλος εκατομμυριούχου μη δεις το βίντεο. Δεν είναι για σένα, είναι μόνο για εκατομμυριούχους" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον νεαρό φαίνεται πως δεν πήγε στον βρόντο όλη η προσπάθειά του αφού κάποιος ανώνυμος ευεργέτης εμφανίστηκε πρόθυμος να του δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια! Μάλιστα, ο πολυεκατομμυριούχος απέστειλε στον νεαρό επιστολή που δήλωνε ότι θα είναι σύμφωνος στο να του δώσει το ποσό χωρίς κανένα αντάλλαγμα, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, στις 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Upright Citizens Brigade.

Ο Ρόουιν θα δώσει 50.000 δολάρια στον καμεραμάν και άλλα 50.000 στον έτερο συγγραφέα που τον βοήθησε να φτιάξουν τα βίντεο.

Αν και ο Ρόουιν εμφανίζεται ενθουσιασμένος είναι εύλογο κανείς να είναι σκεπτικός με το όλο ζήτημα καθώς μένει τώρα να δούμε εαν όντως ο ευεργέτης θα εμφανιστεί και θα του δώσει το ποσό.

πηγή : [link]

Γλυπτά από βιβλία!


Ο Ταϊβανός καλλιτέχνης Long Bin-Chen χρησιμοποιεί παλιά βιβλία για να δημιουργήσει απίστευτα λεπτομερή γλυπτά που μοιάζουν σαν να είσαι από μάρμαρο ή ξύλο. Παρά το γεγονός ότι όλα τα έργα του γίνονται από διάφορα βιβλία, τα σκαλίζει με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους, δίνοντας μια ομοιογενή επιφάνεια.
Ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάθε βιβλίο που πέφτει στα χέρια του, ο Long Bin-Chen χρησιμοποιεί μόνο εκείνα που είναι σχετικά με τα γλυπτά του. Για παράδειγμα, για ένα από τα κεφάλια του Βούδα, χρησιμοποίησε μόνο τηλεφωνικούς καταλόγους της Νέας Υόρκης, Θέλοντας να τονίσει με αυτό τον τρόπο την επιρροή της Ανατολής στην Δύση.
Τα εργαλεία του είναι ένα αλυσοπρίονο με το οποίο δίνει το αρχικό σχήμα στην στοίβα από βιβλία και μία λίμα για τις λεπτομέρειες.


psaxtiria.com

Το μακιγιάζ σε ταινίες τρόμου.


Μια σειρά από φωτογραφίες ορισμένων σταρ του Χόλιγουντ που έχουν μεταμορφωθεί σε "τέρατα" για τις ανάγκες του ρόλου τους, με την χρήση μακιγιάζ και προσθήκης λατέξ.




























psaxtiria.com

Stjepan Hauser and Luka Sulic - Smooth Criminal

Μια εντελώς διαφορετική εκτέλεση του Smooth Criminal του Michael Jackson, από δύο τσέλο.

psaxtiria.com

Τα μεγαλύτερα διατροφικά παραμύθια.


Η φράση ''είμαστε ότι τρώμε'' αποτελεί ένα από τα πιο εύστοχα κλισέ που έχουν ειπωθεί ποτέ. Η σημασία της διατροφής είναι καθοριστική για την υγεία, αφού το ατομικό διαιτολόγιο θα διαμορφώσει τη συνολική εικόνα του σώματος.Οι δίαιτες που κυκλοφορούν κατά καιρούς, αποτελούν ''προκατ'' λύσεις στο κομμάτι της διατροφής, υποσχόμενες όλα όσα δεν καταφέραμε να πετύχουμε ακολουθώντας τις δίκες μας επιλογές. Μερικές από τις ''διατροφικές φόρμες'' έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς, αφού κατάφεραν να δημιουργήσουν φανατικούς υποστηρικτές. Στην πραγματικότητα κάθε άνθρωπος έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες και οι τυποποιημένες διατροφές δεν αποτελούν ιδιαίτερα ''σοβαρή'' επιλογή.

Αποτοξίνωση

Η διατροφή αποτοξίνωσης ξεκίνησε πριν από τριάντα περίπου χρόνια και επικράτησε κυρίως σαν ''φάση προετοιμασίας'' .

