Real or Fake???


Κατά την δική μου άποψη θα μπορούσε να είναι Real η φωτογραφία. Η δική σας γνώμη ποια είναι?

5280
psaxtiria.com

Παίζοντας με τη Σχετικότητα


Δεν είναι άσκοπο λοιπόν- σύμφωνα με τα αναφερόμενα παραπλεύρωςνα αρχίσουμε να «παίζουμε» και να μαθαίνουμε πράγματα γύρω από τη Σχετικότητα. Εστω και αν στο σχολείο δεν το πηγαίναμε τόσο καλά με τη Φυσική. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μοχθήσει πολύ να την κάνουν προσιτή σε όλους ώστε να μην κολλάμε στην... πρόσθεση των ταχυτήτων, όπου αν χρησιμοποιήσει κάποιος τους τύπους του Αϊνστάιν για τις ταχύτητες των σωμάτων θα διαπιστώσει ότι δεν μπορούν να προστίθενται έτσι απλά. Χρειάζεται ειδικός τρόπος και όσο θα μεγαλώνει το άθροισμα της πρόσθεσης θα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα όριο που δεν θα ξεπεραστεί. Και αυτό είναι η ταχύτητα του φωτός, η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στο Σύμπαν.

Η Θεωρία της Σχετικότητας προκαλεί δέος σε κάποιους ανθρώπους όταν τη σκέπτονται, πολλοί άλλοι ζουν μια χαρά και μάλιστα πεθαίνουν ξέγνοιαστοι χωρίς να έχουν ποτέ ενδιαφερθεί να μάθουν περί τίνος πρόκειται και άλλοι ξέρουν μόνο ότι η θεωρία αυτή όταν ασχοληθείς μαζί της, σαν να ήταν αβγό δίκροκο, σου προκύπτει να είναι δύο, οπότε άσ΄ το καλύτερα.

Ο Sander Βais, θεωρητικός φυσικός στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ, κάθησε και έφτιαξε ένα βιβλίο, αν όχι τίποτε άλλο, τουλάχιστον διαφορετικό απ΄ όσα προσπαθούν με εξισώσεις ή χωρίς να εκλαϊκεύσουν τις θεωρίες του Αϊνστάιν. Εχουμε την Ειδική Θεωρία και τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας. Αντίθετα απ΄ ό,τι μπορεί να νομίσει κάποιος, την πρώτη είναι αρκετά πιο εύκολο να την κατανοήσει κανείς με λιγότερες γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής, ενώ η δεύτερη, η Γενική, έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Στην Ειδική αυτό που επικρατεί είναι δύο πλαίσια, ας το πούμε έτσι, που κινούνται το ένα σε σχέση με το άλλο και μάλιστα χωρίς... γκάζια, δηλαδή χωρίς επιταχύνσεις. Ολο με την ίδια σταθερή μεταξύ τους ταχύτητα. Παρατηρούμε τα συμβαίνοντα σε σχέση με τα δύο αυτά πλαίσια και το βασικό αλλά τόσο απίστευτο είναι ότι ο χρόνος περνάει διαφορετικά στο καθένα από τα δύο και μετρώντας το ίδιο αντικείμενο βρίσκουμε να έχει κατά τον οριζόντιο άξονα διαφορετικό μήκος. Η μία ώρα στο ένα δεν είναι ακριβώς μία ώρα στο άλλο, βγαίνει και το μήκος διαφορετικό και από εκεί βέβαια αρχίζουν οι μεγάλες ανακαλύψεις. Οτι οι νόμοι της Φυσικής στα δύο συστήματα είναι ίδιοι και ότι το φως διαδίδεται στο κενό με την ίδια ταχύτητα.

Πρέπει όμως κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το μήκος και ο χρόνος πάνε τόσο κόντρα στην καθημερινή μας λογική. Ο συγγραφέας στην αριστερή σελίδα βάζει ένα επεξηγηματικό κείμενο και στη δεξιά ένα διάγραμμα. Ξεκινάει από το πιο απλό που γίνεται και προχωρεί προσεκτικά. Κάθησα και ακολούθησα σελίδα προς σελίδα τις υποδείξεις του, και είναι προσιτές σε όποιον διαθέτει μια εξοικείωση με το Πυθαγόρειο Θεώρημα, λίγο πράξεις με τα κλάσματα και δεν έχει ξεχάσει ότι για την ομαλή ταχύτητα διαιρούμε το διάστημα με τον χρόνο. Το κρίσιμο σημείο είναι στη σελίδα 42, η πρόσθεση ταχυτήτων κατά Αϊνστάιν. Μετά προχωρείς καλά με χωροχρόνο, μάζα και ενέργεια, ακόμη και λίγη Γενική Θεωρία μπορείς να κατακτήσεις. Χαρτί, μολύβι, ελάχιστο δονκιχωτισμό και μια δόση υπομονής τραβώντας μερικές γραμμές το Σαββατοκύριακο θέλει αυτό το βιβλίο και δίνει πολλά. Οσο για την εμφάνισή του, είναι πραγματικά υπέροχη.

Υπάρχει και ένα μυθιστόρημα γύρω από τη Θεωρία των Χορδών που εμμέσως, όπως είπαμε, και μάλλον αποφατικά ταυτίζεται με τη θεωρία του Αϊνστάιν.

Διαβάζεται ευχάριστα και συνιστάται και σε όποιον δεν θα ήθελε να μπλεχτεί και πολύ με θεωρίες και διαγράμματα.

