"Δεν περνάει μέρα που να μην σκεφτούμε τη μητέρα μας"

"Δεν περνάει μέρα που να μην σκεφτούμε τη μητέρα μας"
Οι πρίγκιπες William και Harry παραχώρησαν μία κοινή συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στην Αφρική.

Εύκολα κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη «κατάθεση ψυχής», αφού και οι δυο αναφέρθηκαν στη μητέρα τους, πριγκίπισσα Diana.

«Δεν περνάει μέρα που να μην σκεφτούμε τη μητέρα μας». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, πως πιστεύουν ότι θα έβλεπε η μητέρα τους το φιλανθρωπικό τους έργο, εκείνοι απάντησαν: «Θεωρούμε πως θα ήταν υπερήφανη για εμάς, αφού ακολουθούμε τα βήματά της. Μακάρι, να ήταν και εκείνη μαζί μας».
Zougla.gr

Περιορισμό της διαρροής πετρελαίου ανακοίνωσε η BP

Περιορισμό της διαρροής πετρελαίου ανακοίνωσε η BP
Την επανεγκατάσταση του συστήματος περιορισμού της διαρροής πετρελαίου ανακοίνωσε η BP, στο κοίτασμά της στον Κόλπο του Μεξικού χθες, και ξανάρχισε να συλλέγει το πετρέλαιο που βγαίνει από το πηγάδι.

Εν τω μεταξύ χθες η κυβέρνηση Ομπάμα άσκησε έφεση σε απόφαση δικαστή που ακύρωσε με απόφασή του το εξαμηνιαίο μορατόριουμ στην απάντληση πετρελαίου από υποθαλάσσια κοιτάσματα στον Κόλπο.

Και ενώ το δράμα στον Κόλπο συνεχιζόταν, οι πολιτικοί κίνδυνοι που προκαλεί η καταστροφή υπογραμμίστηκαν από νέα δημοσκόπηση που κατέδειξε ότι το ποσοστό των Αμερικανών που επικροτούν τις επιδόσεις του Ομπάμα έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο της μέχρι σήμερα προεδρίας του.

Σύμφωνα με την έρευνα των Wall Street Journal/NBC News, το ποσοστό του μειώθηκε στο 45%, χάνοντας 5% μέσα σε ένα μήνα. Για πρώτη φορά, το ποσοστό όσων αποδοκιμάζουν τις επιδόσεις του ήταν υψηλότερο, φθάνοντας το 48%.

Η BP ανακοίνωσε ότι επανεγκατέστησε το σύστημα αρκετές ώρες μετά την πρόσκρουση του ρομπότ με αυτό στην διάρκεια των οποίων το αργό έρεε ανεξέλεγκτα, στις 20:00 τοπική ώρα (03:00 την Πέμπτη, ώρα Ελλάδας). Το σύστημα αυτό από την 3η Ιουνίου έχει εμποδίσει την διαρροή 16.600 βαρελιών αργού.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι από το κοίτασμα διαρρέουν από 35.000 ως 60.000 βαρέλια την ημέρα.
Zougla.gr

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Αυστραλίας
Νέα πρωθυπουργός της Αυστραλίας αναδείχθηκε η Τζούλια Γκίλαρντ, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που καταλαμβάνει αυτή τη θέση.

Η Γκίλαρντ εξελέγη 27η πρωθυπουργός της Αυστραλίας χωρίς αντίπαλο, αφού ο πρώην, πλέον, πρωθυπουργός της χώρας, Κέβιν Ραντ, αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του πριν από τη διεξαγωγή της προγραμματισμένης ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς διαπίστωσε πως η πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του Εργατικού κόμματος θα ψήφιζε την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Η κα Γκίλαρντ φερόταν να είχε την υποστήριξη των 74 βουλευτών και γερουσιαστών από το σύνολο των 112.

Αργά χθες το βράδυ, ο Ραντ δέχθηκε το αίτημα της αντιπροέδρου της κυβέρνησης του, Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία αμφισβήτησε την ηγεσία του και είχε ανακοινώσει τη διενέργεια ψηφοφορίας μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος σήμερα το πρωί.

Κορυφαία στελέχη του Εργατικού κόμματος οργάνωσαν την αντικατάσταση του Ραντ, λόγω της δραματικής πτώσης της δημοτικότητάς του, που παρέσυρε την Εργατική κυβέρνηση, με την ελπίδα το κόμμα, υπό τη νέα ηγεσία, να εξασφαλίσει μια νέα κυβερνητική θητεία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Αυστραλίας που εν ενεργεία πρωθυπουργός αντικαθίσταται πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης του θητείας. Η Γκίλαρντ θα ορκιστεί από την Κουέντιν Μπράϊς, Γενική Κυβερνήτη της Αυστραλίας.

Η ανάληψη της πρωθυπουργίας από την Τζούλια Γκίλαρντ αλλάζει ριζικά το πολιτικό σκηνικό της Αυστραλίας, λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Γκίλαρντ είναι δημοφιλέστερη του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, του τρίτου αρχηγού που έχει η αντιπολίτευση μέσα σε 2,5 χρόνια. Σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση του οργανισμού «Newspoll», για λογαριασμό της εφημερίδας «The Australian», το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 35% και ο Συνασπισμός 40%, ενώ μετά την καταμέτρηση και των σταυρών δεύτερης προτίμησης η κυβέρνηση λαμβάνει 52% έναντι 48% του Συνασπισμού.