Ο τρόπος: Κατά τη περίοδο της αποτοξίνωσης το άτομο καταναλώνει μόνο νερό και χυμούς φρούτων και λαχανικών επιδιώκοντας να απαλλαγεί από τις περιττές τοξίνες.

Ο μύθος: Εάν το σώμα μας είχε προσβληθεί από τοξίνες τότε θα υπήρχαν εμφανή συμπτώματα ασθένειας. Η ιδέα πίσω από τις δίαιτες αποτοξίνωσης είναι παράλογη και επιστημονικά μη αποδεκτή. Οι αυστηρά υποθερμιδικές δίαιτες αποτοξίνωσης έχουν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση ναυτίας, αφυδάτωσης, αδυναμίας και πονοκεφάλους.

Τρόφιμα που ''καίνε το λίπος''

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, διάφορα τρόφιμα όπως το γκρέιπ φρουτ ή το λάχανο μπορούν να μας αδυνατίσουν.

Ο τρόπος: Προσθέτοντας στο καθημερινό διαιτολόγιο μεγάλες ποσότητες από τα συγκεκριμένα τρόφιμα η σωματική μας εικόνα θα βελτιωθεί από μόνη της. Η ποσότητα των τροφών και ο χρόνος που θα καταναλωθούν δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο μύθος: Δεν υπάρχουν τρόφιμα που να «καίνε» ή να διαλύουν τα λίπη. Ορισμένα τρόφιμα με καφεΐνη μπορεί να επιταχύνουν τον μεταβολισμό για λίγο, αλλά δεν αδυνατίζουν. Απλώς προκαλούν αφυδάτωση και με την απώλεια υγρών μειώνεται και το βάρος.

Δίαιτα Atkins 

Η δίαιτα Atkins πήρε το όνομα της από καρδιολόγο Ρόμπερτ Άτκινς, ο οποίος περί τις αρχές του 1970 υποστήριξε ότι η ελάχιστη πρόσληψη υδατανθράκων μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Ο τρόπος: Οι υδατάνθρακες μειώνονται τις πρώτες 20 μέρες και μετά αυξάνονται σταδιακά, παραμένοντας όμως πάντα κάτω από το "φυσιολογικό" όριο. Απαγορεύεται να καταναλωθούν άσπρη ζάχαρη, γάλα, γιαούρτι, άσπρο ρύζι, άσπρο αλεύρι, ζυμαρικά, άσπρο ψωμί, φρούτα και λαχανικά. Επιτρέπεται η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, πουλερικών, οστρακοειδών, τυριών πλήρων σε λιπαρά, βουτύρου και μαργαρίνη σε απεριόριστες ποσότητες.

Ο μύθος: Ο ίδιος ο Άτκινς υπήρξε παχύσαρκος και ενώ κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά, πέθανε από καρδιαγγειακές επιπλοκές. Ο αυστηρός τρόπος εφαρμογής τις δίαιτας φτάνει στο σημείο απαγόρευσης φρούτων και λαχανικών το οποίο αντίκειται στις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής. Η αυξημένη ποσότητα λίπους μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια, σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δίαιτα μονοφαγίας 

Η δίαιτα μονοφαγίας ή αλλιώς Beverly Hills diet αποτελεί μια από τις πιο διαφημισμένες μεθόδους αδυνατίσματος.

Ο τρόπος: Στη διάρκεια της δίαιτας επιτρέπεται η κατανάλωση ενός μόνο είδους τροφής, απεριόριστα. Η δίαιτα διαρκεί 35 ημέρες. Στο πρώτο στάδιο των 10 ημερών καταναλώνονται μόνο φρούτα, από την ενδέκατη μέρα εισάγονται αμυλώδης τροφές και βούτυρο και από την δέκατη ενάτη ημέρα εισάγονται και πρωτεϊνούχες τροφές.

Ο μύθος: Η απώλεια βάρους που μπορεί να επιτευχθεί από τη συγκεκριμένη δίαιτα πιθανότατα οφείλεται σε χαμηλή πρόσληψη θερμίδων, καθώς η μονοτονία της δίαιτας δεν επιτρέπει υψηλή κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Αποτελεί επικίνδυνη επιλογή αφού ο οργανισμός στερείται απαραίτητων στοιχείων.