Η υπόθεση: Η Ελίσα Ρομπλέδο, νεαρή καθηγήτρια Θεωρητικής Φυσικής, έχει ένα τρομερό μυστικό, ένα μυστικό που πηγαίνει δέκα χρόνια πίσω. Οταν ένα πρωί καταλαβαίνει ότι πρέπει να το βάλει στα πόδια για να σώσει τη ζωή της, ζητεί τη βοήθεια του μοναδικού της φίλου και συναδέλφου της στο ινστιτούτο.

Μαζί του η Ελίσα θα αρχίσει να θυμάται τα σημεία-«κλειδιά» όσων συνέβησαν όταν ήταν μαθήτρια του έγκριτου επιστήμονα Νταβίντ Μπλάνες. Οι έρευνες του τελευταίου, βασισμένες στη Θεωρία των Χορδών, ίσως να καθιστούσαν εφικτό να ατενίσουν το παρελθόν της ανθρωπότητας, να γίνουν μάρτυρες της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού ή να δουν τη Γη στην Ιουρασική Περίοδο, αντ΄ αυτού όμως έφεραν ένα απροσδόκητο και τρομακτικό αποτέλεσμα. Τώρα, δέκα χρόνια μετά, η Ελίσα θα πρέπει να αποφύγει τον θανάσιμο κίνδυνο που κυκλώνει την ίδια και όσους συνδέονταν με εκείνα τα πειράματα...

Μπορεί απ΄ έξω να μη δίνει την εντύπωση ότι θα μάθεις κάτι σχετικά με τις θεωρίες του Αϊνστάιν, αλλά στην πραγματικότητα γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στο καινούργιο και στο παλιό. Το βιβλίο αυτό βέβαια πρέπει να διαβαστεί με προσοχή. Διότι είναι γραμμένο από έναν που ανήκει σε άλλο... κόμμα. Είναι ένας πολέμιος της Θεωρίας των Χορδών και υπέρμαχος των προσπαθειών που γίνονται για την επικράτηση της Κβαντικής Βαρύτητας. Ωστόσο οι γνώσεις του συγγραφέα τού δίνουν τη δυνατότητα να μας παρουσιάσει χωρίς την παραμικρή εξίσωση ό,τι συμβαίνει στον χώρο της πιο προχωρημένης Φυσικής, να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ Σχετικότητας και Θεωρίας των Χορδών, αλλά και τις προτάσεις του άλλου δρόμου, του οποίου βασικός εκπρόσωπος είναι ο Lee Smolin.
tovima.gr

Κάνε σαν να μην έγινε ποτέ!


"Κάνε την κουτσουκέλα σου και μετά σφύρα ανέμελα"
Σαν το αγοράκι που έχει μόλις σπάσει ένα τζάμι και περνάει από μπροστά του κοιτάζοντας ψηλά, σφυρώντας και έχοντας την σφεντόνα στην κωλότσεπη.
Για κάποιο λόγο όμως η μέθοδος αυτή αποδίδει. Πόσες φορές εσύ ως γυναίκα δεν  προσπέρασες κάτι που θα έπρεπε να σε κάνει έξαλλη; Δείχνουμε στην αρχή ότι κάτι μας απασχολεί, εκείνοι καταλαβαίνουν ότι φταίνε (και φυσικά ξέρουν και τον λόγο) αλλά "ποιούν την νύσσαν" και εμείς απλά το ξεχνάμε.

Αυτή η μέθοδος συνήθως πάει πακέτο με μια άλλη, την "φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης".
«Τι; Κοίταξες απλά στην οθόνη του κινητού μου για να δεις την ώρα και είδες μήνυμα από γυναικείο όνομα; Στην πυρά! Πως τόλμησες να παραβιάσεις τον προσωπικό μου άσυλο; Και ποια νομίζεις ότι είσαι να μου κάνεις έλεγχο; Και να μην σε νοιάζει ποια είναι!»
Και αθώο να είναι τότε το μήνυμα, που βέβαια εξ αρχής απλά είχες αναφέρει ως γεγονός και δεν είχες αποδώσει κατηγορίες, αυτομάτως μετατρέπεται σε πάτημα ώστε ποτέ ξανά να μην μπορείς να τον ελέγξεις. Ποτέ ξανά να μην μπορείς να του πεις πως κάτι που πρόσεξες σου φαίνεται στραβό ή ύποπτο. Ποια άλλωστε είναι διατεθειμένη για έναν ακόμα καυγά που ξεκίνησε από μια τοσοδούλα αφορμή;  

Έτσι λοιπόν... μέθοδος ανδρός:
Κάνε σαν να μην έγινε ποτέ και φώναζε πάντα πιο πολύ από τον άλλο!
Άντε μετά να αναλάβουν ευθύνες αυτοί οι άνθρωποι...
sexandtheblog.pblogs.gr

10 παράξενα κουτιά υπολογιστή


Πόσο παράξενο μπορεί να είναι ένα κουτί ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή? Αν δείτε τα παρακάτω κουτιά που βρήκαμε και σας τα παρουσιάζουμε θα καταλάβετε. Πόσο τρελαμένος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για να φτιάξει ένα τέτοιο κουτί?


01. Porsche SLI-Machine wheel PC [link]
01_x67636765jn3

Μέταλλο Αφρός που είναι ελαφρύτερο από το αλουμίνιο, ισχυρότερο από το ατσάλι.