Όσον αφορά στην ερώτηση, ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κέβιν Ραντ συνέχιζε να προηγείται του αρχηγού της αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ, κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, η δημοτικότητα του Ραντ από 49% που ήταν πριν από ένα μήνα, μειώθηκε στο 46%, ενώ του αρχηγού της αντιπολίτευσης αυξήθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 37%.
Zougla.gr

Η Μίνι Μάους έγινε γυμνή ναζίστρια

Η Μίνι Μάους έγινε γυμνή ναζίστρια
Σάλος έχει προκληθεί στην Πολωνία με την τεράστια αφίσα ναζιστικού περιεχομένου που ανήρτησε μια γκαλερί η οποία βρίσκεται δίπλα από πρώην εβραϊκή συναγωγή στην πόλη Πόζναν.

Η αφίσα έχει μια μεγάλη σβάστικα και δείχνει την Μίνι Μάους να ποζάρει γυμνή μπροστά της.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η συγκεκριμένη συναγωγή σφραγίστηκε και λεηλατήθηκε από τους Ναζί, προτού μετατραπεί σε πισίνα για τους Γερμανούς στρατιώτες.

Το τοπικό γραφείο της Εισαγγελίας εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκηθούν διώξεις στους ιδιοκτήτες της γκαλερί για προώθηση του Ναζισμού, αδίκημα που στην Πολωνία τιμωρείται μέχρι και με τρία χρόνια φυλάκιση.
Zougla.gr

10 από τις μεγαλύτερες συναυλίες στην ιστορία.

Είτε για τον εορτασμό κάποιου γεγονότος, είτε για φιλανθρωπικό σκοπό, είτε ακόμα και για τα χρήματα, οι υπαίθριες συναυλίες πάντα συγκέντρωναν μεγάλο αριθμό θεατών. Δείτε στην παρακάτω λίστα, 10 από τις μεγαλύτερες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν ποτέ και που το κοινό μετριόνταν όχι σε δεκάδες, αλλά σε εκατοντάδες χιλιάδες...


10. Blockbuster RockFest 1997 [385,000]Ήταν ένα μουσικό γεγονός για την κατάργηση της θανατικής ποινής. Πραγματοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο του Τέξας και συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως οι No Doubt, Counting Crows και Matchbox Twenty.
9. Woodstock 1969 [400,000]

Ήταν το γεγονός της δεκαετίας που είχε μεγάλη επιρροή τόσο στην αμερικάνικη μουσική, όσο και στην κουλτούρα. Θρυλικοί καλλιτέχνες όπως οι Jimi Hendrix, Janis Joplin, Santana και Who, συμμετείχαν σε αυτήν την γιορτή με θεατές ως επί το πλείστον hippies, στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο, ότι ο καθένας μπορεί να απολαύσει την μουσική και να γιορτάσει την ειρήνη.
8. Toronto SARS Benefit 2003 [450,000+]

Ο ιός SARS που χτύπησε σε Ασία και στο Τορόντο του Καναδά, ήταν ο λόγος για αυτή τη φιλανθρωπική συναυλία. Οι Rolling Stones, AC/DC και Justin Timberlake ήταν μερικοί από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.
7. Simon & Garfunkel 1981 [500.000]

Η συναυλία αυτή ήταν η τρίτη μεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο Σέντραλ Παρκ και ήταν ελεύθερη για το κοινό. Το δεν γεγονός μεταδόθηκε από το κανάλι HBO.
...

Ένα παράξενο άθλημα.

Τι ωραίες που ήταν οι παλιές καλές εποχές. Όταν οι άντρες ήταν άνδρες, οι γυναίκες ήταν γυναίκες, και η λεμονάδα σε περίμενε παγωμένη, μετά από μια δύσκολη μέρα στο χωράφι ή με στο κοπάδι με τα βοοειδή. Οι Κυριακές ήταν για την Εκκλησία, αλλά τα Σάββατα ήταν η μέρα που ανταγωνιζόσουν τους συμπολίτες σου σε ένα παράξενο άθλημα. Το τράβηγμα του κεφαλιού πουλερικών!
Η ζωή τότε ήταν πολύ πιο δύσκολη, και οι άνθρωποι ήταν πολύ πιο σκληροί. Έχουμε έκτοτε εξελιχθεί και πλέον η συμμετοχή σε ένα άθλημα είναι αρκετά μακριά από την ιδέα του να προσπαθήσετε να ξεριζώσετε το κεφάλι ενός πουλιού που κρέμεται ανάποδα...

Ή μήπως όχι....?!....

Πολύπλοκη μαθηματική εξίσωση το ποδήλατο!