Κατάργηση βραδινού γεύματος

Το βραδινό έχει ενοχοποιηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο γεύμα ως βασικός παράγοντας παχυσαρκίας.

Ο τρόπος: Η εφαρμογή είναι πανεύκολη. Καταργούμε ουσιαστικά το βραδινό, το οποίο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε λίγες ώρες πριν.

Ο μύθος: Η συνολική πρόσληψη θερμίδων είναι εκείνη που θα καθορίσει τη βάρος μας. Η αποφυγή του φαγητού πριν την κατάκλιση σχετίζεται περισσότερο με την καλή πέψη και λιγότερο με το αδυνάτισμα. Η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντική όσο αφορά την υγεία.

Τρώμε μόνο όταν πεινάμε

Εφαρμόζεται κυρίως από ανθρώπους που μισούν το πρόγραμμα και δεν στηρίζεται σε συγκεκριμένη θεωρία διατροφής.

Ο τρόπος: Τρώμε μόνο όταν πεινάμε και με αυτό το τρόπο αποφεύγουμε περιττές θερμίδες. Η όρεξη μας διαμορφώνει το πρόγραμμα.

Ο μύθος: Η περιοδική κατανάλωση φαγητού μέσα στην ημέρα είναι το κλειδί για να χάσουμε βάρος. Τα άτομα που τρώνε ανά μερικές ώρες και ξεκινούν την ημέρα τους με ένα πλούσιο πρωινό έχουν καλύτερη διάθεση και δεν αντιμετωπίζουν απότομα ξεσπάσματα στο φαγητό. Το μυστικό της απώλειας είναι η ενεργοποίηση του μεταβολισμού και αυτό γίνεται μόνο με τακτικά, μικρά γεύματα.

πηγή : [link]

Τατουάζ στα απόκρυφα

Ένας νεαρός Βρετανός κλήθηκε να κάνει κάτι τρελό σε διαγωνισμό για να κερδίσει ένα αυτοκίνητο. Και το έκανε. Με τατουάζ στα γεννητικά του όργανα, κέρδισε το διαγωνισμό.
Πρέπει να είναι πολύ τρελός ο Ανδρέας Μιούλερ για να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά παρά τον πόνο κέρδισε ένα υπέροχο mini…Ένας ραδιοφωνικός σταθμός στη Μεγάλη Βρετάνια έδινε ένα mini cooper αξίας 20 χιλιάδων λιρών σε αυτόν που θα έκανε ότι πιο ασυνήθιστο και τρελό υπήρχε.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος εκατοντάδες άνθρωποι. Ο καθ’ ένας έβαλε την φαντασία του να οργιάσει και έκαναν όσο το δυνατό πιο πρωτότυπα πράγματα γινόταν.

Κανένας όμως δεν ξεπέρασε τον 39χρονο Ανδρέας ο οποίος αποφάσισε να κάνει τατουάζ το όνομα του αυτοκίνητου στο μόριό του.

Όταν οι διοργανωτές είδαν το mini τατουάζ στο πέος του Ανδρέας δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ο ίδιος απάντησε "Τώρα θα κάθομαι πάνω στο κάθισμα του αμαξιού. Ο πόνος θα είναι πιο γλυκός και σε λίγο καιρό θα περάσει".

πηγή : [link]

Ύπνος στα... άκρα!



Οι αναρριχητικές άρχισαν να διανυκτερεύουν στα βράχια στη δεκαετία του 50. Στην αρχή έψαχναν για άνετες εσοχές στο βουνό που χρησίμευαν ως κρεβάτι, αλλά τώρα χρησιμοποιούν κρεμαστά συστήματα σκηνής που ονομάζονται portaledges. Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ορειβάτες που περνούν αρκετές μέρες και νύχτες πάνω στα απόκρημνα βράχια κατά την διάρκεια της ανάβασης τους.
Μπορεί να φαίνεται επικύνδυνο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο ασφαλές και από το κρεβάτι σας. (φτάνει να μην υπνοβατείτε!!!)