Ο επιστήμονας Afsaneh Rabiei που ειδικεύεται στα υλικά, έχει αναπτύξει μια ουσία που είναι πολύ ελαφριά, αλλά ισχυρότερη από ένα κομμάτι ατσάλι. Όταν τίθεται σε ακραίες πιέσεις, μπορεί να απορροφήσει την δύναμη που ασκείται πάνω του χωρίς να καταστραφεί. Το υλικό αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα αυτοκίνητα ακριβώς πίσω από τον προφυλακτήρα. Επίσης το υλικό αυτό θα μπορούσε να βρει χρήση και για ορθοπεδικά εμφυτεύματα στο σώμα. Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο σχετικά με την εφεύρεση πατώντας εδώ.
Πηγή: [link]
psaxtiria.com

Διεθνή συνθήκη κατά του κυβερνοπολέμου ζητά φορέας του ΟΗΕ



Η διεθνής κοινότητα χρειάζεται μια συνθήκη για την αποτροπή των «κυβερνοεπιθέσεων» προτού μετατραπούν σε «κυβερνοπόλεμο» ή «πόλεμο στο Διαδίκτυο» δήλωσε το Σάββατο από το Νταβός ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) του ΟΗΕ. Οι πρόσφατες κινεζικές επιθέσεις κατά της Google και άλλων αμερικανικών εταιρειών απασχόλησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην ελβετική πόλη και ο γενικός γραμματέας της ITU Χαμαντούν Τουρέ υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος για μια διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο κυβερνοδιάστημα αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι ειδικοί εκτίμησαν ότι τα κράτη πρέπει πλέον να αναλογιστούν πότε μια διαδικτυακή επίθεση μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου. Ο Τουρέ πρότεινε μια συνθήκη με την οποία οι εταίροι θα δεσμευθούν να μην εξαπολύσουν πρώτοι κυβερνοεπίθεση. «Ένας κυβερνοπόλεμος θα ήταν χειρότερος από ένα τσουνάμι» εκτίμησε ο Τουρέ. Ο γενικός γραμματέας της ITU πρότεινε μια διεθνή συνθήκη η δομή της οποίας «θα μοιάζει με τη συνθήκη ειρήνης πριν από έναν πόλεμο». Οι χώρες πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες τους και το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, να υποσχεθούν ότι δεν θα παρέχουν καταφύγιο σε «κυβερνοτρομοκράτες» και ότι να «δεσμευθούν ότι δεν θα επιτεθούν η μία στην άλλη».

Πηγή: [link]

Ένα σύγχρονο τραπέζι για εξωτερικούς χώρους.


01_extremis-table-abachus-3

Το Abachus είναι ένα όμορφο υπαίθριο τραπέζι με έξι μεταλλικές θέσεις που μπορείτε να ακουμπάτε αντί να χρησιμοποιείτε καρέκλες. Το τραπέζι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ιδανικό για να μείνει έξω όλες τις εποχές. Με Abachus θα είναι σαν να έχετε ένα μικρό μπαρ στον κήπο σας.

04_extremis-table-abachus-2

02_extremis-table-abachus-5

05_extremis-table-abachus-6

06_extremis-table-abachus-7

07_extremis-table-abachus-8
psaxtiria.com

Σύνοδος για τη σωτηρία της τίγρης


Τριήμερη σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε τουριστικό θέρετρο τηςΤαιλάνδης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 13 χώρες της Ασίας, που είχε ως σκοπό τη λήψη μέτρων για την προστασία της άγριας τίγρης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian».
Οι 13 χώρες που συμμετείχαν ήταν το Μπαγκλαντές, το Μπουτάν, η Καμπότζη, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, το Λάος, η Μαλαισία, η Μυανμάρ, το Νεπάλ, η Ρωσία, η Ταιλάνδη και το Βιετνάμ.
Ο πρόεδρος της World Bank, Robert Zoellick, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα το οποίο προβλήθηκε στην εν λόγω σύνοδο, τόνισε ότι «θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της άγριας τίγρης στην Ασία. Μπορεί να είναι μόνο ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση στην Ασία, αλλά θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες με διάφορα προγράμματα να προστατευθούν οι φυσικοί βιοτόποι του εν λόγω ζώου».
Ο πληθυσμός της τίγρης έχει μειωθεί σημαντικά και σύμφωνα με το WWF, τον εν λόγω ζώο, κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας της με τα πρώτα 10 είδη που απειλούνται με περισσότερο εξαφάνιση.
Αν συνεχιστεί η λαθροθηρία και η καταστροφή των φυσικών τους βιότοπων, τότε θα εξαλειφθεί τελείως το εν λόγω είδος.
Υπάρχουν αναφορές για μεγάλη ζήτηση τμημάτων του σώματος των εν λόγω ζώων όπως νύχια, δέρμα και κόκκαλα σε Κίνα, Ταιβάν και Κορέα.
Αν και έχει απαγορευτεί, το εμπόριο οστών και άλλων τμημάτων του σώματος των εν λόγω ζώων στη Κίνα από το 1993, η πρόκληση της λαθροθηρίας και του παράνομου εμπορίου παραμένει ακόμα.
Το περασμένο Δεκέμβριο καταδικάστηκε ένας άνθρωπος στην Κίνα που σκότωσε μια ινδονησιακή τίγρη σε 12 χρόνια φυλάκισης.
Σήμερα υπάρχουν 3,200 τίγρεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ορισμένα είδη τίγρης έχουν ήδη εξαφανιστεί.
Μεταξύ των άλλων, στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε να σταματήσουν οι κατασκευές κάποιων έργων υποδομής, τα οποία γίνονται κόντα σε βιότοπους που ζουν οι άγριες τίγρεις.
econews.gr