Πολύπλοκη μαθηματική εξίσωση το ποδήλατο!
Επιστήμονες από τρείς χώρες, ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία, μετά από μελέτες 3 ετών, δημιούργησαν μια πολύπλοκη μαθηματική φόρμουλα που δείχνει ότι αυτό που συμβαίνει με το σώμα και τον εγκέφαλό ακόμα κι ενός δεκάχρονου παιδιού, ενστικτωδώς, όταν κάνουν ποδήλατο, στην πραγματικότητα είναι τρομερά πολύπλοκο από φυσικομαθηματική άποψη.
Οι επιστήμονες από τρία πανεπιστήμια κατέληξαν σε μια εξίσωση-σιδηρόδρομο που περιλαμβάνει 31 αριθμούς και σύμβολα και εννέα παρενθέσεις.
Η φόρμουλα λαμβάνει, μεταξύ άλλων, υπόψη της διάφορες παραμέτρους και δυνάμεις, όπως την αδράνεια, τη γυροσκοπική και την κεντρόφυγο δύναμη, τη βαρύτητα, την κλίση του ποδηλάτη και  τη ροπή στρέψης.
Όπως δήλωσε ένας από τους ερευνητές, από τότε που εφευρέθηκε το ποδήλατο στη δεκαετία του 1860, οι μαθηματικοί και οι φυσικοί πασχίζουν να εφαρμόσουν τους νόμους κίνησης του Νεύτωνα για να εξηγήσουν την μοναδική ικανότητα ισορροπίας και κίνησης του ποδηλάτη.
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η εξίσωσή τους θα βοηθήσει στον καλύτερο σχεδιασμό των μελλοντικών ποδηλάτων, διευκολύνοντας τους κατασκευαστές να προσαρμόσουν τα σχέδια τους έτσι ώστε τα ποδήλατά τους να είναι πιο σταθερά.
Star.gr

Διεθνοποίηση του CERN

Διεθνοποίηση του CERN
Το ερευνητικό κέντρο του CERN  που λειτουργεί τον μεγάλο υπόγειο επιταχυντή σωματιδίων κοντά στην Γενεύη  εδώ και 56 χρόνια, αποφάσισε να δεχθεί σταδιακά την συμμετοχή περισσότερων χωρών στο ερευνητικό του πρόγραμμα.
Ο Ευρωπακός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών που για συντομία λέγεται CERN, φιλοδοξεί να φωτίσει τα μυστήρια της ύλης από το 1954.
Η «διεθνοποίηση» του CERN δεν σκοπεύει άμεσα τουλάχιστον σε αύξηση  χρηματοδότησης των ερευνών του. Σύμφωνα με δηλώσεις του  Ρολφ Χοιερ  γενικού διευθυντή του προγράμματος, η αύξηση των χωρών μελών αντανακλά το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην έρευνα για την γέννηση του σύμπαντος. Ασφαλώς το CERN θα αξιοποιήσει των συμμετοχή μελών καθώς θα χρειαστεί αυξημένη χρηματοδότηση.
Star.gr

Ανακάλυψαν νέο πρόγονο του ανθρώπου

Ανακάλυψαν νέο πρόγονο του ανθρώπου
Διεθνής ομάδα επιστημόνων βρήκε στην Αιθιοπία και μελέτησε ένα τμήμα σκελετού ηλικίας 3,58 εκατομμυρίων  ετών, που εκτιμούν ότι ανήκει σε ένα πρώιμο πρόγονο του ανθρώπου, συγγενή της διάσημης «Λούση» και αρχαιότερο κατά περίπου 400.000 χρόνια σε σχέση με αυτήν.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες  φαίνεται ότι περπατούσε σε όρθια θέση, κάτι που σημαίνει ότι η όρθια βάδιση, όπως των σημερινών ανθρώπων, συνέβη νωρίτερα από ότι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες.
Ο σκελετός του νέου ανθρωπίδη,  βρέθηκε στην περιοχή Αφάρ της Αιθιοπίας, περίπου 330 χιλιόμετρα. βορειοανατολικά από την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα. Το απολίθωμα πήρε το όνομα «Καντανουούμουου», που σημαίνει «μεγάλος άνθρωπος» στην τοπική γλώσσα,  καθώς πρόκειται για ένα αρσενικό με ύψος κοντά σε δύο μέτρα, ενώ η «Λούση»  είχε ύψος μόνο ένα μέτρο.
Η Λούση είναι ο πρώτος σκελετός Αυστραλοπίθηκου, που βρέθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 και χρονολογείται πριν από 3,2 εκατομμύρια  χρόνια.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το νέο απολίθωμα αποκαλύπτει  περισσότερα στοιχεία σε σχέση με τη «Λούση» και επιβεβαιώνει ότι όταν πια εκείνη ζούσε, η όρθια βάδιση είχε για τα καλά επικρατήσει. Ο παλαιότερος ανθρωπίδης που έχει ποτέ βρεθεί, επίσης στην Αιθιοπία, είναι ο Αρδιπίθηκος, που χρονολογείται πριν από 4,4 εκατομμύρια  χρόνια και ο οποίος είχε πιο έντονα στοιχεία πιθήκου στα χέρια και τα πόδια του, τα οποία όμως ο νέος σκελετός Αυστραλοπίθηκου δεν διέθετε πια, έχοντας πιο ανθρώπινα χαρακτηριστικά στο σκελετό του.
Star.gr

Μέιντοφ: Μοίρασε 9 δισ. δολάρια σε φίλους του!

Μέιντοφ: Μοίρασε 9 δισ. δολάρια σε φίλους του!

