Ισπανική κυριαρχία στις υποψηφιότητες για το "Golden Foot"

Τέσσερις ποδοσφαιριστές από την Ισπανία διεκδικούν το έπαθλο "Golden Foot 2011" που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια το Πριγκιπάτο του Μονακό με τη σφραγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου και αφορά στον καλύτερο ποδοσφαιριστή άνω των 29 ετών της χρονιάς που πέρασε.
Ο λόγος για τους Ίκερ Κασίγιας, Κάρλες Πουγιόλ, Ραούλ και Τσάβι, ενώ τη δεκάδα των υποψηφίων συμπληρώνουν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (Αγγλία), ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία), ο Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού) , Σάμουέλ Ετό (Καμερούν), ο Ράιαν Γκιγκς (Ουαλία) και ο Χαβιέρ Σανέτι (Αργεντινή). Τους δέκα αυτούς ποδοσφαιριστές επέλεξε ειδική επιτροπή που αποτελείται από 58 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο ανάμεσα στους οποίους και ο δικός μας Άκης Τσόπελας ο οποίος πρότεινε τους Γκιγκς, Ντρογκμπά, Ετό, Τζέραρντ, Πουγιόλ, Ραούλ, Φαν Νιστελρόι, Σισέ, Τσάβι και Κασίγιας.
Η ψηφοφορία έχει ανοίξει για το κοινό στην επίσημη ιστοσελίδα του βραβείου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτωβρίου. Τρεις μέρες μετά στις 10 στο Μόντε Κάρλο έχει προγραμματιστεί η τελετή απονομής στο νικητή.
Πέρυσι το βραβείο κατέληξε στον Φρατσέσκο Τότι, ενώ το 2009 το κατέκτησε ο Ροναλντίνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όποιος βραβεύεται μια χρονιά δεν μπορεί να συμμετάσχει στην ψηφοφορία ξανά.
http://www.contra.gr/Soccer/World/327305.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...