Η Air Liquide ενισχύει τη θέση της στην αγορά των φωτοβολταικών


Η εταιρεία Air Liquideενισχύει τη θέση της στη αγορά των φωτοβολταικών με την πρόσφατη υπογραφή 13νέων συμβολαίων, με κατασκευαστές φωτοβολταικών στοιχείων κρυσταλλικού πυριτίου στηνΚίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».
Με τα νέα συμβόλαια καθίσταται προμηθευτής 100και πλέον εταιρειών κατασκευής φωτοβολταικών παγκοσμίως, με συνολική δυναμικότητα άνω των 10 GWp ανά έτος.
Ο Όμιλος επεκτείνει την προμηθευτική του δραστηριότητα στις εταιρείες JA Solar και Yingli Green Energy, οι οποίες κατέχουν ηγετική θέση στην κινεζική αγορά.
Η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των πελατών της.
Πιο συγκεκριμένα, η Air Liquide είναι προμηθευτής φερόντων και ειδικών αερίων στις εταιρείες JA Solar και Yingli, που αποτελούν αντίστοιχα το δεύτερο και τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή στην Κίνα, με συνολική δυναμικότητα 1.400 MWp.
Η Air Liquide καθίσταται εμπορικός εταίρος των τριών βασικών κατασκευαστών φωτοβολταϊκών στην Κίνα, αφού είναι ήδη προμηθευτής και της Suntech, της μεγαλύτερης παραγωγού φωτοβολταϊκών στοιχείων κρυσταλλικού πυριτίου στην Κίνα.

H Trexa κατασκεύασε πλατφόρμα για ηλεκτρικό όχημα


Σε κατασκευή πλατφόρμας ηλέκτρικού αυτοκινήτου προχώρησε η αμερικάνικη εταιρία Trexa από το Λος Άντζελες. Έτσι το όνειρο κάποιων ανθρώπων να σχεδιάσουν το δικό τους αυτοκίνητο, ίσως σύντομα να γίνει πραγματικότητα.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του είναι αλουμίνιο, ανθρακόνυμα και θερμοπλαστικά. Οι μπαταρίες του χαρίζουν αυτονομία για περίπου 170 χιλιόμετρα, ενώ μπορούν να φορτιστούν πλήρως μέσα σε 4 ώρες.
Τα 100 χιλιόμετρα από στάση υπολογίζεται να είναι εφικτά μέσα σε 8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα κυμαίνεται στα 160 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και για ιδιώτες, εκτός από εταιρίες, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στο έτος να δούμε και ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα της Trexa.
econews.gr

Αποσύρεται φάρμακο αδυνατίσματος με απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων


Την απόσυρση του φαρμάκου με την εμπορική ονομασίαReductil αποφάσισε οΕυρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επειδή περιέχει την ουσία Sibutramine.
Το συγκεκριμένο φάρμακο κυκλοφορεί και στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται κυρίως από υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς που έχουν και άλλους παράγοντες κινδύνου όπως σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 ή αυξημένα λιπίδια στο αίμα.
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά φάρμακα για την απώλεια σωματικού βάρους, το οποίο συνέστηναν οι γιατροί σε συνδυασμό με δίαιτα και άσκηση.
Σε ανακοίνωση του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει ότι αφού ολοκλήρωσε την ανασκόπηση των φαρμάκων που περιέχουν την ουσία Sibutramine, διαπίστωσε ότι σχετίζονται με αυξημένα καρδιαγγειακά περιστατικά.
Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η αναστολή των αδειών κυκλοφορίας των συγκεκριμένων φαρμάκων σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, οι γιατροί θα πρέπει να σταματήσουν να συνταγογραφούν το φάρμακο Reductil και οι φαρμακοποιοί να το διαθέτουν στα ράφια τους.
Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που λαμβάνουν το Reductil ή άλλο φάρμακο που περιέχει την ουσίαSibutramine, όπως είναι τα Reduxad και Zelium, θα πρέπει να διακόψουν άμεσα τη λήψη του φαρμάκου και να συμβουλευτούν το γιατρό τους.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός διερεύνησε την επίμαχη ουσία εξαιτίας μελέτης που έδειξε αυξημένο κίνδυνο σοβαρών μη θανατηφόρων καρδιαγγειακών περιστατικών, όπως αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή, σε ασθενείς που έπαιρναν το φάρμακο για να χάσουν βάρος.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόκειται για τη μελέτη Scout στην οποία συμμετείχαν περίπου 10.000 ασθενείς και διήρκεσε περισσότερα από έξι χρόνια.
Όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει η ουσία, πολλοί είχαν μιλήσει για μια σημαντική επικουρική θεραπεία που βοηθά στην απώλεια βάρους, ωστόσο η κατάσταση είναι διαφορετική.
i-live.gr

Η συχνή ερωτική επαφή μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα


Οι άνδρες που έχουν συχνή σεξουαλική επαφή παρουσιάζουν μειωμένες πιθανότητες για καρδιακά προβλήματα, σε αντίθεση με εκείνους που «απέχουν» ή κάνουν έρωτα περιστασιακά.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα του τμήματος επιδημιολογίας του Ινστιτούτου New England Research, οι άνδρες που κάνουν έρωτα μια φορά τον μήνα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα σε αντίθεση με εκείνους που έχουν ερωτική επαφή τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν για 16 χρόνια 1.165 άνδρες οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων, ωστόσο 213 από αυτούς αντιμετώπιζαν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές όσο μειωνόταν η συχνότητα της ερωτικής συνεύρεσης, τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες για καρδιακά προβλήματα.
Σε σύγκριση με τους άνδρες που έκαναν έρωτα 2 με 3 φορές την εβδομάδα, οι άνδρες που έκαναν έρωτα μια φορά το μήνα είχαν 45% περισσότερες πιθανότητες για καρδιακά προβλήματα.
«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι όταν δεν υπάρχει συχνή ερωτική επαφή αυξάνονται οι πιθανότητες για καρδιακά νοσήματα. Αυτό σχετίζεται με τη λίμπιντο και τη σωματική δραστηριότητα. Η ικανότητα κάποιου να κάνει έρωτα είναι δείγμα καλής υγείας», τόνισε σε δηλώσεις του η επικεφαλής της έρευνας Susan A. Hall.
Πηγή: Web MD