Νέα διάσταση στην απάτη που συγκλόνισε τη Γουόλ Στριτ µε πρωταγωνιστή τον Μπέρναρντ Μέιντοφ προσδίδει ο ισχυρισµός του φυλακισµένου χρηµατιστή ότι διοχέτευσε 9 δισεκατοµµύρια δολάρια σε φίλους του.
Η πληροφορία διέρρευσε από συγκρατουµένους του, φέρεται να εξοµολογήθηκε σε κάποιους από αυτούς ότι φυγάδευσε το ποσό σε τρεις στενούς του φίλους πριν συλληφθεί το 2008. Ο Μέιντοφ έχει καταδικαστεί σε 150 χρόνια κάθειρξη µε την κατηγορία της εξαπάτησης επενδυτών, στους οποίους συµπεριλαµβάνονται ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλµπεργκ και ο κάτοχος του Νοµπέλ Ειρήνης Ελί Βίζελ.
Σύµφωνα µε πληροφορίες του αµερικανικού Τύπου, ο Μέιντοφ φοβάται ότι στενός συνεργάτης του γνωρίζει τους παραλήπτες των χρηµάτων και ότι θα χρησιµοποιήσει την πληροφορία ως αντάλλαγµα για να τύχει ευνοϊκότερης µεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη.
ΤΑ ΝΕΑ

Συναγερμός! Κινδυνεύουμε από τα τρόφιμα που τρώμε

Συναγερμός! Κινδυνεύουμε από τα τρόφιμα που τρώμε
«Τρώμε ό,τι μας σερβίρουν οι βιομηχανίες τροφίμων»: αυτό υπογραμμίζουν Ελληνες επιστήμονες, προσθέτοντας πως τα προϊόντα που περιέχουν τρανς και κορεσμένα λιπαρά καθώς κι εκείνα που «κολυμπούν» στο αλάτι συνθέτουν μια ωρολογιακή βόμβα στο πιάτο μας.
Αυτός είναι και ο λόγος που επισημαίνουν πως είναι αναγκαία μια δυναμική παρέμβαση, στα πρότυπα της πρότασης που διατυπώθηκε στην Αγγλία, προκειμένου να μπει φρένο στις βιομηχανίες τροφίμων.

Σε μάστιγα εξελίσσονται οι καρδιαγγειακές παθήσεις, καθώς μόνο στην Αγγλία καταγράφονται 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο και από αυτούς οι 40.000 οφείλονται...

Δεν αδυνατίζετε κόβοντας ψωμί, πατάτες και ζυμαρικά

Δεν αδυνατίζετε κόβοντας ψωμί, πατάτες και ζυμαρικά
Αν νομίζετε ότι θα αδυνατίσετε κόβοντας το ψωμί, τις πατάτες και τα ζυμαρικά, κάνετε λάθος. Η απόρριψη συγκεκριμένων τροφίμων από τη διατροφή μας μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οπότε οι ειδικοί επιστρέφουν στη συμβουλή «λίγο απ’ όλα», γιατί κάθε τρόφιμο, ακόμα και αυτά που χαρακτηρίζουμε «απαγορευμένα», μπορεί να μας βοηθήσει στη μάχη κατά των περιττών κιλών. Και να πώς:

Οι πατάτες, για παράδειγμα, μπορούν να κάψουν τα λίπη. Ενα μέρος του αμύλου τους δεν αφομοιώνεται και αυτό, όπως και άλλοι τύποι ινών, δημιουργεί λιπαρά οξέα που εμποδίζουν τον οργανισμό να κάψει τα γλυκίδια κι έτσι καίει τα λίπη. Βέβαια δεν μιλάμε για τηγανητές πατάτες, αλλά για βραστές ή ψητές. Το ίδιο ισχύει και για το τυρί, που είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, συστατικού που συμβάλλει στην καύση θερμίδων και λίπους. Μάλιστα, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα, η έλλειψη ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή καλσιτριόλης, μιας ορμόνης που συμβάλλει στην αποθήκευση του λίπους. Οσο για τη μαύρη σοκολάτα, αυτή βοηθάει στην προσπάθεια απώλειας βάρους καταπραΰνοντας τις λιγούρες για γλυκό και εμποδίζοντας τη κατανάλωση μεγάλων μερίδων.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που προσπαθούν να μη σκέφτονται τη σοκολάτα τελικά τρώνε δύο και τρεις φορές περισσότερο απ’ αυτούς που μιλούν ανοιχτά για την επιθυμία τους να την καταναλώσουν. Κατά της λιγούρας λειτουργούν και τα ζυμαρικά που επειδή είναι πολύ πλούσια σε νερό, μας χορταίνουν για μεγαλύτερο διάστημα. Επιπλέον τα γλυκίδια που εμπεριέχονται στα ζυμαρικά διεγείρουν την παραγωγή σεροτονίνης που φρενάρει τις λιγούρες.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δρα και το ψωμί, που είναι επίσης εξαιρετική πηγή γλυκιδίων. Οταν το σώμα μας αφομοιώνει τα γλυκίδια, απελευθερώνει ινσουλίνη, που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με τρυπτοφάνες. Οι τελευταίες μετατρέπονται στη συνέχεια σε σεροτονίνη, τα υψηλά επίπεδα της οποίας προσφέρουν ηρεμία και ευεξία. Οταν κανείς είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, είναι λιγότερο πιθανόν να το ρίξει στην υπερφαγία.
Espressonews.gr