Google: ΗΠΑ και Κίνα, η διαμάχη συνεχίζεται


Η διαμάχη ανάμεσα στηνΑμερική και την κυβέρνηση της Κίνας δεν λέει να κοπάσει, με την δεύτερη να αρνείται κάθε συμμετοχή στην επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα η διάσημη εταιρία.
Κινέζος εκπρόσωπος δήλωσε πως όλες οι κατηγορίες που θέλουν την κινέζικη κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις, είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, είναι τουλάχιστον αβάσημες και έχουν στόχο να υπονομεύσουν την Κίνα, ενώ ανέφερε πως η πολιτική της σχετικά με τις επιθέσεις από χάκερς είναι διαφανής.
Μάλιστα ο κινέζικος Τύπος δεν δίστασε να κατηγορήσει την Αμερική πως προσπαθεί να ελέγξει το ίντερνετ, ενώ υποκρίνεται πως είναι υπέρ της ελευθερίας του.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι όλα αυτά δυσκολεύουν οποιαδήποτε προσπάθεια ανάμεσα σε Κίνα και Google για διαπραγμάτευση.
 i – live.gr

Τα 7 Προβλήματα Του iPad Το iPad της Apple μόλις ανακοινώθηκε επισήμως. Η πρώτη εντύπωση; Men!


Jobs
Μετά από μήνες φημολογίας και ιδιοφυούς υπόγειου μάρκετινγκ η ταμπλέτα της Apple παρουσιάστηκε στο Σαν Φρανσίσκο από τον Στιβ Τζομπς στις αλαλάζοντες μάζες. Λέγεται iPad και, απ' ό,τι φαίνεται, δεν είναι και τόσο επαναστατικό όσο το περίμεναν τα fanboys. 

Τα χαρακτηριστικά του μπορείς να τα διαβάσεις λεπτομερώς εδώ, συνοπτικά να σου πω ότι πρόκειται για μια συσκευή σε μέγεθος περιοδικού, βάρους περίπου 700 γραμμαρίων, πολύ λεπτή, με μια οθόνη 10 ιντσών αφής, που τρέχει εφαρμογές σαν το iPhone και το iPod Touch (και τις ίδιες, μάλιστα), και μπαίνει στο Ίντερνετ. Δηλαδή, είναι ακριβώς αυτό: Ένα iPod Touch με μεγαλύτερη οθόνη, και κάποιες προσαρμογές που εκμεταλλεύονται ακριβώς αυτή την ευρυχωρία. Τα καλά είναι αυτά που θα περίμενες: Μια συσκευή πανέμορφη, με ένα UI γρήγορο και λειτουργικό, με την προσοχή στη λεπτομέρεια που κάνει την εμπειρία της χρήσης της εθιστική, ένα κουκλί. Η οθόνη είναι όμορφη και μεγάλη ώστε να απολαμβάνεις το browsing και την παρακολούθηση βίντεο. Η δε τιμή, που ξεκινά από τα 500 δολάρια για το φτηνότερο μοντέλο, δεν είναι εξωφρενική.


Παρ' όλα αυτά, δεν είναι το θαυματουργό μηχάνημα που πολλοί περίμεναν. Έχει μερικά σοβαρά προβλήματα:

1) Πρόσεξες ότι σου είπα "σαν iPod Touch". Όχι "σαν iPhone". Γιατί το iPad, αν και μπορεί να μπαίνει στα 3G δίκτυα (σε κάποια από τα μοντέλα), δεν μπορεί να κάνει κλήσεις. Ούτε SMS μπορεί να στείλει. Ακόμα, χρησιμοποιεί ειδικές κάρτες SIM -δεν μπορείς να του βάλεις τη δικιά σου, δηλαδή, για να μπεις στο Ίντερνετ με 3G. Πρέπει να πάρεις καινούρια, ειδική, δηλαδή νέο συμβόλαιο, νέο πάγιο. Χωρίς να μπορείς να πάρεις κι ένα τηλέφωνο.

2) Το iPad έχει έναν ολοκαίνουριο επεξεργαστή ονόματι Α4 ο οποίος πάει σφαίρα, σκίζει, το μηχάνημα πετάει σύμφωνα με τα πρώτα hands-on. Αλλά δεν υποστηρίζει multitasking. Δεν σου επιτρέπει να τρέχεις περισσότερες από μία εφαρμογές ταυτόχρονα. Όπως το iPhone και το iPod Touch. Έχω κινητό (Android) που υποστηρίζει κανονικότατα multitasking και στο λέω: Είναι σημαντικό. Χωρίς multitasking θα χρησιμοποιούσα τα apps του κινητού μου 50% λιγότερο. Το iPad, που έχει και μεγαλύτερη οθόνη, θα έπρεπε να σου επιτρέπει να το κάνεις. Είναι αυτονόητο. Ποιος ξέρει, μπορεί σε δύο χρόνια να το παρουσιάσει ο Στιβ ως "νέο, επαναστατικό" χαρακτηριστικό για το iPad 3. Όπως το copy/paste και το MMS στο iPhone, δηλαδή.

3) Κάτι άλλο σημαντικό: Αν και το iPhone έχει κανονικά ελληνικά, το iTab δεν θα έχει -σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Ούτε στο πληκτρολόγιο, ούτε πουθενά.

4) Αν και παρουσιάστηκε ως ο καλύτερος τρόπος να κάνεις browsing σε ετούτη τη Γης, δεν υποστηρίζει Flash. Αν πέσεις σε σελίδα με flash, την πάτησες, θα βλέπεις το κυβάκι Lego. YouTube παίζει (πάλι καλά), αλλά μόνο με την κατάλληλη εφαρμογή. Ακόμα, για ιντερνετική συσκευή, η έλλειψη κάμερας είναι εντελώς ακατανόητη -και ασυγχώρητη. Έστω ότι θες να ανεβάσεις μια twitpic, ή να πάρεις κάποιον στο Skype, ή να χρησιμοποιήσεις μια augmented reality εφαρμογή: Την πάτησες. Ακόμα και το τελευταίο netbook έχει κάμερα. Το iPad θα έπρεπε να έχει δύο.

5. Μια και είπαμε netbook, απ' ό,τι φάνηκε από την παρουσίαση, αυτή είναι η αγορά που χτυπάει το iPad. Γιατί την είχα την απορία: Σε ποιον ακριβώς απευθύνεται αυτό το πράγμα; Ποιος το χρειάζεται; Είναι πολύ μεγάλο για να αντικαταστήσει το κινητό σου, και πολύ μικρό για να αντικαταστήσει το laptop σου. Προφανώς η Apple στοχεύει στην αγορά των netbooks, προσφέροντας κάτι κομψό και exclusive. Αλλά το ακριβότερο μοντέλο έχει χωρητικότητα μόλις 64GB -είναι πια πολύ δύσκολο να βρεις στην αγορά netbook με λιγότερα από 250, κι αυτά κάνουν όλα περίπου 300 ευρώ. Η ταυτότητά του ως προϊόν είναι ομιχλώδης, στην ουσία δεν αντικαθιστά τίποτα υπάρχον (αντίθετα με ό,τι έχει φτιάξει η Apple μέχρι τώρα -πλην Newton) αλλά εισάγει μια νέα κατηγορία που δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έχει λόγο ύπαρξης.

6. Το iTunes. Το iPad είναι κι αυτό "δεμένο" στον εφιάλτη που ονομάζεται iTunes.

7. Εμείς στα περιοδικά περιμέναμε το iTab ως λύτρωση, ως το μαραφέτι που θα γίνει το στάνταρ μέσο κατανάλωσης περιεχομένου περιοδικίστικου και εφημεριδίστικου στο μέλλον. Αν και ο Στιβ Τζομπς στην παρουσίαση έδειξε τους New York Times στην ειδική iPad έκδοσή τους, δεν εντυπωσίασε κανέναν. Η εφημερίδα μια χαρά διαβάζεται στην ωραία του οθόνη -αλλά όχι και πολύ καλύτερα από ότι το website της εφημερίδας (κάτι καθόλου αναπάντεχο, βέβαια). Τα δε βιβλία που μπορείς να αγοράσεις στο iPad a la Kindle: Όσο ωραία κι αν είναι η οθόνη, είναι LCD. Δεν μπορείς να διαβάσεις 100 (ή 20) σελίδες βιβλίου σε οθόνη LCD.

Συμπέρασμα: Το iPad είναι μια πολύ περίεργη συσκευή. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο σενάριο στο οποίο θα είχα ανάγκη να τη χρησιμοποιήσω. Στο δρόμο μπορώ να τσεκάρω το email μου από το κινητό. Δουλειά εκτός γραφείου (Word, browsing, Photoshop με multitasking παρακαλώ) μπορώ να κάνω με το λάπτοπ. Καμιά από αυτές τις συσκευές δεν μπορούν να αντικατασταθούν από το iPad, οπότε το μαραφέτι μου είναι λίγο-πολύ άχρηστο. Ως συσκευή Ίντερνετ είναι πιο ατελές από οποιοδήποτε λάπτοπ. Ως media συσκευή επίσης. Το gaming μπορεί να γίνει το killer app του, αλλά ποιος θα δώσει δύο φορές την τιμή του PS3 για να παίζει παιχνίδια; Ενδέχεται να επηρεάσει τα Kindle αυτού του κόσμου, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα της ανάγνωσης μεγάλων κειμένων. Όσο το βλέπω και το σκέφτομαι δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορέσει να φτάσει στις τσάντες του mainstream κοινού, όπως το iPod και στη συνέχεια το iPhone έφτασαν στις τσέπες του.

Ωραία.gr


ωραία.gr
To ωραία.gr είναι ένα social network που προσφέρει την δυνατότητα να επικοινωνείς με τους φίλους σου, να γνωρίζεις νέου φίλους και να πέρνας καλά. Για να χρησιμοποιήσεις το site πρέπει είτε να συνδεθείς είτε ναεγγραφείς!