Καρκίνος του πνεύμονα και ελπίδες από νέο φάρμακο

Καρκίνος του πνεύμονα και ελπίδες από νέο φάρμακο
Το φάρμακο με την ονομασία erlotinib ή tarceva μπορεί να παρατείνει τη ζωή γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα, σύμφωνα με κλινικές δοκιμές. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως οι πιθανότητες να αποβιώσει η ασθενής μειώνονται κατά ένα τέταρτο.
Το φάρμακο, που μέχρι στιγμής χορηγείται ως αγωγή μετά τις χημειοθεραπείες, διαπιστώθηκε ότι μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη του καρκίνου του πνεύμονα σε γυναίκες ασθενείς, που δεν είναι σε θέση να δεχθούν χημειοθεραπεία.
Η έρευνα έγινε σε 670 ασθενείς, άνδρες και γυναίκες, με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα, ηλικίας περίπου 77 ετών. Η αιτία που το φάρμακο ήταν περισσότερο αποτελεσματικό στις γυναίκες δεν είναι γνωστή, η επικεφαλής της έρευνας, όμως, η DrSiowMingLee, εκφράζει την πεποίθηση, πως βρέθηκε η πλατφόρμα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα.
«Είναι πολύ ενθαρρυντικές οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, ιδίως για τους ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν εναλλακτική θεραπεία» δηλώνει η KateLaw, διευθύντρια του βρετανικού ινστιτούτου «CancerResearch».
Star.gr

Ο Σαρκοζί έγινε καρτούν Σαρκοζίξ

Ο Σαρκοζί έγινε καρτούν Σαρκοζίξ
Ενας νέος ήρωας καρτούν γεννήθηκε. Είναι κοντός, έχει μεγάλη μύτη και διοικεί ολομόναχος μία χώρα που ονομάζεται Γαλλία ή μάλλον Γαλατία.

Ο λόγος για τον Σαρκοζίξ και τις περιπέτειές του, όπως περιγράφονται στο πρώτο τεύχος του κόμικς που έχει τίτλο «Les Aventures de Sarkozix 1. Tout pour ma Gaule!» Στο πλευρό του βασικού ήρωα υπάρχουν και οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, όπως ο Φιλούς, η Αλιομαρίξ και βέβαια η Καρλαμπρουνίξ! Την πρώτη ημέρα λοιπόν του πρώτου έτους μ.ΖΣ (δηλαδή μετά τον Ζακ Σιρακίξ), ο Σαρκοζίξ, ο νέος αρχηγός των Γαλατών, εγκαινιάζει την εποχή των ρήξεων και διοργανώνει ένα μεγάλο γεύμα για να γιορτάσει την ιστορική του νίκη. Εκεί είναι όλοι του οι φίλοι και φυσικά η καλή του, η Καρλαμπρουνίξ. Η παρέα, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια, συζητάει για τα φορολογικά συστήματα…

Οι περιπέτειες του Σαρκοζίξ έχουν μόλις ξεκινήσει! Πίσω από αυτή τη μεταφορά της πολιτικής ζωής στην εποχή των Γαλατών, κρύβεται μια ομάδα καλλιτεχνών του κόμικς, με επικεφαλής τον Γουιλφρίντ Λουπάνο. Η ιδέα ανήκε στον εκδότη Γκι Ντελκούρ και ο Λουπάνο παραδέχεται ότι όταν άκουσε πως ο Σαρκοζί θα έπρεπε να μεταμορφωθεί σε μικρόσωμο Γαλάτη τύραννο, ενθουσιάστηκε. «Ο Σαρκοζί που είναι ακραία επικοινωνιακός πληρώνει τη μιντιακή πανταχού παρουσία του με το να είναι το αγαπημένο θέμα όσων ασχολούνται με τις καρικατούρες και τη σάτιρα», εξηγεί σε συνέντευξη του ο Λουπάνο που προσθέτει ωστόσο ότι με τις «Περιπέτειες του Σαρκοζίξ» προσπαθούν να μιλήσουν και για πολιτική, αλλά και να δείξουν με ανάλαφρο τρόπο τι αποτελεί τελικά ο «σαρκοζισμός». Το τεύχος κάθε περιπέτειας του Σαρκοζίξ θα στοιχίζει 9,95 ευρώ, ενώ στο πρώτο τεύχος έχει αξιοποιηθεί και το ξέσπασμα τσαντίλας του σε μια από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του, όταν είπε σε έναν αγρότη που τον ενόχλησε «άντε χάσου, τιποτένιε»!
Espressonews.gr

Evolution!!!

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, λένε οι Κινέζοι... και μάλλον έχουν δίκιο.

psaxtiria.com

Η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου παρασκευάστηκε στην Ιεράπετρα!

Στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες είναι πλέον καταχωρισμένη η Ιεράπετρα καθώς εκεί παρασκευάστηκε η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου, το βάρος της οποίας ξεπερνά τους 12 τόνους.
Με κέφι και μεράκι εκατοντάδες εθελοντές έφτιαξαν την πιο μεγάλη σαλάτα, χρησιμοποιώντας εξίμισι τόνους ντομάτας, τρεις τόνους αγγούρια, δύο τόνους πιπεριάς, 1.000 κιλά κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα και 500 κιλά παρθένο ελαιόλαδο.

Ολα τα υλικά μαζί τοποθετήθηκαν σε σαλατιέρα 100 τετραγωνικών μέτρων! Μετά το τέλος της παρασκευής μικροί και μεγάλοι γεύτηκαν την υπέροχη σαλάτα. Η τελετή απονομής του ρεκόρ Γκίνες έγινε παρουσία του Έλληνα υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη, εκπροσώπων αρχών και τοπικών φορέων, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος της Ιεράπετρας Μανόλης Μαστοράκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Κρήτη παίρνει το ρεκόρ Γκίνες από το Ισραήλ που με 10.200 κιλά είχε παρασκευάσει τη μεγαλύτερη σαλάτα.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, φορείς και κάτοικοι της Ιεράπετρας αναβίωσαν το παλιό έθιμο του "ντοματοπόλεμου" στο δημοτικό διαμέρισμα Γρα-Λυγιά. Εκατοντάδες καλλιεργητές κάθε ηλικίας, συνδυάζοντας τη λήξη της φετινής παραγωγής, επιδόθηκαν σε ντοματοπόλεμο ευχόμενοι καλή σοδειά τη νέα περίοδο.

πηγή : [link]

Καλύψτε το αυτοκίνητό σας σε ένα μοντέρνο τρόπο

Έξι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε μια ιδέα, το να γίνει μόδα η κουκούλα για τα αυτοκίνητα. Οι σχεδιαστές Maison Martin Margiela, Bless, Richard James, Adam Kimmel, Visvim και Ksubi παρουσίασαν τα δημιουργήματά τους που είναι κυρίως φτιαγμένα από υλικά όπως το βαμβάκι, το δέρμα, αλλά και αδιάβροχα υφάσματα, στο Intersection Magazine.
Ένας έξυπνος τρόπος να 'ντύσετε' το αυτοκίνητό σας, εάν σαν κούρασαν οι απλές και μονόχρωμες κουκούλες...

7.000 ψάρια σκοτώθηκαν σε ενυδρείο στην Niigata.

Περίπου 7.000 ψάρια πέθανε την Παρασκευή σε μια δεξαμενή νερού στο Niigata City Aquarium μετά από λάθος εργαζομένων που πρόσθεσαν στην δεξαμενή μια αντισηπτική ουσία με πολύ μεγάλη πυκνότητα. Οι εργαζόμενοι στο Niigata City Aquarium παρατήρησαν ότι τα ψάρια άρχισαν να πεθαίνουν περίπου στις 10 π.μ. στη μεγαλύτερη δεξαμενή νερού του ενυδρείου, περίπου 30 λεπτά μετά την προσθήκη της ουσίας.
Το ενυδρείο διατηρεί περισσότερα από 20.000 ψάρια, πιγκουίνοι, δελφίνια και άλλα θαλάσσια ζώα.

Λογισμικό σας επιτρέπει να ακούσετε τις φωτογραφίες σας

Ένα νέο λογισμικό φασματικής επεξεργασίας μπορεί να μετατρέψει τις φωτογραφίες σας σε μαγευτικό ήχο!Το πρόγραμμα ονομάζεται Photosounder και μπορεί να αναλύσει μια φωτογραφία και στην συνέχεια να αναπαράγει τον ήχο που παράγει η φασματική της ανάλυση. Μπορεί επίσης να δουλέψει και αντίστροφα, δημιουργώντας εικόνες από τους ήχους, παρέχοντας σας πλήρη τροποποίηση προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε και 2 βίντεο με το πως λειτουργεί και να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες στην επίσημη σελίδα του προγράμματος.


psaxtiria.com

LinkWithin: A Prettier and Smarter Way to Feature Related Stories on Your Blog

Written by Frederic Lardinois
linkwithin_logo.pngMost blogging platforms now feature a number of third-party plugins that can display a list of related stories on your blog, or even on other blogs on the Internet. Typically, these plugins will look at how a story was tagged and then display a short list of similar stories that use the same keywords. LinkWithinis the newest contender in this market. The plugin looks at tags, but it also analyzes other factorslike relevancy, popularity, and recency. Unlike similar plugins, however, LinkWithin doesn't just display a list of headlines underneath each post, but also a thumbnail with a picture from each post, which makes it far more attractive than most of its competitors.
The plugin is available for Wordpress, Typepad, and Blogger, though LinkWithin will also provide you with a code snippet that you can use on other blogging platforms. We assume that LinkWithin does some semantic analysis in the background in order to arrive at its list of related stories, though we weren't able to track down any details.
In testing LinkWithin on our own WordPress blog, the suggested posts were always spot-on, but obviously, your mileage may vary.
linkwithin_wide.png

A Few Caveats

Because LinkWithin does most of the computing on its own servers, it can take a little while before its results appear on your blog (usually around one hour). The plugin also doesn't play nice with every theme, though the team promises to fix any problem you might encounter within a few hours after you contact them.

Verdict

LinkWithin is still a bit rough around the edges. It would be great, for example, if you could actually customize how the related items are displayed on your blog. For now, you are restricted to showing three related stories, for example, and the related stories will appear on both your homepage and on individual posts.
If you are looking for a different way to showcase more of your blogposts on your blog, however, LinkWithin is definitely worth a try.
Thanks to Marjolein Hoekstra (@cleverclogs) for telling us about this new service.

Ανακαίνιση εκατομμυρίων κάνει η Madonna

Νέο... όροφο ετοιμάζει η Madonna για το σπίτι της στη Νέα Υόρκη, καθώς δεν φαίνεται να την χωράει. Τι να κάνει η έρμη; Αποφάσισε να χτίσει ακόμα 150 τετραγωνικά, μπας και έχει λίγη άπλα παραπάνω!