Συστατικό των μυρωδικών θωρακίζει τον οργανισμό έναντι της λευχαιμίας


Το σέλινο μας προστατεύει από την λευχαιμία
health.in.gr

Λονδίνο: Η κατανάλωση μυρωδικών όπως το σέλινο και ο μαϊντανός που περιέχουν απιγενίνη, ένα φυσικό φλαβονοειδές, μπορεί να βοηθάει στην πρόληψη της εμφάνισης λευχαιμίας, υποστηρίζουν Ολλανδοί επιστήμονες.
Δοκιμές που έγιναν έδειξαν ότι η απιγενίνη, ένα συνηθισμένο συστατικό των φρούτων και των λαχανικών, μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη δύο ειδών κυττάρων στη λευχαιμία και να μειώσει τις πιθανότητες επιβίωσής τους, σύμφωνα με τον Δρ Μάικελ Πεπέλενμπος του Πανεπιστημίου του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία.
Τα πορίσματα της έρευνας αυτής δείχνουν ότι η απιγενίνη μπορεί να είναι ένα πολλά υποσχόμενο στοιχείο για την πρόληψη της λευχαιμίας, προσθέτει ο ίδιος στο επιστημονικό έντυπο Cell Death and Disease.
Ωστόσο ο Δρ Πεπέλενμπος προειδοποιεί παράλληλα ότι, από την έρευνα αυτή βρέθηκε επίσης ότι η απιγενίνη αντιδρά στη χημειοθεραπεία, μπορεί δηλαδή να εμποδίσει τις συνήθεις θεραπείες στις οποίες υποβάλλονται άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με λευχαιμία.
«Η απιγενίνη μπορεί να είναι ένα χρήσιμο προληπτικό μέσο όσον αφορά τη λευχαιμία, αλλά δεν θα πρέπει να λαμβάνεται ταυτοχρόνως με τη χημειοθεραπεία που γίνεται μετά τη διάγνωση της ασθένειας, καθώς μπορεί να παρεμβαίνει στις θετικές επιδράσεις της θεραπείας», σημειώνει ο ερευνητής.
Τα φλαβονοειδή είναι φυσικά συστατικά των λαχανικών και των φρούτων που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύουν τα κύτταρα από τη ζημιά που προκαλούν τα μόρια του οξυγόνου.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η απιγενίνη, η οποία υπάρχει στο σέλινο, τον μαϊντανό, το κόκκινο κρασί, την σάλτσα τομάτας και άλλα τρόφιμα που έχουν ως βάση τους φυτικά συστατικά, μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμη και για την προστασία από τον καρκίνο των ωοθηκών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ

Audi Avatar Concept


Το Audi Avatar Concept είναι ένα φουτουριστικό 3θέσιο ηλεκτρικό supercar το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους οδηγούς κατά το έτος 2032 τη χαρά της οδήγησης που είχαν παίζοντας video games όταν ήταν παιδιά. Εμπνευσμένο από το….

Είναι πλέον βέβαιο, οι δεινόσαυροι είχαν χρωματιστά πούπουλα


Η παρουσία χρωστικών στα φτερά που στόλιζαν πολλούς δεινόσαυρους επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά στο μικροσκόπιο -η ουρά του Sinosauropteryx, ενός μικρόσωμου δεινόσαυρου στην περιοχή της σημερινής Κίνας, είχε περίπου την ίδια απόχρωση με τις τρίχες ενός κοκκινομάλλη. Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature και πιθανώς θα μεταπείσει τους λίγους παλαιοντολόγους που αμφέβαλλαν ότι οι δεινόσαυροι είχαν πτίλα και μάλιστα χρωματιστά. Επιπλέον, δείχνει να επιβεβαιώνει τη σχέση των δεινόσαυρων με τους απόγονούς τους, τα πτηνά. Η ιδέα ότι οι δεινόσαυροι είχαν πτίλα και ήταν πρόγονοι των πτηνών «πιστεύω ότι είναι πια σίγουρη υπόθεση» σχολίασε ο Πολ Σερένο του Πανεπιστημίου του Σικάγο, κορυφαίος ειδικός στους δεινόσαυρους. Δεν συμμετείχε στην έρευνα, χαρακτήρισε όμως τη δημοσίευση «ορόσημο». Για να εξετάσει το θέμα, ο Μάικ Μπέντον, καθηγητής Παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία, χρησιμοποίησε ηλεκτρονικό μικροσκόπιο για να εξετάσει ένα απολίθωμα του Sinosauropteryx ηλικίας 125 εκατομμυρίων ετών.

Ο πλουμιστός Sinosauropteryx όπως τον φαντάζεται ο καλλιτέχνης Τζιμ Ρόμπινς

Ο κινεζικός δεινόσαυρος είχε μήκος γύρω στο ένα μέτρο, το μισό όμως από αυτό αντιστοιχούσε στην εντυπωσιακή ουρά του. Το μικροσκόπιο δεν εντόπισε τις ίδιες τις χρωστικές, αποκάλυψε όμως την ύπαρξη μελανοσωμάτων, κυτταρικών οργανιδίων που περιέχουν πάντα μόρια χρωστικών. Η ύπαρjη σφαιρικών μελανοσωμάτων υποδηλώνει κόκκινο χρώμα, ενώ τα νεφροειδή μελανοσώματα αντιστοιχούν στο λευκό-γκρι. Σε γενικές γραμμές, τα πτίλα της ουράς πρέπει να ήταν καστανέρυθρα. Ο Sinosauropteryx, πάντως, έζησε πολύ πριν από την εμφάνιση των πτηνών και δεν θεωρείται πρόγονός τους. Ήταν «ο πιο πρωτόγονος φτερωτός δεινόσαυρος», όπως διευκρίνισε ο Δρ Μπέντον. Τα πούπουλά του είχαν μήκος γύρω στο μισό εκατοστό και έμοιαζαν περισσότερο με μικρές βούρτσες. Η νέα μελέτη, εκτιμά ο ερευνητής, διαψεύδει παλαιότερες υποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα μελανοσώματα των απολιθωμάτων είναι στην πραγματικότητα βακτήρια που μόλυναν το ζώο, και όχι φυσικές χρωστικές.

Πηγή: [link]

Ένα gadget για τους λάτρες της F1.


01_chinavasion-CVNT-K57-2

Αυτό το μεταλλικό μοντέλο της F1 είναι το ιδανικότερο δώρο για κάποιον που λατρεύει την F1 και συνδυάζει μια μνήμη flash 16Gb! Ονομάζεται All Metal F1 Racecar και με τα 16Gb χώρου που σας δίνει μπορείτε να κουβαλάτε μαζί σας την αγαπημένη σας μουσική, ταινίες, ακόμα και ολόκληρη τη συλλογή σας από φωτογραφίες.