Η «βασίλισσα της ποπ» διαμένει στον στον αριθμό 81 της East Street, σε ένα κτίριο βρετανικού στυλ, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σπίτι έχει περισσότερα από 30 δωμάτια, εκ των οποίων 13 κρεβατοκάμαρες, 14 μπάνια,ασανσέρκάβα κρασιών και 9 τζάκια, ενώ διαθέτει κήπο 3.000 τετραγωνικών.

Τι νομίζετε ότι λείπει από το μικρό παλατάκι;
Τίποτα;
Λάθος κάνετε!

Κοτζάμ Madonna και δεν διαθέτει... γυμναστήριο!

Έτσι, η Madge αποφάσισε να φτιάξει τον νέο όροφο για να «χτίζει» το κορμί της, ενώ οι εργασίες εκτιμάται ότι θα κοστίσουν περί το 1.700.000 δολάρια.
Star.gr

Τσάι και καφές κάνουν καλό στην καρδιά

Τσάι και καφές κάνουν καλό στην καρδιά
Tο τσάι και ο καφές κάνουν καλό στην καρδιά.  Αυτό υποστηρίζει Ολλανδική έρευνα η οποία διήρκησε 13 χρόνια και μελέτησε 40.000 άτομα.
Σύμφωνα με την έρευνα όσοι πίνουν πάνω από έξι φλιτζάνια τσαγιού τη μέρα, μειώνουν κατά το ένα τρίτο τον κίνδυνο πάθησης της καρδιάς τους, ενώ όσοι πίνουν δύο έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ, έχουν επίσης μειωμένο κίνδυνο κατά 20%.
Ο καφές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, περιέχει ουσίες που θεωρητικά τόσο αυξάνουν όσο και μειώνουν τον κίνδυνο για την καρδιά, καθώς από τη μια μπορεί να αυξήσει το επίπεδο χοληστερίνης και, από την άλλη, να καταπολεμήσει τη φλεγμονή που σχετίζεται με τη βλάβη της καρδιάς.
Όμως, όπως επεσήμαναν, για την προστασία της καρδιάς παίζουν ρόλο πολλοί ακόμα παράγοντες. Για παράδειγμα, ένα τσιγάρο που συνοδεύει τον καφέ, μπορεί να ακυρώσει τελείως το όποιο όφελος για την καρδιά, ενώ η κατανάλωση απανωτών φλιτζανιών τσαγιού μπροστά από την τηλεόραση, χωρίς καθόλου σωματική άσκηση, επίσης αχρηστεύει κάθε όφελος που μπορεί να φέρει το τσάι.
Star.gr

Το πιο μικρόσωμο κορίτσι στον κόσμο

Το πιο μικρόσωμο κορίτσι στον κόσμο
Η Charlotte Garside είναι ένα κοριτσάκι σχεδόν τριών χρονών. Αυτό το κοριτσάκι όμως έχει κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, αφού έχει ύψος μόλις 58 εκατοστά και ζυγίζει κάτι παραπάνω από τρία κιλά!!!
Πρόκειται για το πιο μικρόσωμο κορίτσι στον κόσμο, ενώ οι γιατροί λένε ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσει σε ύψος τα 60 εκατοστά.
Όταν γεννήθηκε η μικρούλα Charlotte οι γονείς της την έντυναν με ρούχα από κούκλες, ενώ ακόμα και τώρα που πλησιάζει τα τρία, φοράει βρεφικά ρούχα.
Zougla.gr

To LinkedIn έπιασε τα 70 εκατομμύρια μέλη

Το διάσημο κοινωνικό δίκτυοLinkedIn συνεχίζει να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, φτάνοντας τα 70εκατομμύρια μέλη.
Το LinkedIn απευθύνεται σε επαγγελματίες, ενώ η ανάπτυξη παρατηρείται κυρίως στις αγορές εκτός Αμερικής, όπου και εδρεύει, με τη μεγαλύτερη κίνηση να επικεντρώνεται στην Ινδία και την Ολλανδία.
Δεν έχουν περάσει πάνω από 4 μήνες από τότε που το γνωστό κοινωνικό δίκτυο έπιασε τα 60 εκατομμύρια μέλη, ενώ το περασμένο φθινόπωρο είχε φτάσει 50 εκατομμύρια.
Διαθέτει περίπου 1 εκατομμύριο εταιρικά προφίλ, ενώ συνεργάζεται και με το Twitter. Μάλιστα δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και το δρόμο του χρηματιστηρίου, αν και ο CEO του LinkedIn απέφυγε να σχολιάσει τη φήμη.

Παραμυθένιος γάμος για την πριγκίπισσα της Σουηδίας… με γυμναστή

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκε η πριγκίπισσα της Σουηδίας Βικτόρια με τον αγαπημένο της γυμναστή στο επάγγελμα, την Παρασκευή 19 Ιουνίου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Βικτόρια έλαμπε μέσα στο δαντελένιο νυφικό της, με την εικόνα του ζευγαριού μέσα στη βασιλική άμαξα να κάνει το γύρο της πόλης αλλά και το γύρο του κόσμου.
Οι νεόνυμφοι έκαναν το γύρο της πόλης με την ίδια βασιλική άμαξα που είχαν χρησιμοποιήσει στο γάμος τους 34 χρόνια πριν, οι γονείς της Βικτόριας, ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ’ Γουσταύος και η βασίλισσα Σίλβια.
Η παραμυθένια τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων βασιλικών οίκων της Ευρώπης, ανάμεσα  στους οποίους οι βασιλικές οικογένειες της Νορβηγίας και της Δανίας , η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας και ο πρίγκιπας Αλβέρος του Μονακό.
Σημειώνεται πως αυτός ήταν ο πρώτος βασιλικός γάμος στη Σουηδία από το 1976, με τον άντρα και ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, Ντάνιελ να ονομάζεται πια πρίγκιπας Ντάνιελ.

Snoop Dogg: του απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε φεστιβάλ

Τη συμμετοχή του γνωστού ράπερ Snoop Dogg σεΦεστιβάλ στη Χάγηακύρωσαν οι Ολλανδικές Αρχές, εξαιτίας των συνεχόμενων προβλημάτων του με το νόμο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Snoop Dogg είχε κανονίσει να εμφανιστεί στο ετήσιο καλοκαιρινό δωρεάν φεστιβάλ Parkpop, που θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου στη Χάγη, με τις Αρχές της πόλης να του απαγορεύουν την είσοδό του στο εν λόγω φεστιβάλ τελευταία στιγμή.
Σημειώνεται πως οι Αρχές της πόλης σε ανακοίνωσή τους δήλωσαν πως ο Snoop Dogg δε θα δώσει τη συναυλία του στο Parkpop , προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη και φιλική φύση του φεστιβάλ.
Υπενθυμίζουμε πως το «κακό παιδί» της ραπ όπως πολλοί τον αποκαλούν αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα με το νόμο, από το 1993 που αθωώθηκε για κατηγορίες δολοφονίας, αλλά και κατοχής και χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Facebook : 800 εκ. δολάρια κέρδη για το 2009

H ραγδαία αύξηση των χρηστών και των διαφημιζομένων στο Facebookστη διάρκεια του 2009, είχε ως αποτέλεσμα έσοδα της τάξης των 800 εκατομμυρίωνδολαρίων.
Ένας άνθρωπος από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εκτίμησε ότι τα έσοδα για το 2009 θα ξεπεράσουν τα 500εκατομμύρια δολάρια, ενώ λίγους μήνες αργότερα, οικονομικοί αναλυτές ανέβαζαν την πρόβλεψη για τα έσοδα στα 700 εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έχει μια ακόμα πιο αισιόδοξη εκτίμηση.
Το Reuters επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι τα έσοδα του Facebook για το 2009 έφτασαν τα 800 εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κυρίαρχος των social networks είχε καθαρά κέρδη “δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων”.
Όσον αφορά το 2010, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έσοδα πάνω από ένα δισεκατομμύριοδολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook δεν ανακοινώνει επίσημα τα οικονομικά του δεδομένα.

Γυναικείο Viagra: αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του

Απαγοητευτικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες που διεξήχθησαν για το«γυναικείο viagra», σύμφωνα με τη συμβουλευτική επιτροπή του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Ειδικότερα, η επιτροπή του FDA επισημαίνει ότι το «γυναικείο viagra» δεν κατάφερε να τονώσει αρκετά τη σεξουαλική λίμπιντο των γυναικών που το δοκίμασαν στο πλαίσιο των κλινικών μελετών, ενώ υπάρχουν ανησυχίες αναφορικά με την ασφάλειά του.
Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim ήλπιζε να διαθέσει σύντομα στην αγορά το πειραματικό φάρμακο, γνωστό ως φλιμπανσερίνη, το οποίο υποτίθεται ότι θα καταπολεμούσε το πρόβλημα της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας σε γυναίκες λίγο πριν την εμμηνόπαυση.
Ως εκ τούτου, παρουσίασε έρευνες που διεξήγαγε για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου και οι οποίες έδειξαν ότι οι γυναίκες που πήραν το ροζ χάπι είχαν ελαφρά αυξημένη σεξουαλική διάθεση και γενικότερα είχαν καλύτερη ερωτική ζωή συγκριτικά με τις γυναίκες στις οποίες χορηγήθηκε ψευδοφάρμακο.
Ωστόσο οι ελεγκτές του FDA υποστηρίζουν ότι η «ελαφρά αυξημένη ερωτική επιθυμία» δεν μπορεί να εκληφθεί ως σοβαρή απόδειξη για την αποτελεσματικότητα του χαπιού.
«Αυτό δεν είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο» επισήμανε σε δηλώσεις του ο δρ. Bryce Reeve, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του FDA.
Σε αντίθεση με τα φάρμακα που αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία, τα οποία λαμβάνονται λίγη ώρα πριν την ερωτική επαφή, η φλιμπανσερίνη χορηγείται σε ημερήσια βάση. Κι ενώ το Viagra για τους άνδρες και τα αντίστοιχα φάρμακα επηρεάζουν άμεσα τη φυσιολογία του πέους χωρίς να αυξάνουν στην πραγματικότητα τη σεξουαλική επιθυμία, η φλιμπανσερίνη δρα στο νευρικό σύστημα, επηρεάζοντας συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου.
Εκτιμάται ότι περισσότερο από το 6% των γυναικών, ηλικίας 30 με 39 ετών, αντιμετωπίζουν ερωτικά προβλήματα λόγω της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας. Το ποσοστό αυξάνεται στις μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως στις γυναίκες που βρίσκονται ένα στάδιο πριν την εμμηνόπαυση.
Πηγή WebMD