02_chinavasion-CVNT-K57-7

Πηγή: [link]

Ένα μήλο την ημέρα... Ημερολόγιο τοίχου!


01_AOK_apple_calendar

Το δημιουργικό αυτό "Μήλο Ημερολόγιο" από τη Γερμανία μας θυμίζει την παροιμία "Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα". Κάθε μέρα, τραβάτε ένα μήλο από το σωλήνα και τα υπόλοιπα μήλα μετακινούνται προς τα κάτω, αποκαλύπτοντας την σημερινή μέρα. Στο τέλος του μήνα ξαναγεμίζετε τον σωλήνα με μήλα και το ημερολόγιο είναι ξανά έτοιμο.
02_AOK_apple_calendar2
Apo psaxtiria.com

RITMO - Προγεννητικό σύστημα μουσικής.


Είναι γνωστό ότι το έμβρυο, αρχίζει να "ακούει" και να αντιδράει στα ακούσματα αυτά όταν είναι 16 εβδομάδων. (όταν δηλαδή έχει το μέγεθος ενός αβοκάντο).
Το RITMO (Prenatal Musical System), είναι ένα σύστημα που παρέχει την δυνατότητα σε μαμά και μωρό να μοιραστούν την αισθητική και συναισθηματική εμπειρία. Μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε πηγή ήχου, ακόμα και με το mp3 player σας επιτρέποντας την ταυτόχρονη "ακρόαση" της μουσικής.
Εάν λοιπόν είστε οπαδοί της θεωρίας που λέει ότι το έμβρυο ακούγοντας Mozart, θα γίνει πιο έξυπνο, (αυτό θα το αναλύσουμε μια άλλη μέρα), μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.
psaxtiria.com

Veasyble - Η προσωπική σας απομόνωση!


Τώρα αυτό, εάν θα "φορεθεί", είναι κάτι που δεν μπορώ να ξέρω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα "αξεσουάρ" που έχω συναντήσει. Ονομάζεται Veasyble και υπάρχει σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους, για να καλύψετε 4 διαφορετικά μέρη του σώματος, τα μάτια, αυτιά, πρόσωπο, το σύνολο του κορμού.
Σαν ιδέα είναι απλή : ένας συνδυασμός από χαρτί και ύφασμα από πολυαιθυλένιο, με την δυνατότητα να ξεδιπλώσει, έτσι ώστε να σας "κρύψει" από τα περαστικά βλέμματα. Εγώ πάλι, έχω την εντύπωση ότι "φορώντας ένα τέτοιο πράγμα στο κεφάλι σας, θα προσελκύσετε πολλά περισσότερα βλέμματα, απ' ότι αν κυκλοφορούσατε γυμνοί στον δρόμο...
πηγή : [link]
Apo psaxtiria.com

Hub USB με 80 θύρες!!


01_80-port-usb-hub_2

Εάν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που έχουν πολλά gadget τα οποία φορτίζουν με θύρα USB και δεν σας καλύπτει ένα κοινό Hub, σας έχουμε την τέλεια λύση. Ένα Hub με 80 θύρες USB που θα καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Το κόστος της συσκευής είναι στα 165 δολάρια αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία, όμως είναι πιθανόν να το δούμε σύντομα και στην Ευρώπη.

02_80-port-usb-hub_1

Πηγή: [link]

Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από το σεισμό στην Αϊτή


Τέλος στις έρευνες για επιζώντες




Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις...
Πορτ -ο- Πρενς


Στείλε το άρθρο με email


Την ώρα που το έργο της ανακούφισης των σεισμόπληκτων στην Αϊτή συνεχίζεται υπό αντίξοες συνθήκες, τα Ηνωμένα Έθνη δήλωναν ότι τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα πριν από δέκα μέρες.
Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό διαμορφώνεται στις 111.499, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών της Αϊτής.
Οι Αμερικανοί αναφέρονται σε 150-200 χιλιάδες νεκρούς, αλλά ο στρατηγός Κεν Κιν, ο οποίος διευθύνει την ειδική δύναμη στη χώρα, διευκρίνισε πως πρόκειται για μία «υπόθεση εργασίας».
Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε επίσης πως επλήγησαν περισσότερες από 55.000 οικογένειες και πως σχεδόν 610.000 άνθρωποι στεγάστηκαν σε περίπου 500 πρόχειρους καταυλισμούς, τον περισσότερο καιρό σε δημόσιες πλατείες και αλάνες.
Περισσότερες από 11.000 κατοικίες καταστράφηκαν και 32.000 υπέστησαν ζημιές, πάντοτε σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσημο τέλος στις έρευνες
Το Σάββατο η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι τερματίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων με την προσοχή να στρέφεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και στην ανοικοδόμηση.
Μικρά «θαύματα», όμως, εξακολουθούν να συμβαίνουν. Ένας νεαρός 22 ετών ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια ενός κτιρίου στο Πορτ-ο-Πρενς, δέκα ημέρες αργότερα.
Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, μεταφέρθηκε αμέσως στο υπαίθριο νοσοκομείο των ισραηλινών δυνάμεων στην Αϊτή.

Ανασύρθηκε από τα ερείπια ενός κτιρίου κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο και η κατάστασή του είναι σταθερή, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.
Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί και η ανάσυρση μιας 84χρονης από τα ερείπια. Η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, ωστόσο, είχε τις αισθήσεις της.
Newsroom ΔΟΛ